گزارش مکتوب
کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز !
استان البرز با جمعیت دانش آموزی بیش از ۴۶۰ هزار نفر با کمبود هفت هزار کلاس درس روبرو است ، استانی که از نظر سرانه فضای آموزشی حتی از سیستان و بلوچستان هم محرومتر است و حدود ۴۰ درصد از فضاهای آموزشی آن نیز فرسوده اند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، کلاس های درس برخی مدارس البرز ، جمعیت دانش آموزی زیادی را در خود جای داده به گونهای که در هر کلاس به طور متوسط هشت دانش آموز بیشتر از متوسط کشوری تحصیل میکنند ، این موضوع بدون شک هم از بازدهی دانش آموزان و هم از کارایی معلمان در کلاس درس میکاهد.
هر سال با اضافه شدن بیش از ۱۲ هزار دانش آموز به جمعیت استان، ساخت ۴۰۰ کلاس درس جدید هم نیاز است ، هر چند که بنابر اعلام آموزش و پرورش، امسال ۱۶۰ کلاس درس جدید به البرز افزوده میشود، اما این میزان پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیست.
نرخ رشد جمعیت دانش آموزی در البرز تقریبا ۲ برابر میانگین نرخ کشوری است و بودجه عمرانی آموزش و پرورش استان متناسب با این نیاز نیست.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی در این باره میگوید: شمار دانش آموزان البرز از جمعیت کل ۱۴ استان کشور بیشتر است و هر ساله حدود ۳.۵ درصد به جمعیت دانش آموزی استان اضافه میشود .
کولیوند حل مشکل کمبود فضای آموزشی در استان را نیازمند اختصاص اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومانی میداند.
آمادگی خیران و نبود زمین برای ساخت مدرسه!
این مشکلات در حالی وجود دارد که به گفته مدیرعامل مجمع خیران مدرسه ساز ، بسیاری از خیران ، آماده ساخت فضاهای آموزشی هستند، اما با نبود زمین مواجه اند.
مهرانی در این باره میگوید: این خیران چندین ماه است که تفاهم نامه ساخت مدرسه در مناطق کم برخوردار و مورد نیاز استان از جمله آق تپه و کمالشهر را امضا کرده اند، اما زمینی وجود ندارد که کارساخت کلاسهای درس در آن شروع شود.
وی با اشاره به اینکه پول ساخت این مدارس به حساب بانکی واریز شده است، اضافه میکند: چاره رفع این مشکل که امروز به دغدغه اصلی خیران مدرسه ساز و حتی اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس تبدیل شده فقط از طریق همکاری اعضای شورای اسلامی، شهرداری و مسکن و شهر سازی برطرف میشود. مشکل زمانی بغرنجتر میشود که بادانیم برای ۹۵ درصد شهرکهای ساخته شده یا در حال احداث البرز هم فضای آموزشی پیش بینی نشده است.
به اعتقاد مدیرعامل مجمع خیران مدرسه ساز در صورت واگذار نشدن زمین برای ساخت کلاس درس طولی نمیکشد که استان بحران فضای آموزشی را با معنای واقعی آن تجربه میکند که آثار جبران ناپذیری را به همراه دارد.
بدون شک برداشتن موانع پیش روی خیران مدرسه ساز، کمترین کمکی است که باید از سوی دستگاههای اجرایی دنبال شود. خیرانی که به گفته مالمیر معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش از مهر سال گذشته تاکنون ۱۵۴ کلاس درس جدید ساخته اند و برای این منظور بیش از ۲۹ میلیارد تومان هزینه کرده اند و در صورت وجود تامین شرایط میتوانند کمکهای بیشتر و بزرگتری انجام دهند.