سردار رضایی افزود: در زمان پهلوی اول که سربازان خارجی وارد ایران شدند در مدت ۲۴ ساعت، کل ارتش ایران از هم پاشید. در زمان پهلوی دوم هم ظاهری بسیار توخالی از ارتش درست شده بود یعنی کافی بود ۲۴ ساعت به ما مهمات ندهند همه هواپیماها و سامانه دفاعی ما از کار میافتاد و در جنگ هم در همان ماه اول، ارتش ما قدرت دفاع از خودش را نداشت. او اضافه کرد: ارتش ما پیش از انقلاب تجهیزات مدرنی داشت، اما وابسته بود و اراده، دانش و تجربه لازم را نداشت و بازیچه دست آمریکا و انگلیس بود و سران ارتش و حتی شاه به عنوان فرمانده کل قوا، در عمل کارهای نبودند. فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در سال ۱۳۵۹ از آنجا که انقلاب شده بود، ارتش ضعیف شد، زیرا از مقام سرهنگ به بالا از ایران رفته بودند و پشتیبانی خارجی هم قطع شده بود بنابراین دشمن تصور میکرد در حمله موفق میشود و میتواند بخشهایی از ایران را مانند گذشته جدا کند.
سردار سرلشکر رضایی با بیان اینکه در جنگ، انقلابی به پا شد، گفت: فرماندهان ما و حضرت امام راحل، جنگ نظامی را تبدیل به انقلاب کردند یعنی از یک طرف ارتش قدیمی ما بازسازی شد و نیروهای متدین و وفادار به انقلاب از جمله شهیدان صیاد شیرازی، بابایی و ستاری وارد ارتش شدند و هماهنگی میان سپاه و ارتش، خوب شد و نیروهای مسلح، منسجم شدند. وی ادامه داد: پیش از انقلاب میان نیروی زمینی و نیروی هوایی ارتش اختلاف جدی وجود داشت، اما اکنون نیروهای مسلح ایران، منسجمترین نیروهای منطقه هستند. سردار سرلشکر رضایی افزود: در دوران جنگ تحمیلی، سازمانهای رزمی قابل توجهی در قالب تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به وجود آوردیم که شامل نیروهای انقلابی بود و تجهیزات جدیدی را بدست آوردیم.
او اضافه کرد: اکنون صنایع دفاعی ما در شرایط بسیار خوبی است در حالی که در سال ۱۳۵۹ در مهمات کوچک و جزئی مشکل داشتیم و سلاح واحد سبک نداشتیم، اما اکنون مهمات و تجهیزات را خودمان تولید میکنیم. فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب موشک و پهپاد نداشتیم، اما اکنون پهپادهای مدرن ایران در حال تبدیل شدن به کابوس منطقه است. سردار سرلشکر رضایی با بیان اینکه در بُعد مدیریت دفاعی و نظامی هم پیشرفت قابل توجهی کردیم، افزود: آقای بنی صدر میگفت: جنگ ساسانی و صدام میگفت: جنگ قادسیه را انجام میدهیم به همین علت بود که ایران در سال اول جنگ، کوچکترین پیشرفتی در آزاد کردن سرزمین هایش نداشت.
او اضافه کرد: مقاومت خوبی انجام شد، اما حملات بزرگ ایران با شکست مواجه شد، زیرا فرهنگ، ادبیات، مدیریت و نحوه ورود ایران برای مقابله با عراق، مسیر کلاسیکی بود که در طول ۳۰۰ سال تاریخ ایران با شکست مواجه شده بود. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ انقلاب سیاسی ما انجام شد و در دفاع مقدس با آزاد سازی خرمشهر، انقلاب دوم ایران یعنی دستیابی به اقتدار از دست رفته و بازگشت به اقتدار گذشته انجام شد. آقای رضایی افزود: اولین مسئلهای که در جنگ به آن دسترسی پیدا کردیم خودباوری و اعتماد به نفس بود. دومین مسئله این بود که فهمیدیم اگر به جوانها میدان دهیم و آنها را وارد صحنه کنیم انرژی عظیمی درون جوانهای ایران وجود دارد که قابل آزاد شدن است و اینکه با مدیریت جهادی دست جوانها را بگیریم و بالا بکشیم.
وی اضافه کرد: با نوعی مدیریت مربی گرایانه دلی و اعتقادی از جوانهای کشور میتوان قهرمانهای بزرگ و گمنامی را تربیت کرد که تاریخ ایران و تاریخهای دیگر به عنوان شگفتی با آنها مواجه شدند. سردار سرلشکر رضایی اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس متوجه شدیم که به هیچ وجه نباید به خارج تکیه کنیم. او با قرائت بخشی از پیام امام راحل به فرماندهان و مسئولان پس ازپایان جنگ تحمیلی گفت: اکنون برخی عزا گرفته اند چرا نمیتوانیم نفت بفروشیم در حالی که اگر تولید ملی ما راه بیفتد، روزانه باید یک میلیون بشکه نفت وارد کنیم. سردار سرلشکر رضایی افزود: نوآوری و خلاقیت یکی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس است.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام درباره راهبرد آمریکا در خیلج فارس گفت: تا پیش از جنگ ایران و عراق و دفاع مقدس، دو نقطه درجهان بود که هر ۲ قدرت شوروی و آمریکا به آن ورود نمیکردند، یکی دریای سیاه و دیگری خلیج فارس بود علتش این بود که این نقاط به قدری حیاتی بود که میترسیدند اگر هر دو قدرت در آن جا حضور داشته باشند درگیری به وجود بیاید، اما از اواسط جنگ تحمیلی به علت آغاز جنگ کشتی ها؛ روسها و آمریکاییها با هم وارد خلیج فارس شدند و سعی کردند کشتیهای نفتی کویت و عربستان سعودی را اسکورت کنند و به نفع عراق وارد جنگ شدند. وی ادامه داد: آمریکاییها از آن موقع، تلاش زیادی کردند با تغییر راهبرد و دکترینهای خود، حضورشان را در خلیج فارس حفظ کنند.
آقای رضایی افزود: آقای اوباما جنگ نیابتی را در پیش گرفت و آقای ترامپ، امنیت را در مقابل اقتصاد و چاپیدن دلارهای منطقه در پیش گرفته است. وی ادامه داد: آمریکاییها در همه این راهبردها شکست خوردند و اکنون آنها کلاً از منطقه خلیج فارس بیرون رفته اند و حدود سه ماه است که ناوهای بزرگ آمریکا از منطقه خارج شدند و در برخی موارد، کشتیهایی به تنگه هرمز نزدیک میشوند، اما تا حدود ۴۰۰ کیلومتر فاصله خود را حفظ میکنند. سردار سرلشکر رضایی افزود: این موضوع بیانگر این است که آمریکاییها راهی جز خروج از منطقه ندارند.
او با بیان اینکه امنیت منطقه تاکنون برعهده ما بوده است و این امنیت را حفظ کردیم، اضافه کرد: نه در جنگ ایران و عراق و نه در جنگ حمله آمریکا به عراق، هیچگاه تجارت و نفت از خلیج فارس قطع نشد در حالی که اگر می خواستیم تنگه هرمز را ببندیم و یا اجازه ندهیم تجارت جهانی برقرار شود، می توانستیم این کار را انجام دهیم اما نه خودمان این کار را کردیم و نه اجازه دادیم دیگران این کار را کنند. فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: بارها هواپیماهای صدام حسین تا نزدیک جزیره قشم آمدند و برخی از مناطق از جمله دو جزیره نفتی ما را بمباران کردند اما به هیچ وجه اجازه پیشروی به آن ها ندادیم و تنگه هرمز را باز نگه داشتیم و تجارت ادامه یافت. سردار سرلشکر رضایی تاکید کرد: حضور آمریکایی ها در منطقه جز ناامنی هیچ نتیجه ای تاکنون نداشته است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امنیت در خلیج فارس بدون بیرون رفتن قدرت های فرامنطقه ای ، امکان پذیر نیست.
سردار سرلشکر رضایی در ادامه سخنان خود در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: تا زمانی که آمریکا و انگلیس و کشورهای فرامنطقه ای بخواهند در این منطقه باشند این ناامنی های 40 سال اخیر ادامه خواهد یافت بنابراین نخستین شرط امنیت، استقلال کشورهاست.
وی تاکید کرد: امنیت بدون استقلال کشورها امکان پذیر نیست و ریشه اصلی ناامنی ها حضور آمریکاست .
آقای رضایی افزود: روزی که آمریکایی ها از منطقه بیرون بروند همه کشورها با هم دوست خواهند شد به همین علت بهترین شعار، استقلال، برادری و امنیت دسته جمعی است.
او اضافه کرد: اگر آمریکایی ها از منطقه بیرون بروند زمینه برادری فراهم می شود و اگر زمینه برادری در اثر استقلال، فراهم شود زمینه امنیت دسته جمعی هم فراهم می شود.
سردار سرلشکر رضایی تاکید کرد: در این منطقه جز با امنیت جمعی نمی توانیم امنیت پایدار درست کنیم بنابراین همکاری بدون استقلال، فایده ای ندارد.
وی ادامه داد: عربستان سعودی و کویت حدود 150 میلیارد دلار به صدام کمک کردند پس از دفاع مقدس به علل مصالح سیاسی کشور، از عربستان سعودی گذشتیم و او را بخشیدیم .
سردار سرلشکر رضایی افزود: آقای هاشمی رفسنجانی سیاستی را در پیش گرفت و رهبر انقلاب هم مخالفت نکردند و او با ملک عبدالله جلساتی گذاشت و رفت و آمدهایی انجام و دوستی آغاز شد اما آن ها از چند سال پیش به این طرف دوباره به ما خیانت کردند.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وابستگی به آمریکا را علت این خیانت ها دانست و ادامه داد: اکنون هیچ کشور اروپایی
به اندازه عربستان به اسرائیل کمک نمی کند.
سردار سرلشکر رضایی به خدمات عربستان به آمریکا و اسرائیل اشاره و اضافه کرد: سود جنگ یمن و دخالت های عربستان سعودی در عراق و سوریه را چه کسی می برد؟
او با اشاره به اینکه هیچ وقت نباید دشمن را دست کم بگیریم گفت: باید در اوج آمادگی به سر ببریم.
سردار سرلشکر رضایی افزود: زمانی که آمریکایی ها نمی توانند در مقابل سقوط هواپیمای فوق سری خودشان، عکس العملی نسبت به ایران انجام دهند و نمی توانند از خودشان دفاع کنند آیا می توانند از عربستان سعودی دفاع کنند؟
وی ادامه داد: این پیام را همه گرفتند زمانی که هواپیمای مدرن آمریکایی ها توسط ایران ساقط شد عرب های وابسته به آمریکا دچار وحشت شدند و تصور کردند آمریکا در مدت 24 ساعت به ایران حمله می کند اما وقتی دیدند بخاری از آقای ترامپ بلند نشد به این نتیجه رسیدند وقتی آمریکا از خودش نمی تواند یا نمی خواهد دفاع کند آیا از عربستان یا امارات دفاع می کند؟
سردار سرلشکر رضایی افزود: کشورهای عاقل و تعدادی از کشورهای عربی بلافاصله به ما پیام دادند و گفتند که با شما همکاری کامل می کنیم و مشکلات بانکی و صرافی را برطرف می کنیم.
او ادامه داد: انصارالله که یک گروه جهادی است در عربستان سعودی کاری را انجام داد که سامانه دفاعی موشکی پاترویت آمریکایی عربستان هم نتوانست در مقابل آن کاری کند.
سردار سرلشکر رضایی افزود: بنابراین اگر عربستان بخواهد وارد جنگ با ما شود آیا فکر نمی کند که ده ها برابر این ضربه انصارالله، ضربه خواهد خورد؟
او اضافه کرد: پیش بینی می کنیم آن ها با جوسازی و شانتاژ به شورای امنیت سازمان ملل شکایتی کنند و انگلیس و آمریکا هم پشت سر آن ها قرار می گیرند اما باید بتوانند ثابت کنند که ایران، این کار را کرده است.
سردار سرلشکر زضایی افزود: اگر بگویند سلاح ها را ایرانی ها به یمنی ها دادند که دلیل خوبی نیست زیرا همه کشورها به هم سلاح می فروشند ضمن اینکه ما چنین سلاح هایی به یمن ندادیم زیرا آنها در محاصره هستند و خود یمنی ها در حال ساخت این سلاح ها هستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درپاسخ به این پرسش که چرا انگشت اتهام را به ایران نشانه رفتند، گفت: آن ها این کار را برای جلوگیری از آبروریزی خود انجام دادند زیرا اگر آن ها می گفتند انصارالله یمن به آن ها حمله کرد یعنی یک گروه کوچک توانسته همه تجهیزات آمریکا را خنثی کند. لذا آن ها برای حفظ آبرو می گويند ایران این حمله را انجام داده است و به همین علت در پی سندسازی هستند .
آقای رضایی افزود: عملیات انصارالله در اختفای کامل انجام شده و هیچ سازمان اطلاعاتی نتوانست بفهمد چنین عملیاتی در حال طراحی است.
او اضافه کرد: آن ها کاملاً گیج هستند و نمی دانند موشک ها و پهپادها چگونه وارد شدند که رادارها نتوانستند آنها را ببینند.
آقای رضایی با بیان اینکه آن ها دقیق عمل کردند و در روز تعطیل، این عملیات را انجام دادند تا کسی کشته نشود، گفت: با این حمله حدود 5 و 7 دهم تا 6 میلیون بشکه در روز تولید و صادرات نفت عربستان سعودی از مدار خارج شد.
وی با تاکید بر اینکه این عملیات بی نظیر بوده است، گفت: این موجب شگفتی همه ژنرال های بین المللی شده است. در چین ، روسیه، ناتو و پنتاگون، مرتب در پی کسب اطلاعات هستند که این حادثه چگونه اتفاق افتاده است؟
آقای رضایی افزود: بنابراین آمریکا و عربستان سعودی شکست مفتضحانه ای خوردند و انصارالله و مردم یمن پیروزی قابل توجهی را بدست آوردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آقای ترامپ به علت حفظ آبروی خود و آمریکا از آنجایی که سیاست هایش به ویژه در ارتباط با ایران کاملاً با شکست مواجه شده است بنابراین در پی برنامه ای بود که با آقای روحانی مذاکره کند و برای این منظور، آقای مکرون پیشنهاد مبهم 15 میلیارد دلاری آورد و به آقای ترامپ قول داده بود که آقای روحانی با او مذاکره می کند که دروغ بود و آقای روحانی چنین قصدی نداشت.
وی ادامه داد: پس از اینکه آ نها از کار مکرون نا امید شدند می خواستند ترتیبی دهند تا به صورت عبوری در سالن، آقای ترامپ به آقای روحانی دست بدهد و یا لبخندی بزند و عکس بگیرد و بگوید نشستیم و مذاکره مفصلی را با ایران انجام دادیم.
آقای رضایی افزود: آقای ترامپ این موضوع را برای انتخاب خودش در دور دوم ریاست جمهوری می خواست و برای جبران شکست هایش نیاز به چنین عکس داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر مشاور امنیت ملی آمریکا در سیاست های این کشور تغییری ایجاد می کند؟ گفت: اکنون سیاست آمریکا در بن بست است و اصلاً سیاستی ندارد و با این تغییر و تحولات از باتلاقی که خودشان درست کردند نمی توانند خارج شوند.
آقای رضایی افزود: این تغییر را به هیچ وجه کافی نمی دانیم بلکه آمریکا باید کاملاً از موضع خود برگردد و بگوید غلط کردم اگر هم نگوید روزی دیگران خواهند گفت آقای ترامپ غلط کرد همان طور که کلینتون گفت اشتباه کردیم که در زمان آقای مصدق، کودتا کردیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آقای ترامپ باید محاکمه شود، گفت: او نه تنها علیه ملت ما بلکه علیه بسیاری از ملت های دیگر جنایت کرده است.
آقای رضایی تاکید کرد: آمریکایی ها در بن بست هستند و بعید می دانم بتوانند از آن خارج شوند.
او درباره برجام گفت: از مقاومت ناظر به مقاومت فعال روی آوردیم و گام چهارم را بر خواهیم داشت و آن ها به این نتیجه می رسند که کار احمقانه ای کردند و بهتر بود به تعهدات خود در برجام عمل می کردند.
سردار سرلشکر رضایی افزود: تحریم های اخیر آمریکا علیه بانک مرکزی ایران مسخره بود زیرا قبلاً آن را تحریم کرده بودند. این کار آن ها نمایشی بود.
وی اضافه کرد: آقای ترامپ آخرین تیرهای خود را شلیک کرده است و اکنون با سلاح بدون فشنگ در مقابل ما ایستاده است و جهان به او می خندد و در آینده این موضوع بدتر هم می شود و جریان انصارالله برای او سرشکستگی بزرگی است و در ماه های آینده هم شکست های بیشتری خواهد خورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چین روز به روز رابطه خود را با ما بهتر می کند و در حال نوشتن سند راهبردی 25 ساله با آن ها هستیم.
او ادامه داد: قبلاً چینی ها حاضر نبودند در رزمایش ما شرکت کنند اما با سفری که سردار باقری به آن جا داشت، پذیرفتند در رزمایش های ایران شرکت کنند.
وی تاکید کرد: روز به روز رابطه ما با شرق بهتر می شود و این نتیجه بخش خواهد بود.
سردار سرلشکر رضایی افزود: آمریکا و اتحادیه اروپای قدیم قوی در آینده وجود نخواهند داشت و بسیاری از روشنفکران ما در ایران متاسفانه مانند 70 سال پیش فکر می کنند و آمریکای 70 سال پیش در ذهن آن هاست و هنوز بیدار نشدند و تحولات را نمی بینند.
وی ادامه داد: تحولاتی در شرق در حال وقوع است که نمی خواهیم از آن عقب بیفتیم البته هیچ وقت استقلال خود را به هیچ کشوری نخواهیم فروخت و روی پای خود می ایستیم و از هر کشوری که با ما همکاری کند استفاده می کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر بخواهیم به کشور پیشرفته تبدیل شویم باید سه پایه سیاست، اقتدار و اقتصاد را درست کنیم، گفت: سیاست را درست کردیم و کشور مستقل و آزاد و مردمسالار هستیم. اقتدار را هم درست کردیم و پیشرفته ترین سلاح ها را می سازیم. پایه سوم اقتصاد را هم لازم داریم تا تعادل ایجاد شود و در این پایه عقب هستیم زیرا جلوی ما را گرفته اند و از داخل و خارج اجازه نمی دهند راهی را که در احیای سیاست و اقتدار ایران در پیش گرفتیم در اقتصاد هم در پیش بگیریم.
آقای رضایی افزود: روشنفکران غربزده داخلی هوادار آمریکا و افکار و اندیشه های غربی و همچنین در بیرون از مرزها اجازه نمی دهند.
وی گفت: حتی در تکمیل نکردن فرودگاه امام خمینی(ره) عوامل نفوذی دخالت دارند و نمی خواهند این فرودگاه کامل شود و می خواهند تکمیل آن 10 سال طول بکشد تا فرودگاه های استامبول و دُبی و قطر راه بیفتند و سپس ما فواید تجاری آسمان ایران در جابجایی مسافران را از دست بدهیم.
آقای رضایی ، افزود: عوامل نفوذی در دولت، مجلس و قوه قضاییه وجود دارد زیرا آن ها فهمیدند اگر پایه سوم کشورمان یعنی اقتصاد، درست شود 500 میلیون جمعیت اطراف ما وابسته به تهران می شوند و ریال و اقتصاد ما در منطقه فراگیر می شود بنابراین تلاش می کنند جلوی پیشرفت اقتصادی ما را بگیرند.
او ادامه داد: اکنون 22 سال است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال سیاست گذاری اقتصادی هستیم و رهبری سیاست اقتصاد مقاومتی و اجرای اصل 44 قانون اساسی را به هر سه قوه ابلاغ کردند اما اجرا و پیاده سازی نمی شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همان ها که متهم هستند و جلوی پیشرفت اقتصادی ما را گرفتند علامت می دهند که این ناکارآمدی نظام است در حالی که نظام ایران راه را تعیین کرده است.
آقای رضایی تاکید کرد: اگر همان راهی را که در سیاست و اقتدار پیش گرفتیم در اقتصاد پیش می گرفتیم مطمئناً اقتصاد ایران بسیار
پیشرفته تر از اکنون بود و اصلاً دچار تحریم نمی شدیم.