به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه القدس العربی در سرمقاله امروز خود مدیریت ولیعهد سعودی بر این کشور را بر اساس تصورات و اوهام دانست و نوشت باید اداره امور کشور از ولیعهد سعودی بازستانده شود و اگر نه کشور را دچار مشکلاتی غیر قابل تحمل خواهد کرد.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی در سرمقاله امروز خود نوشت: حمله اخیر به تاسیسات نفتی بقیق و الخریص در شرکت آرامکو برای سعودیها و جهان شوک آور بود و اهانت بزرگی به حاکم واقعی سعودی یعنی محمد بن سلمان ولیعهد این کشور به شمار میآید. بن سلمان مسئول واقعی ایجاد وضعی است که منجر به انجام این حمله شد و در واقع این حمله دلیل آشکاری درباره شکست عملکرد سیاسی و نظامی مجموعه حاکم بر عربستان است. در مقابل این شکست، ناتوانی و عقب نشینی سعودی، این حمله نشان از امکانات فنی بالای مهاجمان است.
در بخش دیگری از این مقاله با اشاره به گمانه زنیها درباره انجام گرفتن این حمله از خاک عراق آمده ادعا شده است ایرانیها مجبور شدند مسئولیت حقوقی خود درباره حمله را پنهان کنند و به دنبال آن بودند که به حوثیها لباس بسیار گشادتری بپوشانند در حالیکه مقامات سعودی نیز مجبور شدند لباس فرد قربانی و ستمدیده و شاکی را بر تن کنند و از سازمان ملل متحد بخواهند که این حوادث را بررسی کند.
این در حالی است که سخنگوی «ائتلاف» در یمن قطعاتی از پهپادها و موشکهای ساقط شده و منفجر نشده را به نمایش گذاشت و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که روزی افتخار میکرد صدها میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی فروخته است، لباس یک تاجر را بر تن کرد و میگوید کشورش به نفت عربستان سعودی نیاز ندارد و مایک پمپئو وزیر امور خارجه اش را فرستاد تا بر اتهام ایران درباره انجام حمله و از سوی دیگر بر ضرورت «راه حل دیپلماتیک» تاکید کند!
در مقابل مجله فرانسوی «لوموند» تحلیلی از یک فیلم تبلیغاتی را منتشر کرد که عربستان سعودی در سال ۲۰۰۷ به صورت بازیهای ویدیوئی پخش کرده بود و یک سناریو را شبیه سازی میکرد. در این بازی کامپیوتری عربستان سعودی ایران را اشغال و پایگاههای نظامی آن را ویران میکند پیش از اینکه فرماندهان «سپاه پاسداران انقلاب» بتوانند مقابله کنند یا حتی یک گلوله شلیک کنند و در این میان مردم ایران از مهاجمان استقبال و عکسهای ملک سلمان را با خود حمل میکنند. این فیلم ولیعهد سعودی را نشان میدهد که دستور حمله را صادر میکند و این در حالی است که قاسم سلیمانی سرتیپ مشهور در غل و زنجیر قرار گرفته است و در برابر نظامیان سعودی میلرزد.
طبعا کارهای سیاسی و نظامی «تبلیغاتی» سرشار از اغراقهای شدید است، اما مشاهده این فیلم با توجه به خوار و خفیف شدن عربستان و ولیعهدش به دست متحدان ایران در منطقه، بسیاری از مردم در عربستان و خارج از آن را وا میدارد چنین فکر کنند که شیوه ساخت فیلم هیچ تفاوتی با شیوه مدیریت عربستان ندارد و نگاهی گذرا به حوادثی نظیر بازداشتهای (تجار سعودی) هتل ریتز کارلتون، ترور جمال خاشقجی، محاصره قطر و جنگ یمن نشان میدهد محمد بن سلمان با جهان به مثابه بازیهای کامپیوتری رفتار میکند و یکی باید این «ریموت کنترل» را از دست وی بگیرد، زیرا کشور عربستان تاب و تحمل بازیهای بیشتری را ندارد.