همزمان با اجلاس آب و هوایی در ژوهانسبورگ
تظاهرات جهانی در اعتراض به تغییرات آب و هوایی
همزمان با اجلاس آب و هوایی سازمان ملل هزاران نفر برای تاکید بر خطرات تغییرات آب و هوا در بعضی از کشورها تظاهرات کردند
تظاهرات در لهستان
هزاران جوان لهستانی در آستانه اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد بر ضد تغییرات آب و هوا تظاهرات کردند.
هزاران جوان در لهستانِ وابسته به زغال سنگ تظاهرات کردند و از افراد مسن تر خواستند با گرم شدن کره زمین مبارزه و از آب و هوا محافظت کنند.
بسیاری از مدارس راهنمایی لهستان روز جمعه را تعطیل کردند تا دانش آموزان بتوانند در تظاهرات جهانی بر ضد تغییرات آب و هوا شرکت کنند. تظاهرات در ورشو پایتخت لهستان و دیگر شهرهای این کشور برگزار شد. بر روی برخی بنرهای تظاهر کنندگان نوشته شده بود: «سیاره دیگری وجود ندارد.»
لهستان که یک کشور تولید کننده زغال سنگ است، 80 درصد از انرژی خود را از سوخت های فسیلی به دست می آورد. طرح دولت لهستان برای جایگزین کردن زغال سنگ کند است و تا سال 2050 طول می کشد.
هشدار دانشمندان به تبعات گرم شدن زمین
دانشمندان هشدار دادند برخی تبعات تغییرات اقلیمی بر روی اقیانوس ها و مناطق منجمد زمین برگشت ناپذیر است و بشریت باید برای آن آماده شود. پیش نویس گزارش کارشناسان آب و هوایی سازمان ملل متحد که اواخر ماه اوت به دست خبرگزاری فرانسه رسید و احتمال دارد پیش از انتشار در 25 سپتامبر اصلاح شده باشد، به فهرست طولانی از تاثیرات فاجعه بار تغییرات اقلیمی بر روی اقیانوس ها اشاره می کند که با بالا آمدن آب ها آغاز می شود.
گرم شدن آب دریاها از جمله اثرات تغییرات اقلیمی است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، اقیانوس ها یک چهارم گازهای گلخانه ای تولید شده توسط انسان و همچنین 93 درصد گرمای ناشی از تغییر آب و هوایی را جذب می کنند. در نتیجه دریاهای سیاره آبی گرم تر، اسیدی تر می شوند و میزان شوری آب آنها کاهش می یابد و این بر اسفنج های دریایی تاثیر می گذارد.
فرکانس، شدت و موج گرمای دریایی همانند آنچه که دیواره بزرگ مرجانی را تخریب کرد، افزایش می یابد.
پدیده ال نینو که موجب آتش سوزی جنگل ها، طوفان ها و شیوع اپیدمی ها می شود، بدون کاهش انتشار دی اکسید کربن دو برابر خواهد شد.
منابع غذایی موجود در آب و هوای استوایی کم عمق ممکن است تا 40 درصد کاهش یابد. گونه های دریایی، پلانکتون ها و همچنین ماهی ها و پستانداران از سال های 1950 با تاثیر عمده بر اکوسیستم دریایی ناچار به مهاجرت شدند.
یکی دیگر از تبعات تغییرات اقلیمی بالا رفتن آب دریاست.
سطح آب دریا تا سال 2100 در مقایسه با سال های 1980 تا 2000 و با جهانی که دمای آن دو درجه بیشتر می شود قرار است حدود 43 سانتیمتر افزایش یابد. اما در صورتی که دمای هوا 3 تا 4 درجه بیشتر باشد میزان بالا رفتن آب 84 سانتیمتر خواهد بود.
در قرن بیست و دوم روند تحول سطح آب دریاها ممکن است تا صد برابر سریعتر باشد و از 3.6 میلیمتر در سال در حال حاضر به چند سانتیمتر برسد.
بدون فعالیت حفاظتی عمده، هزینه سالانه جاری شدن سیل مرتبط با خیزاب ها ممکن است تا سال 2100 صد تا هزار برابر شود.
در برابر بالا آمدن آب اقیانوس ها، مناطق ساحلی که امکانش را داشته باشند خاکریز می سازند و فقیرترها محکوم به جابه جایی ساکنان منطقه هستند. حتی در جهان دو درجه گرمتر، بالا آمدن آب می تواند محل سکونت 280 میلیون نفر را زیر آب ببرد.
احتمالا تا سال 2100 بین 20 تا 90 درصد تالاب ها به دلیل بالا آمدن سطح آب از بین خواهند رفت.
طی 60 سال تراکم اکسیژن در محیط های دریایی دو درصد کاهش می یابد و در صورتی که انتشار دی اکسید کربن کاهش نیابد این میزان به 3 یا 4 درصد خواهد رسید.
گرم شدن آب و آلودگی های ساحلی عامل گسترش مناطق مرده است که میزان بسیار اندکی اکسیژن مانع از جریان زندگی دریایی در آن می شود.
صخره های مرجانی که زندگی نیم میلیارد نفر برای تغذیه به آنها وابسته است و از سواحل حفاظت می کنند، حتی با گرم شدن 1.5 درجه ای زمین نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن، 90 درصد کاهش می یابد. این خطر وجود دارد که با افزایش دو درجه ای دمای زمین هیچ صخره مرجانی زنده نماند. دمای زمین تاکنون یک درجه افزایش یافته است.
دو کلاهک یخی زمین در جنوبگان و گرینلند از سال 2006 سالانه دست کم 430 میلیارد تن از حجم خود را از دست داده اند که اصلی ترین عامل افزایش سطح آب اقیانوس هاست.
دو میلیارد نفر بر روی زمین برای تامین آب شیرین خود به یخچال های طبیعی وابسته اند که آنها نیز کوچک شده اند. این یخچال های طبیعی که در کوه های آلپ، قفقاز و اسکاندیناوی واقع شده اند احتمالا 80 درصد حجم خود را تا سال 2100 از دست خواهند داد.
کوهستان ها هم قرار است بخش قابل توجهی از پوشش برفی خود را از دست بدهند که تاثیر بسیاری بر کشاورزی، گردشگری و تامین انرژی خواهد داشت.
در صورتی که گرم شدن زمین با سرعت کنونی ادامه یابد و گازهای گلخانه ای بیشتری تولید شود، یک سوم تا 99 سطح منجمد زمین هم ممکن است تا سال 2100 از بین برود.
با آب شدن یخ ها و از بین رفتن سطح منجمد، میزان جیوه و مواد سمی در آب آشامیدنی افزایش خواهد یافت. سطح منجمد حاوی حدود 800 هزار تن جیوه است.
میزان کمکهای بشردوستانه مربوط با تغییرات اقلیمی تا 2030 احتمال دارد به 20 میلیارد دلار برسد
به گزارش خبرگزاری شینهوا از نیویورک، علت افزایش این آمار را می توان ناشی از هزینه های گزاف بحران های انسانی مرتبط با تغییرات اقلیمی دانست. بر اساس بدبینانه ترین سناریو این هزینه ها می تواند تا سال 2030 به 20 میلیارد دلار در سال برسد.
فرانچسکو روکا، رئیس فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر در آستانه نشست اقدام برای تغییرات آب و هوا در سازمان ملل متحد گفت تحقیقات نشان داد افزایش فجایع مرتبط با تغییرات اقلیمی به زودی بار فزاینده ای بر دوش سازمان های امداد و اهداکنندگان کمک خواهد بود.
وی گفت « در این گزارش به وضوح هزینه هولناک انفعال نشان داده شده است. اما همچنین نشان می هد که هنوز بختی برای آنکه کاری انجام داد، وجود دارد ».
دهها معترض در دهلی نو خواستار اقدام فوری برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی شدند
دهها دانشجو و فعال محیط زیست در آستانه اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد، با تظاهرات در دهلی نو، پایتخت هند، خواستار اقدام فوری برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی شدند.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس از دهلی نو، تظاهر کنندگان روز جمعه در برابر ساختمان وزارت مسکن و امور شهری هند در دهلی نو تجمع کردند. آنها در چارچوب تظاهرات جهانی پیش از اجلاس آب و هوایی سازمان ملل، شعارهای «ما خواستار اقدام آب و هوایی هستیم» و «من هوای تمیز می خواهم» سر دادند. آنها بنرهایی حمل می کردند که بر روی آنها نوشته شده بود: «زمین دیگری وجود ندارد» و «محیط زیست، نه خودخواهی».
آمان شارما تظاهر کننده 16 ساله گفت: «ما حق خود را برای داشتن هوا و آب تمیز بر اساس قانون اساسی می خواهیم.»
پلیس هند از دور نظاره گر این تظاهرات بود. قرار است تجمع های فراوان دیگری در سراسر هند برگزار شود.
تظاهرات در استرالیا
برگزار کنندگان تظاهرات در استرالیا بر ضد تغییرات آب و هوایی در آستانه اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد، برآورد کرده اند بیش از ۳۰۰ هزار نفر در بزرگترین تظاهرات در این کشور از زمان جنگ عراق، به خیابانهای استرالیا ریخته اند.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس از کانبرا، گروه «مدارس برای آب و هوا اعتصاب میکنند» در بیانیهای اعلام کرد ۲۶۵ هزار تظاهر کننده فقط در هفت شهر استرالیا تظاهرات کردند. بزرگترین تظاهرات در ملبورن با ۱۰۰ هزار تظاهر کننده و در سیدنی با ۸۰ هزار تظاهر کننده برآورد شده است.
پلیس استرالیا برآورد خود از تعداد تظاهر کنندگان را اعلام نکرده است.
برگزار کنندگان تظاهرات تعداد تظاهر کنندگان در بریزبن را ۳۰ هزار و در کانبرا ۱۵ هزار نفر اعلام کردند.
تظاهرات در ۱۱۰ شهر کوچک و بزرگ در سراسر استرالیا برگزار شد. جمعیت این کشور ۲۵ میلیون نفر است.
تظاهرات در کی یف پایتخت اوکراین