پخش زنده
امروز: -
جمهوری اسلامی به دنبال آرامش و صلح جهانی است، اسلام با جنگ مخالف است و از صلح استقبال میکند، اما صلحی که ریشه در عدالت داشته باشد و برقراری آن به گسترش عدالت در جهان کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در همایش گرامیداشت روز جهانی صلح که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: در آستانه هفته دفاع مقدس و سی و نهمین سالگرد تهاجم رژیم عراق به کشورمان با حمایت قدرتهای بزرگ هستیم. این هفته را هفته دفاع مقدس نام گذاشتند، چون ما در طول تاریخ ثابت کرده ایم که جنگ طلب نبوده ایم.
وی افزود: ۷۰ درصد مفاهیم مشترک میان سیاست مداران و نخبگان، صلح است و این واژه برای جهانیان محبوب است، اما با این همه و با وجود فعالیتهای صلح طلبان، هر روز از این مفهوم فاصله میگیرند و صلح مفهوم واقعی خود را از دست داده است. گسترش خشونت و جنگهای منطقهای با اراده قدرتهای جهانی با هدف جلوگیری از صلح است البته برخی از آنها ظاهرا ادعای صلح طلبی دارند، اما در عمل این اتفاق نمیافتد.
آقای جعفری ادامه داد: صلح یک ضرورت و دغدغه بشری و عامل رشد و تعالی و پیشران توسعه است؛ در اندیشه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری صلح یک نیاز برای بشر و یک تکلیف دینی است. اسلام و جمهوری اسلامی به دنبال آرامش و صلح جهانی است، اسلام با جنگ مخالف است و از صلح استقبال میکند، اما صلحی که ریشه در عدالت داشته باشد و برقراری آن به گسترش عدالت در جهان کمک کند.
وی در پایان تصریح کرد: جنگ چیز بدی است و در جنگی که به ما تحمیل شد ۲۰۰ هزار فرهیخته را از دست دادیم، ما از جنگ گریزانیم و علاقهمند به صلح پایدار هستیم.
بیانیه برگزارکنندگان آئین گرامیداشت روز «جهانی صلح»
برگزارکنندگان «آئین گرامیداشت روز جهانی صلح» بیانیه ای به مناسب روزجهانی صلح صادر کردند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ در متن این بیانیه آمده است:
به نام آفریدگار صلح
روز جهانی صلح هرساله فرصتی است برای کنار هم بودن و اندیشیدن به زندگی بهتر برای همه انسانها و ایستادن در کنار هم برای صلح. سخنی گزاف نیست اگر صلح را زبان مشترک همه ملل دنیا بدانیم و شاید به همین دلیل بوده است که سازمان ملل متحد، اصلیترین هدف خود را حفظ صلح و امنیت بینالمللی قرار داده و قویترین نقطه اتحاد ملتها را جستجوی صلح دانسته است.
بارها شنیده و خواندهایم که صلح چیزی است فراتر از نبودن جنگ میان دولتها. صلح در معنایی جامع، به معنای دوری از خشونت در همه ابعاد زندگی بشر است و ما به عنوان کسانی که هرساله دور هم جمع میشویم تا از صلح بگوییم و دغدغه صلح داریم، باید صلح را از زندگی خویش آغاز کنیم.
در جهان آشفتهای که در آن قرار داریم، خشونت علیه انسانها، تروریسم و جنگهایی که افکار عمومی جهان را به خود مشغول کرده است، فرصتی برای پرداختن به ابعاد دیگر خشونت و مخاطراتی که ریشههای صلح جهانی را تهدید میکند، نگذاشته است و در میان این طوفانهای رسانهای که به مخاطره افتادن صلح را صرفا خشونتهای نظامی جلوه میدهند، ما شاهد به خطر افتادن ستونهای حیاتی صلح جهانی هستیم که ریشه بسیاری از جنگها و خشونتهای بعدیست و در حقیقت بسیاری از جنگها را باید معلول بیتوجهی به این خشونتهای به ظاهر سفید و فاقد خونریزی دانست. روزی میراث فرهنگی بشری در افغانستان و عراق و سوریه قربانی خشونت و افراطیگرایی میشود و بنیانهای تاریخی و فرهنگی وحدت ملتها و انسانها که صدها سال آنان را در کنار یکدیگر نگاه داشته است و ملتی را تشکیل داده است به دست تروریستها تخریب میشوند و روزی دیگر در خشونتی پنهان محیط زیست کره زمین به خطر میافتد و صلح پایدار را به صلحی شکننده و روبه فروپاشی سوق میدهد.
امروز شاهدیم که خشکسالیها و تغییر اقلیم و فقر ناشی از آن، ریشه بسیاری از جنگها و ناآرامیها و خشونتها را از آفریقا تا خاورمیانه سبب شده است و هرروز با بیتوجهی قدرتهای بزرگ اقتصادی به موضوع تغییر اقلیم و گرمایش زمین که نمونه بارز آن بیتوجهی به معاهده پاریس به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای حقوقی برای حفظ محیط زیست کره زمین و مقابله با تغییر اقلیم است، این عوامل پررنگتر میشود. این بیتوجهی دولتها و به خصوص دولتهای بزرگ به مخاطرات تهدیدکننده محیط زیست که تهدیدی برای صلح پایدار است، وظیفه جامعه مدنی و سازمانهای مردم نهاد و تک تک کسانی را که دغدغه حفظ صلح دارند سنگینتر میکند.
ما برگزارکنندگان مراسم گرامیداشت روز جهانی صلح امیدواریم با توجه بیشتر به ابعاد گوناگون صلح و فراتر رفتن از ظواهر خشونت به سمت ریشهیابی و یافتن راههایی برای از بین بردن آنها بتوانیم گامی به سمت صلح پایدار و تشویق شهروندان به اصلاح سبک زندگی خود در جهت ارتقای روابط صلح آمیز با محیط زیست برداریم.
برگزارکنندگان آیین گرامیداشت روز جهانی صلح از جمله کمیسیون ملی یونسکو ، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، موزه صلح تهران، کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)،انجمن علمی مطالعات صلح ایران و مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران با حضور در تالار خلیج فارس موزه انقلاب اسلامی این روز را گرامی داشتند.
بیانیه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به مناسبت «هفته دفاع مقدس»
موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس بیانیهای صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛
در متن این بیانیه آمده است:
31 شهریورماه و آغاز هفته دفاع مقدس، فرصت مغتنمی است که در چهل سالگی انقلاب اسلامی بار دیگر حماسه غرور آفرین ملت بزرگ ایران را مورد بازخوانی قرار دهیم. صدام جنایتکار که به تحریک ابرقدرتهای شرق و غرب سودای ساقط نمودن نظام جمهوری اسلامی و رهبری جهان عرب را در سر می پروراند جنگی 8 ساله را به کشورمان تحمیل کرد؛ اما وعده الهی "إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ" بار دیگر در تاریخ معاصر ایران رقم خورد و صدام و حامیان بین المللی اش را در رسیدن به اهداف شوم خود ناکام گذاشت.
تلاقی هفته دفاع مقدس با ماه محرم و ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع)، تداعی کننده یاد و خاطره زنان و مردانی است که با تأسی به سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و با رهبری و فرماندهی امام عظیم الشان خمینی عزیز(ره) صحنه های عاشورایی سال 61 هجری را در دوران دفاع مقدس بازآفرینی نمودند.
موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ضمن گرامیداشت آغاز هفته دفاع مقدس و ادای احترام به ارواح مطهر شهدا، امام شهدا و در راستای تحقق اوامر مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) به منظور پاسداشت ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بازنمایی و انتقال هنرمندانه معارف، رشادت ها و دستاوردهای ارزشمند آن دوران به نسل های جوان تر انقلاب اسلامی گام های بلندی برداشته و با آغوش باز پذیرای علاقمندان و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است.
کرسی روایت گری با موضوع از «مدرس تا سنگر» در موزه انقلاب اسلامی برگزار می شود
از«مدرس تا سنگر» عنوان یکی از کرسی های روایت گری دفاع مقدس است که روز پنجشنبه چهارم مهرماه ساعت ۱۰ صبح در سالن هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ از آنجا که بیشترین شهدای جنگ تحمیلی را روحانیون تشکیل داده اند و نقش این قشر از مردم در جنگ بی بدیل بوده است، به همین دلیل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با مشارکت حوزه علمیه احمدیه «از مدرس تا سنگر» را که نام یکی از کرسی روایت گری دفاع مقدس است ، برگزار می کند.
روز پنجشنبه چهارم مهرماه در هفته فاع مقدس به نام روز شهیدان، جانبازان، آزادگان و فخر آفرینان نامگذاری شده است و کرسی روایت گری دفاع مقدس که به نقش روحانیون درجنگ می پردازد با مشارکت حوزه علمیه احمدیه تهران و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.
جلسات کرسیهای روایتگری در موزه انقلاباسلامی و دفاع مقدس با روایت گری فرماندهان حماسه ساز، به نقش روحانیون در دوران جنگ تحمیلی می پردازد.