برای آغاز جنگ میان شیعه و سنی
شکست طرح دشمن در منطقه
سید حسن نصرالله: شکست این توطئه نتیجه تلاش سی ساله در حفظ وحدت میان شیعیان و سنی هاست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلویزیون العالم، دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه اختصاصی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری که شبکه تلویزیونی العالم آن را پخش کرد، گفت: دشمن برای جنگ میان شیعه و سنی در منطقه توطئه کرده بود، اما در این راه شکست خورد.
سید حسن نصرالله افزود: شکست این برنامه دشمن نتیجه یک تلاش سی ساله اعم از ارتباط میان شیعیان و سنی ها، تلاش جمهوری اسلامی و مواضع امام خامنهای است که سبب شد نوعی مصونیت و ارتباط وتعمیق را در اوضاع جهان اسلام شاهد باشیم تا همین امر بتواند بزرگترین فتنه و مصیبت یعنی همان تدارک برای وقوع جنگ میان شیعیان و سنیها را خنثی کند.
سید حسن نصرالله درباره اوضاع سوریه گفت: در مرحله آغازین گزینه اول درباره سوریه، گفتگو بود یعنی گزینه اول راه حل سیاسی بود، نظام سوریه، مقامات ایران و ما در حزب الله با طرفهای مختلفی از مخالفان در سوریه ارتباط برقرار کردیم و آنان را به گفتگو و حل سیاسی فراخواندیم، اما همه آنها این خواستهها را رد کردند، حتی نپذیرفتند وارد مذاکره شوند، سخنشان این بود که این نظام پس از یک یا دو ماه سرنگون خواهد شد، من به برخی از طرفهای مهم مخالف مسائلی را گوشزد کردم، اما سخنشان این بود که «شما میخواهید استخوانهایی را احیا کنید که پوسیده اند، نظام عمرش به سر رسید و ما خواستار مذاکره با نظامی نیستیم که تاریخش به سر آمد.» این برداشت اشتباه موجب شد تا به طور کلی با مذاکرات و هر نوع راه حل سیاسی مخالفت کنند، اشتباه بزرگتر آنان این بود که به سرعت به سمت اقدامات نظامی رفتند. البته درگیری نظامی، هدف واقعی آنان بود، زیرا چنانچه قبلا هم گفتم هدف آنان استقرار دموکراسی و اصلاحات در سوریه نبود، هدفشان براندازی نظام و از میان بردن ارتش سوریه و تغییر معادلات در سوریه بود. نظام سوریه و هم پیمانان و دوستانش زمانی گزینه مقابله مسلحانه را برگزیدند که گزینه دیگری وجود نداشت و این خطرناکترین اتفاقی بود که در سوریه، عراق، بحرین و یمن رخ داد.
سید مقاومت در ادامه گفت: من چهار سال پیش گفته بودم که وقتی تجاوز آمریکایی-سعودی به یمن آغاز شد امام مسجد الحرام در خطبه نماز جمعه گفته بود این جنگ در یمن جنگ میان شیعه و سنی است. به جنگ در سوریه نیز سعی میشد چنین ابعادی داده شود، تلاش زیادی در رسانهها شد، پول زیادی هزینه شد تا چنین تصویری ارائه شود که جنگ در منطقه جنگ شیعه و سنی است، اما در این راه شکست خوردند، بسیاری از شیعیان و سنیها، علمای سنی، شخصیتهای سنی و گروههای سیاسی سنی چنین منطقی را مردود دانستند. این شکست نتیحه یک تلاش سی ساله بود، تلاش ناشی از ارتباط میان شیعیان و سنی ها، تلاش جمهوری اسلامی، مواضع امام خامنهای رهبر معظم سبب شد تا نوعی مصونیت و ارتباط و تعمیق را در اوضاع جهان اسلام شاهد باشیم و این شرایط بتواند با بزرگترین فتنه و مصیبتی که برای ایجاد جنگ داخلی میان شیعیان و سنیها تدارک دیده شده بود مقابله کند. طبیعی است که این روند باید ادامه پیدا کند.
دبیرکل جنبش حزب الله لبنان تصریح کرد: ما در حال حاضر مراحلی را که برای آن برنامه ریزی شده بود پشت سر گذاشتیم، خطرات بزرگ را پشت سر نهادیم، معتقدم آنان در تلاش برای ایجاد چنین فتنه ای، شکست سختی خورده اند در نتیجه نتوانستند آنچه را که در عراق رخداد، درگیری شیعه و سنی بخوانند بلکه دیدیم که در این کشور سنی ها، شیعیان، عشایر اعم از شیعه و سنی به صورت مساوی در برابر داعش ایستادند، قبل از این نیز به صورت همسان در برابر اشغالگری آمریکا ایستاده بودند، در سوریه نیز ارتش این کشور، نیروهای مردمی، نیروهای هم پیمان که بسیاری از نیروهایشان از سنیها بودند، با داعش با جبهه النصره و گروههای تکفیری مقابله کردند، حتی در یمن و مناطق دیگر نیز چنین بود، من تا حد زیادی باور دارم که برنامهای که تدارک دیده بودند شکست خورد و این یعنی ملت ما مصونیتی بالا دارد. اما وظیفه داریم برای بهبود این روند ارتباطات وهمکاری هایمان را عمیقتر کنیم.
همچنین باید بیش از گذشته به قضیه فلسطین متمرکز شویم، در برابر آمریکا بایستیم، از مردم منطقه دفاع کنیم. اینها مواردیست که وحدت و همدلی میان مسلمانان را افزایش میدهد.
سید حسن نصرالله گفت: این موضع، از آغاز اشغالگری صهیونیستها در فلسطین، موضع تمامی مراجع دینی، فقهاء و علمای بزرگ ما، چه در نجف اشرف یا شهر مقدس قم بود، فراتر از این، این نکته است که علماء و مراجع بزرگوار ما حتی آنانی که به مراجع سنتی معروفند و به عبارتی نگرش انقلابی ندارند، هم از مقاومت فلسطین حمایت کردند، با اشغالگری اسرائیل مخالفت کردند و بسیاری از آنان به صورت مکتوب اجازه دادند که میتوان بخشی از وجوه شرعیه و سهم امام را برای مقاومت فلسطین هزینه کرد که این تعبیر ارزشمندی است، میدانید مراجع ما در اینکه سهم امام در چه زمینهای هزینه شود احتیاط بسیاری دارند، اما همین مراجع هزینه کردن بخشی از سهم امام را برای حمایت از مقاومت فلسطین مجاز میشمرند، اینجا این سئوال پیش میآید که مقاومت فلسطین کیست؟ نیروهای مقاومت فلسطین از اتباع اهل سنتند، حتی بسیاری از آنان گرایش اسلامی هم ندارند بلکه ملی گرا یا دارای نگرشهای چپ هستند، اما میبینیم مراجع ما بدون طرح شرایطی میگویند میتوان بخشی از سهم امام را برای حمایت از مقاومت فلسطین و برای آزادی فلسطین هزینه کرد. این فتوا، همان بصیرت و شفافیت است.
وی افزود: معتقدم درباره قضیه فلسطین، همانگونه که رهبری معظم در بسیاری از مناسبتها اظهار داشتند، اگر تمامی کره زمین را جستجو کنیم تا بتوانیم قضیهای را بیابیم که هیچ شبهه و گرد و غباری بر آن نباشد. یعنی حقانیتش در ابعاد حقوقی، شرعی، دینی، اخلاقی و انسانی به وضوح مشخص باشد آن قضیه، قضیه فلسطین است، در جهت مقابل، تلاش این است که با استفاده از ابزارهای مختلف، قضیه فلسطین را وارونه جلوه دهند، این کار را در سالهای گذشته یعنی زمانی که جوانان فلسطینی را به عنوان انتحاری به مناطق شیعه نشین میفرستادند، شاهد بوده ایم، به همین منظور بود که چند سال قبل در روز قدس خطاب به این افراد گفتم چرا این جوانان فلسطینی را برای کشتار ما، زنان ما و کودکان ما اعزام میکنید؟ آیا میخواهید با این کار ما را از فلسطین دور کنید؟ ما را در مناطق مختلف، در حسینهها و در مساجد میکشید، ما شیعیان امیر المومنین، علی بن ابی طالب علیهما السلام از حمایت فلسطین، مردم فلسطین و مقدسات فلسطین شانه خالی نمیکنیم. قضیه فلسطین، قضیهای حق و اسلامی است در نتیجه جمهوری اسلامی، ما و تمامی مسلمانان باید در این موضوع به تکلیف الهی و شرعی عمل کنیم.
دبیرکل جنبش حزب الله لبنان در ادامه درباره عداوت عربستان سعودی با ایران گفت: این که درگیریهای منطقهای را درگیری عربستان- ایران بخوانیم تعبیر اشتباهی است، درگیری در منطقه قبل از شکل گیری جمهوری اسلامی ایران یعنی زمانی که جهان به دو محور اتحاد جماهیر شوروی و محور آمریکا و غرب تقسیم میشد وجود داشت، آن زمان شاهد درگیری عربی - اسرائیلی در منطقه نیز بودیم، درگیری عربی- اسرائیلی از سال ۱۹۴۸ یعنی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. مشکل عربستان با بسیاری از کشورهای عربی، با بسیاری از جنبشهای مقاومت در منطقه، مشکلی است که قدمت آن فراتر از زمان شکل گیری انقلاب اسلامی ایران است. این حقیقتی که همگان بدان آگاهند، وقتی انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید و شاهی که بازیچه دست آمریکا و رفیق هم پیمانان آمریکا در منطقه بود، سقوط کرد، و ایران به قضیه فلسطین و امور مرتبط به جنبشهای مقاومت، مظلومان و مستضعفان توجه کرد از همان روزها بود که عربستان دشمنی با ایران را آغاز نمود. با این آگاهی که امام خمینی -ره- و مقامات جمهوری اسلامی از همان روزهای اول دست دوستی به سوی تمامی کشورهای عربی و اسلامی دراز کرده بودند، اما آل سعود از همان اول به این نتیجه رسیده بودند که وجود چنین نظام اسلامی خطری برای منافع آمریکا و اسرائیل و تهدیدی برای طغیانگران، مستبدان و آنانی است که بازیچه آمریکا و اسرائیل در منطقه اند، در نتیجه دشمنی را آغاز کردند. آنان در دوران جنگ صدام حسین با ایران در کنار عراق ایستادند و در روزگاری که قیمت نفت خیلی پائین بود دویست میلیارد دلار به او کمک کردند، یکی از حاکمان عرب یعنی شاهزاده نایف که درگذشت، گفته بود، اگر میتوانستیم پول بیشتری به صدام حسین بدهیم این کار را میکردیم. آن که علیه ایران دشمنی، جنگ و توطئه را آغاز کرد عربستان بود، اما ایران دست دوستی به سوی آنان دراز کرده بود. دلایل مشکلات عربستان با ایران به صورت اساسی همان دلایلی است که موجب شد این کشور با دیگر کشورهای عربی هوادار قضیه فلسطین و جنبشهای مقاومت هم در منطقه دشمن باشد. درگیریها در منطقه به هیچ وجه درگیری نیابتی نیست، مثلا فارغ از مواضع جمهوری اسلامی ایران، عربستان در لبنان همواره دشمن جنبشهای مقاومت بود این موضوعی است که قدمتش به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میرسد، پس مشکلات ما با عربستان ارتباطی به ایران ندارد، مشکلات تاریخی مقاومت فلسطین ارتباطی به ایران ندارد، به عنوان مثال وقتی میان عربستان و جمال عبدالناصر عداوتی شدید رخ داد هنوز جمهوری اسلامی ایران شکل نگرفته بود، در نتیجه دلایل واقعی درگیریهای منطقهای به قبل از شکل گیری جمهوری اسلامی ایران باز میگردد. وقتی جمهوری اسلامی شکل گرفت و به قضایای امت اسلام و عرب اهتمام نشان داد عربستان در موضع عداوت با ایران قرار گرفت.
مشروح مصاحبه با دبیرکل حزب الله لبنان