پخش زنده
امروز: -
امارات و عربستان شاهد این واقعیت هستند که دلخوشی آنها به واشنگتن نمی تواند از آنها در برابر پهپادهای یمنی دفاع کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، المیادین اعلام کرد در حالی که کشورهای اروپایی در بحران کنونی عربستان با محافظه کاری رفتار می کنند، واشنگتن در مواضع خود دچار آشفتگی و ناتوانی شده است و همان طور که روزنامه گاردین انگلیس نوشت, رئیس جمهور آمریکا مسئول تنش های کنونی در خلیج فارس است.
شبکه تلویزیونی المیادین در تحلیلی از تحولات پس از حمله به آرامکو اعلام کرد به نظر می رسد گزینه های فراروی کشورهای غربی در قبال تحولات خلیج فارس محدود است زیرا این کشورها از خطرناک بودن اقدام بر اساس خواسته های عربستان آگاه هستند.
رضا الباشا گزارشگر این شبکه گفت: آرامشی شکننده همراه با انتظار، بر مواضع کشورهای غرب در قبال تحولات پی در پی منطقه خلیج فارس حاکم است.
تشدید حوادث بازتاب دهنده میزان تنش در این منطقه است, منطقه ای که مانند بشکه باروت است.
کشورهای اروپایی می دانند که لرزه های ناشی از هر نوع انفجاری، غرب را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
کشورهای اروپایی در اعلام مواضع خود در قبال اتهام سعودی علیه ایران مبنی بر دست داشتن در حملات علیه تأسیسات آرامکو در بقیق و خریص، محافظه کارانه اقدام کردند.
خالی بودن دستان سعودی از اسناد و مدارک علیه ایران و اقدام خبرنگاران غرب در فاش کردن برخی اطلاعات مبنی بر اینکه عربستان یک سال پیش برای مقابله با پهپادهای یمنی از اروپا و آمریکا درخواست کمک کرده بود، بدان معناست که شاید تلاش ریاض برای سرپوش گذاشتن بر شکست سامانه های پدافند هوایی در مقابله با حمله یمن از طریق متهم کردن ایران، در برخورد با کشورهای غربی نتیجه بخش نباشد.
شاید بتوان گفت مطلب روزنامه انگلیسی گاردین در خصوص تنش های عرصه خلیج فارس قابل توجه بود به طوری که این روزنامه رئیس جمهور آمریکا را مسئول اوضاع کنونی دانست و وی را به ایجاد بحران ها و بی خِردی در مدیریت حوادث متهم کرد و افزود خاورمیانه با آزمون مواجه است اما نمی توان ایران را سرزنش کرد.
در همین حال واکنش آمریکا با نوسانات بسیار همراه است .
واشنگتن در مواضع خود دچار آشفتگی و ناتوانی شده است؛ آن هم در منطقه ای که جنگ در آن ممکن است جهان را به شرایطی بکشاند که منابع انرژی آن را از بین ببرد.
عربستان در این شرایط مانند کسی است که روی چوب خشک نشسته است که هر زمان امکان شکسته شدن آن وجود دارد؛ آن هم در حالی که یمن ثابت کرد اگر بخواهد, می تواند عرصه را در برابر ریاض و متحد آن ابوظبی, دگرگون کند.
در چنین اوضاعی, امارات و عربستان شاهد این واقعیت هستند که دلخوشی آنها به واشنگتن نمی تواند از آنها در برابر پهپادهای یمنی دفاع کند و این امکان وجود دارد که عرصه خلیج فارس به آتشی فروزان تبدیل شود.