پخش زنده
امروز: -
باید در حوزههای اقتصادی، مالی، پولی و بانکی با سرعت و دقت وارد عملیات شویم
رئیس دیوان عدالت اداری دفاع مقدس را یک جریان تبلیغی دانست و افزود: برکات آن در جامعه امروز در قالب مقاومت جریان دارد و رزمندگان در میدان مقاومت و در جبهههای مختلف نظامی پیشرو هستند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد کاظم بهرامی، در مراسم شورای فرماندهان کل بسیج قوه قضائیه گفت: تقارن هفته دفاع مقدس و ایام محرم فرصت گرانبهایی است که ما پیوند بین عاشورا و دفاع مقدس را تبیین کنیم.
وی با اشاره به اقتدار و بیداری که کشورهای همسایه و منطقه دارند، گفت: بیش از سی سال از پایان دفاع مقدس و تجاوز رژیم بعث به مرزهای ایران میگذرد، روزگاری دشمن سودای حکومت بر منطقه را داشت، اما به برکت انقلاب اسلامی و ترویج روحیه ایثار و شهادت، دفاع مقدس به یک جریان فرهنگی و یک حرکت موثر تبلیغی و تبیینی تبدیل شده و برکات آن در جامعه امروز در قالب مقاومت جریان دارد و رزمندگان در میدان مقاومت و در جبهههای مختلف نظامی پیشرو هستند.
رئیس دیوان عدالت اداریافزود: یکی از واجبات، جهاد در راه خداست، گاهی جهاد بهصورت دفاع و حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل است که نمونه بارز آن، هشت سال دفاع مقدس بود که بسیاری از ملت شریف ایران در این جهاد شرکت کردند و به فیض شهادت رسیده یا جانباز شدند و با جان و مال خود از دفاع اسلامی پشتیبانی کردند.
آقای بهرامی در پایان با اشاره به حفظ ارزش ها و مبانی دفاع مقدس گفت: دشمن هنوز وجود دارد اما جرأت رویارویی را ندارد و ما باید جهاد را مقدس بدانیم و در راه آن پایداری و استقامت داشته باشیم که این رمز پیروزی است و موجب شده است که امروز ایران اسلامی قدرت منطقه باشد.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان ها اعلام کرد: بیش از ۲۵۰ مرکز انجمن حمایت از خانواده های زندانیان با مسئولیت سازمان زندان ها،همکاری دادستان ها و دستگاه های اجرایی و نهادهای مرتبط برای کمک به خانواده های زندانیان در کشور فعالیت می کنند .
ابوالفضل حجتی پور افزود: این مراکز حمایتی در قالب عدالت ترمیمی مسئولیت کمک به خانواده زندانیان نیازمند را برعهده دارند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان ها گفت: در سال بیش از ۲۵ میلیارد تومان کمک نقدی با همت و کمک خیرین، به خانواده های زندانیان تحت پوشش انجمن پرداخت می شود.
حجتی پور همچنین گفت: در حوزه نماز بیش از ۱۱ سال است که سازمان زندان ها به عنوان سازمان برتر در امر اقامه نماز جماعت معرفی شده است و همچنین در حوزه اجرای برنامه های کاهش آسیب های اجتماعی در دو سال اخیر به عنوان سازمان برتر انتخاب شده است.
وی ادامه داد: هدف و رسالت سازمان زندان ها ، اصلاح، بازسازی شخصیت زندانی و دستیابی به امنیت، ایجاد نظم و تحقق عدالت است.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان ها اگفت: تغییر و تحول مدیریت در سازمان زندان ها همیشه مدنظر بوده است و هدف سازمان از ایجاد تغییرات، انتخاب مدیران شایسته برای نیل به اهداف سازمانی است.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان هاگفت: جرم و جنایت همزاد زندگی جمعی و اجتماعی بشر بوده و از زمانی که بشر زندگی اجتماعی را تشکیل داد بحث وقوع جرم و جنایت در جامعه بشری و به تبع آن تدوین قوانین و اجرای مجازات شکل گرفت و اجرای مجازات های غالباً خشن و غیرمتناسب با جرم ارتکابی در اجرای سیاست های کیفری مطرح بوده و با نگاه ارعاب و انتقام از مجرم اجرا شده است.
حجتی پور اضافه کرد:در قرون متمادی فقط جرم و مجرم مدنظر بوده و به سایر مسائل جانبی توجهی نمی شده است ولی بعدها این شرایط تغییر کرده و سیاست کیفری به سیاست عدالت ترمیمی ارتقا پیدا کرده است که در عدالت ترمیمیدر نگاهیجامع هم به بزهکار و هم به بزه دیده ,هم جامعه متأثر از جرم و هم به آینده خانواده بزه دیده توجه می شود.
وی با بیان اینکه اگر قرار است مجرم مجازات شود حقوق بزه دیده نیز باید درنظر گرفته شود و خانواده بزهکار نیز مورد توجه باشد گفت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی تمامی قوانین موضوعه با نگاه عدالت ترمیمی مورد توجه قرار گرفته و قانون اساسی ما یک قانون حقوقی و مبتنی بر سیاست عدالت ترمیمی است.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان ها یادآور شد: نگاه اولی و عامیانه این می باشد که زندان، صرفاً اجرای مجازات حبس را برعهده داشته و فرد زندانی را در یک چهاردیواری نگهداری می کنند اما واقعیت این است که کار زندان تنها این نیست بلکه در حوزه های مختلف اصلاحی و تربیتی، اقدامات ویژه ای را انجام می هند به گونه ای که سازمان زندان هافقط در حوزه بهداشت فردی و سلامت زندانیان ، میلیاردها تومان هزینه می کند.
حجتی پور افزود: آن چه مرتبط با مهارت های شغلی است درکارگاه های اشتغال و حرفه آموزی زندان ها وجود دارد و زندانیان مهارتهای شغلی را فرا می گیرند و اکثر زندانیانی که مهارت آموزی داشته اند پس از آزادی، بازگشت به زندان کمتری داشته اند.
مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی قوه قضاییه
سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی قوه قضاییه گفت: فضای مجازی همه زمینه های سیاسی، فرهنگی،اقتصادی، علمی، اجتماعی وجرایم زیست محیطی و آسیبهای اجتماعی را مورد تغییر و تحت تاثیرخود قرار می دهد.
فرزاد جلیلیان درجلسه کمیته علمی- ملی پیشگیری از جرائم سایبری و آسیب های فضای مجازی مرکز مطالعات و جرم شناسی قوه قضاییه که با حضور اساتید دانشگاه، متخصصین حوزه سایبر و فضای مجازی برگزار شدبا اشاره به تغییرات زیادی که در حوزه فناوری و فضای مجازی صورت پذیرفته است افزود: تا 15 سال پیش گوشی های هوشمند وجود نداشت، اما امروز تصور زندگی بدون آنها بسیار سخت است و اینترنت در تمامی عرصه های اقتصادی، اجتماعی، علمی، ارتباطی و سایر زمینه ها نفوذ کرده و حضور فعال دارد .
وی افزود: امروزه سوال جدی این است که آینده فضای مجازی با این تغییرات پرشتاب به کدامین سمت و سو می رود، تا هر یک از نهادهای مداخله گر از جمله معاونت اجتماعی نگاه جرم انگارانه و پیشگیرانه در جرایم سایبری و آسیب های ناشی از آن و سایر ابعاد را تحلیل و ارزیابی کنیم؟
مرتضی موسویان رئیس کارگروه تخصصی پیشگیری از جرایم و آسیبهای فضای مجازی در این جلسه بر ضرورت پرداختن به فضای مجازی تاکید کرد و گفت: فضای مجازی اگر چه با فن آوری نوین ارتباط دارد اما فی نفسه خودش یک بستر است که تمام زمینه ها را در بر می گیرد .
موسویان با اشاره به نوع نگاه ها به فضای مجازی عنوان کرد: در حالی که ما مشغول روزمره گی هستیم ، درک نمی کنیم که چه جریان سهمگینی سیل وار در حال ورود است و اگر خود را آماده نکنیم این جریان همه زمینه ها را هدف می گیرد.
وی رویکردهای مواجه با فضای مجازی را رویکرد کنشگرا ، رویکرد واکنشگرا در لحظه و یا رویکرد تاخیری دانست و بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر ما با رویکرد تاخیری مواجه هستیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه درتوضیح رویکردها این چنین تشریح کرد: رویکرد کنشگرا از قبل برنامه ریزی می کند و خودش پارادایم ها را می سازد. رویکرد واکنشگرا در لحظه از اتفاقاتی که می افتد مطلع است و می تواند با برنامه ریزی که کرده از آنچه وجود دارد بهره برداری کند، اما در رویکرد تاخیری با چالش ها و آسیب ها مواجه می شویم .
موسویان با تاکید بر این مطلب که ما باید خودمان را در مرحله پیش از انفجار بدانیم که آمادگی لازم برای این انفجار و تغییر را نداریم، اذعان کرد: این انفجار یک تحولی را ایجاد میکند و این تحول منجر به یک انقلاب تمدن می شود. موارد زیادی در این تحول و انقلاب تاثیر دارند که اصلی ترین پیشران و تحولات مربوط به فضای مجازی است .
این استاد دانشگاه به ترسیم وضعیت کنونی جامعه ای که در آن قرار داریم پرداخت و گفت در حال حاضر در جامعه مجازی یا شبکه ای هستیم . یعنی نیمی در فضای واقعی و نیمی در فضای مجازی، طوری که هوشمندی هنوز به بلوغ کامل نرسیده است . اما آینده ای که در سال 2030-2040 اتفاق می افتد به سمت جامعه الحاقی است . در این جامعه بحث افکار اتفاق می افتد یعنی در جامعه الحاقی دائماً در فضای مجازی هستیم و به جایی می رسیم که فقط با ذهنمان کار می کنیم.
وی ادامه داد: در فضای مجازی برای جامعه الحاقی نظیر خودش را می سازید که با مغز فرد کنترل می شود . بدین صورت که با گوش غیر فیزیکی می شنوید با چشم غیر فیزیکی می بینید و با بینی غیر فیزیکی استشمام می کنید . یعنی شما می توانید با مغز زندگی کنید .
موسویان تاکید کرد : تغییرات در این دوران زیاد خواهد بود و کشورهایی که از این تغییرات و فرصتها استفاده کنند رشد بی حد و حصری خواهند داشت و آنهایی که دیر به فکر می افتند و از این فرصت و تغییرات استفاده نمی کنند رشد چندانی نمی کنند. خوشبختانه مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی این معاونت یکی از رویکردهای خود را در عرصه فضای مجازی، نگاه به آینده و فرصت ها و تهدیدات بالقوه موجود در آن قرار داده است و با در نظر گرفتن این سیر سرعت پیشرفت تکنولوژی ، اقدام به پیشگیری از آسیب ها و جرایم فضای مجازی نموده است.
وی با بیان این مطلب که ما در حال نزدیک شدن به یک تمدن جدید هستیم تصریح کرد: ما قصد داریم به جایی برسیم که کنشگر شویم، یعنی سناریوی مدیریت داشته باشیم ، طوری که جامعه نخبگان ما بتوانند پارادیم های جدید را تعریف کنند و قبل از آنکه جامعه با هجمهای از آسیب ها و جرایم مرتبط با این تکنولوژیهای نوین روبرو شود، بایدها و نبایدها مشخص شود.