پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح حذف بند ح ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور با حذف تعطیلی هشتم ربیع الاول مخالفت کردند.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خانه ملت،نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح حذف بند ح ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور با ۱۱۷ رأی موافق، ۶۲ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در جلسه با حذف تعطیلی هشتم ربیع الاول مخالفت کردند.
در ماده واحده این طرح آمده است که بند ح ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۹۵/۱۱/۱۰ حذف شد.
گفتنی است از آنجایی که این ماده واحده درباره قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور بود به دو سوم آرای نمایندگان برای تصویب نیاز داشت که حائز رأی نشد.
۱۱:۵۰ معافیت قهوه خانهها از پرداخت جزای نقدی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی استعمال دخانیات در قهوه خانهها و اتاقهای استعمال دخانیات مستقر در فرودگاهها را از پرداخت جزای نقدی معاف کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، با طرح استفساریه تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات با ۱۳۹ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در طرح استفساریه تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات کشور آمده است: آیا اماکن عمومی مذکور در تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب ۸۵/۶/۱۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی شامل قهوه خانهها و قهوه خانههای سنتی و اتاقهای استعمال دخانیات مستقر در فرودگاهها و پایانههای مسافربری نیز میباشد؟
پاسخ: خیر، فقط موارد مذکور در استفساریه مشمول تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات مصوب ۸۵/۶/۱۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی نمیباشد.
براساس این گزارش در تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات آمده است: مصرف دخانیات در اماکن عمومی یا وسایل نقلیه عمومی موجب حکم به جزای
نقدی از پنجاه هزار (۰۰۰، ۵۰) ریال تا یکصد هزار (۰۰۰، ۱۰۰) ریال است.
۱۱:۱۰ خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری اروپاییها راه اندازی نشده است
رئیس مجلس در پاسخ به تذکر سلیمی مبنی بر نبود بررسی خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری در مجلس که قرار بود اروپاییها به ایران بدهند، گفت: این خط اعتباری اصلا راه اندازی نشده است.
علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز مجلس در تذکری با استناد به ماده ۲۲ بند ۱۱ و ماده ۱۹۷ آئین نامه و اخطار براساس اصل ۹۴ با انتقاد از نادیده گرفتن شأن مجلس در خصوص بررسی برخی موضوعات همچون بررسی خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری که قرار بود اروپاییها به ایران بدهند، گفت: چرا خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای بررسی به مجلس نیامد، از سوی دیگر چرا قانون اقدام متقابل که در خصوص نحوه اجرای برجام مصوب شده بود اجرا نشد و کسی هم در این مورد اعتراضی نکرد همچنین چرا گام سوم اجرا نشد.
آقای لاریجانی در پاسخ به نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس، گفت: خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری اصلا راه اندازی نشده است، ضمن اینکه در مورد اقدام متقابل در خصوص برجام حرکتی از سوی طرف مقابل انجام نشده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با اجرای گام سوم تصریح کرد: در مورد گام سوم به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفتم که در این مورد نظارت شود تا این گام به درستی برداشته شود، بنابراین اگر نظری در این مورد دارید به آقای ذوالنور و اعضای این کمیسیون بدهید تا بر آن نظارت کنند.
۱۰:۲۹ اصلاح لایحه الحاق ایران به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتو زا
نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را اصلاح عبارتی کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا با ۱۶۲ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در جلسه اصلاح عبارتی کردند.
متن این لایحه به شرح زیر است:
به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده میشود به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتو زا مشتمل بر یک مقدمه و ۴۴ ماده به شرح پیوست با لحاظ برداشتها و شرایط زیر ملحق گردد و اسناد مربوط را تسلیم نماید:
۱- از نظر دولت جمهوری اسلامی ایران: الف – همکاری بینالمللی مقرر در بند ۱ ماده ۱ کنوانسیون، شامل همکاری برای تسهیل خرید و انتقال تجهیزات، مواد، دانش، فناوری و آموزش مربوط به ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتو زا نیز خواهد شد.
ب: مفاد این کنوانسیون به ویژه ماده ۲۷ کنوانسیون به هیچ وجه متضمن یا وضع کننده هیچ گونه تعهدی نمیباشد که دولت جمهوری اسلامی ایران از طریق تصویب یا الحاق به کنوانسیونهای بینالمللی مربوط یا به گونهی دیگری به موجب حقوق بینالملل به صورت صریح نپذیرفته است.
۱۰:۲۶ اصلاح لایحه قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان زنان ایرانی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی را اصلاح کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان، لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی را با ۱۳۳ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع اصلاح کردند.
براساس ماده واحده این لایحه؛ فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا میشوند قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به تابعیت ایران در میآیند. فرزندان مذکور پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی در صورت عدم تقاضای مادر ایرانی میتوانند تابعیت ایرانی را تقاضا کنند که در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به تابعیت ایران پذیرفته میشوند. پاسخ به استعلام امنیتی باید حداکثر ظرف مدت ۳ ماه انجام شود و نیروی انتظامی نیز مکلف است نسبت به صدور پروانه اقامت برای پدر غیرایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) اقدام کند.
تبصره ۱- در صورتی که پدر و یا مادر متقاضی در قید حیات نبوده و یا در دسترس نباشند، در صورت ابهام در احراز نسب متقاضی احراز نسب با دادگاه صالح میباشد.
تبصره ۲- افراد فاقد تابعیتی که خود و حداقل یکی از والدینشان در ایران متولد شده باشد، میتوانند پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی تابعیت ایرانی را تقاضا کنند که در صورت نداشتن سوء پیشینه کیفری و نیز نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به تابعیت ایران پذیرفته میشوند.
۱۰:۲۴ تعیین شرایط تشکیل انجمنهای صنفی
نمایندگان مجلس شرایط لازم برای تشکیل انجمن، جمعیت، جامعه، کانون صنفی و خانهها را مشخص کردند
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح مواد یک و ده قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی با مفاد اصلاح شده ماده یک این طرح با ۱۵۴ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
متن ماده یک بدین شرح اصلاح شد: ماده ۱- سه تبصره به شرح زیر به عنوان تبصرههای ۲، ۳ و ۴ به ماده یک قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب ۹۴/۱۱/۴الحاق و شماره تبصره آن به تبصره یک اصلاح میشود:
تبصره ۲- انجمن، جمعیت، جامعه و کانون صنفی و خانهها تشکیلاتی هستند که به وسیله دارندگان کسب، پیشه، حرفه و تجارت معین، تشکیل شده و اهداف، برنامهها و اقدامات آنان به گونهای در جهت منافع خاص مرتبط با آن صنف میباشد.
تبصره ۳- اتحادیههای صنفی که مطابق قانون نظام صنفی کشور مصوب ۸۲/۱۲/۲۴ با اصلاحات بعدی تشکیل میشوند و از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت میکنند، مشمول این قانون نمیباشند.
تبصره ۴- کلیه احکامی که در مواد این قانون در خصوص احزاب ذکر شده است، به استثناء احکام مربوط به «جبهه» و احکام مذکور در بند الف تبصره ۲ ماده ۲، بند ۴ ماده (۱۶)، بندهای الف، ت، ث و ح ماده (۱۳) و مواد (۸) و (۱۷) این قانون درباره «انجمن، جمعیت، جامعه و کانون صنفی و خانه ها» لازم الاجراء است.
همچنین نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح اصلاح مواد یک و ده قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی با مفاد اصلاح شده ماده ۲ با ۱۶۴ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از ۲۳۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
متن ماده ۲ به شرح زیر اصلاح شد:
ماده ۲- در ماده (۱۰) قانون عبارت «به منظور صدور پروانه جهت تشکیل انجمن، جمعیت، جامعه و کانون صنفی و خانهها و نظارت بر فعالیت آن ها» جایگزین عبارت «به منظور صدور پروانه جهت تشکیل حزب و نظارت بر فعالیت احزاب» میشود.
۱۰:۲۱ اولویت استخدام کارشناسان بیمه کشاورزی در وزارت و بانک کشاورزی مشخص شد
نمایندگان به منظور تامین نظر شورای نگهبان اولویت استخدام کارشناسان بیمه کشاورزی در وزارت و بانک کشاورزی را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان، طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی را اصلاح کردند.
براساس این گزارش تبصره ۱ طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی با ۱۷۰ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن اصلاح شد.
در تبصره ۱ آمده است؛ منظور از کارشناسان بیمه کشاورزی، کلیه افرادی هستند که دارای حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در رشتههای مجموعه کشاورزی، دامپروری، دامپزشکی، محیط زیست، منابع طبیعی، حسابداری، مدیریت مالی و بازرگانی، حقوق، علوم بانکی و یارانه و رشتههای مرتبط با فعالیتهای بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی بوده و دارای شناسه (کد) فعال کارگزاری هستند و به عنوان ناظر مقیم، ارزیاب، بیمه گر و مدیرعامل مشغول به فعالیت هستند.
در ادامه نمایندگان تبصره ۴ طرح مذکور را نیز با ۱۶۱ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در صحن اصلاح کردند.
براساس تبصره ۴؛ کارشناسان بیمه کشاورزی که دارای مدرک تحصیلی و سابقه کاری بالاتر هستند، از اولویت استخدام در بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی برخوردارند. وزارت جهاد کشاورزی مکلف است آیین نامه اجرایی مشتمل بر نحوه به کارگیری و سهمیه هر یک از دستگاههای مشمول این قانون را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون تهیه کند و به تصویب هیات وزیران برساند. همچنین افرادی که به هر دلیلی از مجموعه بیمه کشاورزی منفک شده اند، مشمول این قانون نمیباشند.
در ادامه نمایندگان تبصره ۷ طرح مذکور را نیز با ۱۵۷ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در صحن اصلاح کردند.
براساس تبصره ۷؛ سازمان تامین اجتماعی موظف است با رعایت قوانین و مقررات ذی ربط، سوابق گذشته و معوق فعالیت کارشناسان بیمه کشاورزی که مورد تایید بانک کشاورزی و صندوق بیمه کشاورزی است را با اخذ کل حق بیمه شامل کارفرما، سهم دولت و سهم بیمه شده، از کارشناسان بیمه کشاورزی، به صورت نقد و اقساط بپذیرد.
۹:۵۲ ارجاع اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس به کميسيون شوراها
نمایندگان مردم در مجلس با ارجاع طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس به کمیسیون شوراها جهت بررسی و اصلاح برخی مواد موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی (اعاده شده از شورای نگهبان) را جهت اصلاح برخی مواد به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با ۱۷۰ رأی موافق، ۲۳ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در صحن ارجاع دادند.
ارجاع این طرح به کمیسیون با پیشنهاد حسینعلی حاجی دلیگانی و نادر قاضی پور مبنی بر بررسی کارشناسی و اصلاحات بیشتر جهت جلوگیری از بروز برخی مشکلات در فرآیند برگزاری انتخابات مجلس صورت گرفت.
۸:۴۷ سرلشکر باقری یکی از فرماندههای رشید دفاع مقدس است
رئيس مجلس گفت: سرلشکر باقری یکی از فرماندههای رشید دفاع مقدس است
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس در آغاز نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: امروز به مناسبت هفته دفاع مقدس از سرلشکر باقری رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح دعوت کردیم تا از بیانات ایشان استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سرلشکر باقری یکی از فرماندههای رشید دفاع مقدس است که در طول هشت سال دفاع مقدس در میدان رزم، در مسئولیتهای مختلف حضور داشتند، حضور ایشان را قدر مینهیم و از وی دعوت میکنیم تا از سخنانشان استفاده کنیم.
۸:۲۱ آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
قرار است سردار سرلشکر محمد باقری رئیس کل ستاد نیروهای مسلح در این جلسه سخنرانی کند.
اصلاحی از مواد قانون انتخابات مجلس، بررسی قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی و طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی از جمله دستور جلسه علنی مجلس امروز است.
>>> گفتني است؛ عبدالرضا مصری، نائب رئیس دوم مجلس که ریاست بخش دوم جلسه علنی امروز را بر عهده داشت اعلام کرد: جلسه بعدی مجلس فردا چهارشنبه ساعت ۸ صبح آغاز خواهد شد.
بر اساس این گزارش؛ از ساعت ۱۴ امروز کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز با حضور برخی وزرا و مقامات اجرایی سازمانها و نهادها تشکیل میشود.