پخش زنده
امروز: -
وزیر صنعت، معدن و تجارت در اصفهان: فعال سازی واحد های راکد در دستور کار وزارت صمت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت دیشب در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ملی استان اصفهان که با حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار شد، گفت: فعال سازی واحد های راکد نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش دارد.
رضا رحمانی پای کار آمدن همه بخش های اقتصادی کشور را از راهکار های مقابله با تحریم دانشت و اضافه کرد: هدف در برنامه توسعه ، رونق تولید و رسیدن حق به حقدار است و پروانه بهره برداری در تدوین قواعد جدید ملاک نیست.
وی با بیان اینکه اگر بخش خصوصی از تصمیم های خود دفاع نکند نمی تواند در اقتصاد کشور به موفقیت دست پیدا کند افزود: همه صنعتگران باید در زمینه بهبود وضع اقتصادی کشور مساعدت کنند.
اصفهان الگوی موفق در اجرای طرح های آزمایشی
وی با اشاره به اینکه اصفهان می تواند الگویی موفق برای اجرای طرح های آزمایشی در کشور باشد گفت: از اصفهان به عنوان قطب صنعتی ایران توقع داریم نه تنها مشکلات خود را حل کنند، بلکه به مشکلات صنعتی در کشور بیاندیشند و با ارائه طرح های اقتصادی دغدغه صنعتی داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز به جایی رسیدیم که می توانیم دو میلیون و ۹۷۰ هزار دستگاه یخچال و فریز تولید کنیم در حالی که سال قبل تنها ۹۰۰ هزار دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد .
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ۸۹ درصد تامین مالی از بازار پولی و بانکی است و این در حالی است که در دنیا تامین مالی از طریق بازار سرمایه در اولویت قرار دارد.
بررسی مشکلات صنعت استان اصفهان
اگر بخش خصوصی از تصمیم های خود دفاع نکند نمی تواند در اقتصاد کشور به موفقیت دست پیدا کند
استاندار هم در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ملی ، نقدینگی بنگاه های اقتصادی و هماهنگ نشدن برخی واحدها با شرایط تحریم های اقتصادی را از مهمترین مشکلات صنعت استان برشمرد و گفت: تامین مواد اولیه بنگاه های تولیدی ، صادرات مواد اولیه ، دشواری تامین منابع مالی طرح ها و رقابت انحصاری برخی شرکتها ازدیگر مشکلات این واحدهای تولیدی است .
عباس رضایی با اشاره به برگزاری نشست هفتگی شورای گفتگوی بخش دولتی وخصوصی گفت: سعی شده با این نشست مشکلات صنعت مطرح و برای رفع این مشکلات ، راهکار مناسب ارائه و شود .
قول پیگیری برای حل مشکلات صنعت
وی به بسته های تشویقی وتاثیرگذار برای رفع مشکلات تولید و تهیه نرم افزار توزیع کالا با بهره گیری از فناوری اطلاعات اشاره کرد و افزود: لازم است هرچه سریعتر میز اصفهان به عنوان دومین قطب صنعتی کشور برای پیگیری حل مشکلات صنعت تشکیل شود .
استاندار با اشاره به فعالیت 9 هزار و563 واحدصنعتی در استان اصفهان که 10 درصد واحدهای صنعتی کشور را تشکیل می دهد گفت: استان اصفهان با حجم سرمایه گذاری 271هزار و253 میلیارد ریالی، 8 درصد سرمایه گذاری کشور را دارد .
ارائه چهار طرح برای حل مشکلات صنعتگران اصفهانی
تولیدکنندگان وفعالان اقتصادی در این نشست ، 4 طرح پیشنهادی را برای تصویب ارائه کردند .
مشکلات ناشی از تخصیص مواداولیه پتروشیمی به واحدهای صنایع شیمیایی سلولزی نساجی براساس میانگین خرید 24 ماهه گذشته از بورس کالای ایران یکی از مشکلاتی بود که تولیدکنندگان اصفهانی مطرح کردند که وزیر صمت راهکار حل این مشکل را تعیین وتوزیع عادلانه سهمیه موادپتروشیمی دانست.
رحمانی افزود: واحدهای تولیدی براساس میزان تولیدشان بایدسهمیه بگیرندکه این روند با کمک بخش خصوصی می تواند بصورت آزمایشی دراستان اصفهان اجرایی شود .
محدودیت استقرار صنعت درشعاع 50 کیلومتری اصفهان هم دغدغه دیگر صنعتگران اصفهانی بود که بررسی و مقررشد باتشکیل کمیته ای در استان صنایعی که آلایندگی ندارند وبه عنوان صنعت سبز شناخته شده اند، پس از تصویب هیات وزیران درشعاع 50 کیلومتری مستقر شوند .
تامین مالی صنایع و همکاری نکردن بانکها برای واگذاری تسهیلات هم ، در این نشست مطرح شد که وزیر صمت رفع این مشکل را در گرو تامین مالی با مشارکت بانکها و استفاده از ظرفیتهای استان دانست.