پخش زنده
امروز: -
یک منبع نظامی در ارتش روسیه اعلام کرد عملکرد سامانه پدافند هوایی عربستان سعودی در جنگ واقعی کاربرد ندارند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشا تودی , یک منبع نظامی در ارتش روسیه اعلام کرد عملکرد سامانه پدافند هوایی عربستان سعودی متشکل از موشکهای پاتریوت یا رادارها و ناوشکن های ایجیس , با ویژگیهای تبلیغاتی آنها مطابقت پیدا نمی کند و این تسلیحات در جنگ واقعی کاربرد ندارند.
به موجب این گزارش یک منبع نظامی بلندپایه ارتش روسیه در مصاحبه با راشاتودی اعلام کرد سکوهای چندگانه پاتریوت , رادارها و ناوشکن های ایجیس برای محافظت از آسمان عربستان سعودی خریداری و به کار گرفته شده اند ولی این تسلیحات نتوانسته اند مانع از حملات گسترده روز شنبه به تاسیسات نفتی عربستان شوند , زیرا خصوصیات وکارآیی واقعی آنها با تبلیغاتی که آمریکایی ها درباره قابلیت های این تسلیحات به راه انداخته اند , هیچ تطابق و همخوانی ندارد و این در حالیست که گفته می شود عربستان سعودی با بهره برداری از مزایای تحویل محموله های تسلیحاتی از آمریکا موفق شده است تا قدرتمندترین سامانه پدافند هوایی را در منطقه با پوشش راداری کامل ایجاد کند.
این منبع افزود در حال حاضر 88 سکوی پرتاب پاتریوت در عربستان وجود دارد که 52 تای آنها از جدیدترین مدل موسوم به پی ای سی PAC-3 هستند و از مرزهای شمالی عربستان سعودی محافظت می کنند. افزون بر آن سه ناوشکن مجهز به موشکهای هدایت شونده از نوع ایجیس , مسئولیت محافظت از سواحل سعودی در آبهای خلیج فارس را بر عهده دارند. ولی کارآیی و بازده آنها در جنگ واقعی سئوال برانگیز است و این تسلیحات قادر به دفع حملات دشمن در جنگی واقعی با استفاده گسترده از سلاح های هوایی نیستند.
اظهارات این کارشناس نظامی روسیه در شرایطی مطرح می شود که رسانه های بین المللی تلاش می کنند دریابند چرا ارتش عربستان سعودی نتوانست برای متوقف ساختن حمله هوایی روز شنبه به تاسیسات مهم نفتی بقیق و خریص هیچ کاری صورت دهد.
این منبع نظامی روس خاطر نشان کرد مایک پمپئو وزیر امور خارجه سعی کرد در توجیه این ناتوانی و شکست بهانه ای بتراشد و گفت گاهی برخی از بهترین ها در جهان نمی توانند درست کار کنند. این حرف شاید تنها وقتی درست باشد که فقط یک سکوی شلیک پاتریوت در عربستان هنگام حمله فعال بوده است.