پل مرگ!
کاکارضای مرگبار
پلی که در سیل فروردین امسال تخریب وجان 4 نفر را گرفت.
محسن همتی دادستان الشتر اظهار داشت: پس از آگاهی از حادثه تصادف منجر به مرگ سه نفر شهروند کرجی، بلافاصله به محل وقوع حادثه رفته و از آنجا بازدید میدانی انجام شد و دستورات قضایی لازم نیز صادر شد.
آنچه محرز شده اینکه راننده و اداره راهداری هر دو مقصر هستند اما جهت مشخص شدن میزان تقصیر هریک منتظر وصول نظریه کارشناسان پلیس راه هستیم.
همتی با بیان اینکه متاسفانه راهداری و حمل و نقل جاده ای نباید تنها به مسدود کردن این راه پرخطر با ایجاد خاکریز اکتفا می کرد، افزود: متاسفانه زارعین منطقه جهت دسترسی به زمین های کشاورزی خود اقدام به برداشتن خاک ها کرده بودند که همین امر مزید بر علت شد، این در حالی است که زارعین مدعی انکار این امر هستند .
معاون مدیرکل راه و شهرسازی نیز پیش تر با اشاره به تخریب پل کاکارضا، گفته بود: مطالعات فاز اول بازسازی این پل انجام شده و مطالعات فاز دوم به اتمام رسیده و هفته گذشته مراحل ساخت آن آغاز شد.
۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات سیل به بازسازی این پل اختصاص یافته است.
به گفته وحید کرم الهی ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کل اعتبار مورد نیاز برای ساخت پل کاکا رضا است.
پل کاکارضا سال ۹۴ ساخته شد و بنا بود سال ۹۵ تحویل اما به دلیل ایرادات فنی نه تنها تحویل قطعی نشد بلکه تخریب آن 4 هموظن را به کام مرگ برد.
نفر اول دقیقا همزمان با شب تخریب پل و 3 نفر بعدی اواخر مرداد ماه با سقوط به پل کاکارضا فوت کردند.
انتخاب پیمانکار شایسته و متعهد، نظارت کافی بر اجرای کار، استفاده از مواد و مصالح درجه یک و نیروی کاربلد می تواند نقش مهمی در ساخت دوباره این پل داشته باشد پلی که تا کنون 4 نفر را در کام خود بلعید و امید می رود این حادثه تلخ با ساخت پل مستحکم تر و بهتر از قبل دیگر تکرار نشود .
بر اساس قول پیمانکار جدید این پل تا یکسال آینده به بهره داری خواهد رسید حال باید دیگر پیمانکاران جدید به وعده خود عمل خواهد کرد و یا ....
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای لرستان ، وقتی خبر احداث طرحی ضروری در فضای خبری یک استان می پیچد و نقل محافل می شود شاید این پرسش ها در ذهن کمتر کسی شکل می گیرد که" پیمانکار طرح چه کسی است؟ سابقه کاری اش چگونه است؟ آیا در احداث طرح ها سابقه درخشانی داشته است؟"
عموما انتخاب پیمانکار امری تخصصی است که در صلاحیت عوام نیست و تقریبا همه شهروندان گمان می کنند که پیمانکاران افرادی توانمند هستند که تنها بر اساس تخصص و تعهد انتخاب می شوند و به همین دلیل کمتر کسی به این بخش مهم می اندیشد، البته معمولا هم اینگونه بوده و بسیاری از پیمانکاران با تحویل بسیاری از طرح های مهم نشان دادند که توانمندی لازم را داشته اند اما در این میان هستند پیمانکارانی که یا از سر غفلت و یا برای رسیدن به سود بیشتر، طرح ها را با کمترین کیفیت تحویل می دهند و سالهای بعد که طرح موردنظر دچار مشکل می شود صدای کم کاری شان در همه جا می پیچد و موجب انزجار عمومی می شود.
پیمانکاران بی تعهد با کم کاری و ندانم کاری های غیرقابل بخشش خود سایر پیمانکاران زبده و ارزشمند را هم زیر سوال می برند و این واقعا غیرقابل بخشش است، متاسفانه در سیل فروردین ماه لرستان که شاید محکی بزرگ برای پیمانکاران استان بود، بسیاری از پلهای ارتباطی با حجم کمی از سیلاب تقریبا به طور کامل از بین رفتند، آسفالت بسیاری از جاده های ارتباطی شهری و روستایی، شسته و تخریب شد و همه اینها نشان از این داشت که اگر پیمانکاران در انجام وظایف خود انصاف و تعهد داشتند شاید امروز عمق خسارتها کمتر از این بود.
وقتی خبر بهره برداری از پل کاکارضا در رسانه ها منتشر شد، شاید حتی به اذهان هم خطور نمی کرد که این پل تازه ساز و زیبا که قرار بود ایمنی مسیر شهرهای غربی کشور و شمالی استان را به خرم آباد افزایش دهد تنها دو سال پس از افتتاح، باعث مرگ هولناک و دلخراش چهارهموطن شود.
تنها پس از گذشت مدتی کوتاه از مرگ غم انگیز دختر خردسال الشتری به عنوان اولین قربانی تخریب این پل، خبر مرگ سه تن از اعضای یک خانواده کرجی در رسانه ها دوباره منتشر و منجر به خشم و واکنش بسیاری از افراد و فعالان سیاسی شد.
اکنون مردم شهرستان سلسله و به تبع آن استان لرستان تنها یک خواسته دارند، برخورد با عاملین و استوار شدن مجدد و ایمن پل کاکارضا با دستان پیمانکاری متعهد و متخصص.
در ماه های اخیر خبرهای ضد و نقیضی از بازسازی مجدد پل از سوی مسئولان منتشر شده که تاکنون تحقق نیافته اما با توجه به مصائب اخیر و خطرات جانی در کمین شهروندان، می طلبد که این خواسته عمومی و وعده مسئولان هرچه سریعتر محقق شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان در ارتباط با حادثه اخیر، گفت: عوامل ناشناس موجب برداشت خاکریز ایجاد شده در حاشیه پل "کاکارضا" و در نتیجه بروز حادثه سقوط خودرو به داخل رودخانه شدند
عباس شرفی اظهار داشت: خاکریز ایجاد شده قبل از پل کاکارضا بدون هماهنگی با راهداری کنار زده شده است و ما نمی توانیم در این حادثه شخصی را ۱۰۰درصد مقصر بدانیم
وی ادامه داد: راننده خودرو بدلیل آشنا نبودن با مسیر بی احتیاطی کرده و پس از عبور سخت از بخشی از خاکریز با طی کردن جاده بصورت یکطرفه این حادثه را رقم زده است
رییس پلیس راهورکشور هم با اشاره به حادثه رانندگی پل کاکارضا که منجر به فوت 3 عضو یک خانواده شد،گفت: به دلیل نداشتنن علایم ایمنی و بازدارندگی لازم سهم فرد و یا پیمانکار طرح در این حادثه هر کدام ۵۰ درصد است.
ساخت مستحکم و در عین حال سریع دوباره پل پر تردد کاکا رضا خواسته عمومی مردم است
نویسنده: مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی