اولین قربانی برگزیت
پایان تلخ قدیمیترین شرکت گردشگری جهان
شرکت گردشگری و هواپیمایی «توماس کوک» پس از ۱۷۸ سال فعالیت روز دوشنبه به طور رسمی اعلام ورشکستگی کرد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین، ورشکستگی شرکت انگلیسی توماس کوک، میتواند نشانه احتمال بروز بحران جدید اقتصادی در جهان باشد.
مجری شبکه تلویزیونی المیادین گفت: ورشکستگی شرکت توماس کوک، بزرگترین شرکت گردشگری و سفر در جهان، پیامدهای سیاسی و اقتصادی به همراه دارد و میتواند نشانه فروپاشی قریب الوقوع اقتصاد جهانی باشد. صدها هزار گردشگر در خارج، سردرگم شدند و ۲۱ هزار فرصت شغلی با خطر روبروست. تونس، مصر و ترکیه از ورشکستگی این شرکت، ضرر میکنند. آلمان، فرانسه و دیگر کشورها برای مقابله با پیامدهای فاجعه ورشکستگی این شرکت، به حال آماده باش درآمدند. قراردادهای تسلیحاتی آمریکا و دامن زدن به جنگهای منطقه ای، بحران جهانی را تشدید میکند و تحریمهای آمریکا، باعث تسریع در سقوط اقتصاد جهانی و داغتر شدن جنگهای اقتصادی میشود. بیشتر کارشناسان اقتصادی در غرب، پیش بینی میکنند بحران اقتصادی بسیار بدتر از بحران سال ۲۰۰۸ رخ دهد.
موسی سرور خبرنگار شبکه المیادین در لندن گفت: ورشکستگی بزرگترین و قدیمیترین شرکت گردشگری انگلیس، باعث هرج و مرج در فرودگاههای این کشور شد. توماس کوک دیگر توانایی پرداخت هزینههای مالی را نداشت و ورشکستگی خود را اعلام کرد. ۱۵۰ هزار گردشگر انگلیسی در خارج، گرفتار شدند و دولت انگلیس مجبور شد برای بازگرداندن مسافران به این کشور، بزرگترین عملیات بازگرداند اتباع انگلیس به این کشور در زمان صلح را آغاز کند. تلاشهای سهامداران برای نجات این شرکت از بدهیهای آن و تامین اعتبار ۲۵۰ میلیون پوندی، موفقیت آمیز نبود. بیش از ۲۲ هزار نفر شغل خود را از دست دادند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس فاش کرد دولت، درخواست توماس کوک برای معامله درباره نجات این شرکت از ورشکستگی را به علت آنچه ”خطر اخلاقی“ خواند، رد کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: توماس کوک با رقابت شدید شرکتهای دیگری روبرو شده بود. ناظران میگویند توماس همچنین به علت انباشت بدهیهای ۲ میلیارد دلاری، ورشکست شد. رقابت در پایگاههای اینترنتی و تغییر فضای کسب و کار در بازار گردشگری هم از جمله دیگر عوامل ورشکستگی این شرکت است. این شرکت در پی موج گرمای هوا در اروپا به شدت ضرر کرد، زیرا باعث شد مسافران در آخرین لحظات، سفرهای خود را لغو کنند. بعضی از ناظران بعید نمیدانند که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، عامل اصلی ورشکستگی توماس کوک باشد، زیرا اعتماد سرمایه گذاران به شرکتهای گردشگری در انگلیس، از بین رفته است.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: ارزش داراییهای شرکت توماس کوک ۷ میلیارد دلار برآورد میشود. این شرکت ۱۱۷ فروند هواپیما و ۸ مجتمع گردشگری دارد. این شرکت قراردادهایی با هزاران هتل و شرکتهای گردشگری، امضا کرده بود. این شرکت سالانه ۱۹ میلیون مشتری در ۱۶ کشور داشت. در مجموع هم اکنون ۶۰۰ هزار نفر از مشتریان این شرکت، در خارج کشور خود سرگردان شده اند. بخش هتلها در ترکیه حدود ۷۰۰ هزار گردشگر در سال را از دست خواهد داد. ۲۵ هزار گردشگر سفر خود را به مصر تا ماه آوریل سال ۲۰۲۰ لغو کردند. تونس اعلام کرد این شرکت انگلیسی، ۶۰ میلیون یورو به هتلهای این کشور بدهکار است. این شرکت در سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار درآمد داشت، با این وجود ۱۷۰ میلیون دلار ضرر کرد.
گفتنی است پیشتر این شرکت اعلام کرده بود روشن نبودن تحولات سیاسی و اقتصادی پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)، چشمانداز بازگشت رونق به فعالیتهای آن را بیش از پیش تیره کرده است.