پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به ثبت 25 هزار تخلف رانندگی از رانندگان سرویس مدارس در در سال تحصیلی گذشته از 726 فقره تصادف مربوط به سرویس مدارس در کشور در این مدت خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "محمدباقر سلیمی" با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار داشت : همه ساله با شروع مهر ماه و بازگشایی مدارس و آغاز فعالیت مراکز آموزشی شاهد افزایش تردد در معابر شهری و حاشیه شهرها هستیم، برهمین اساس به منظور ایجاد هماهنگی، تعامل و بهره گیری از ظرفیت همه سازمان های متولی در امر حمل و نقل ترافیک به استناد مفاد آئین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزی از ماه ها پیش جلسات کارشناسی و مدیریتی عملیات بزرگ حمل و نقل دانش آموزان و نیز پوشش ترافیکی سفرهای سال تحصیلی جدید، با حضور متولیان امر در وزارت کشور برگزار شده است .
وی از اجرای طرح ترافیکی بازگشایی مدارس از ابتدای مهر خبر داد و گفت: این طرح، در سطح معابر شهری و برون شهری کشور و با تمرکز بر معابری که منتهی به مدارس و مراکز آموزشی می شود به اجرا در می آید.
این مقام انتظامی ببکارگیری 15 هزار نیروی پلیس راهور در قالب تیم های نامحسوس در این طرح اشاره و بیان کرد: همچنین از فناوری های روز شامل سامانه های پایش تصویری و مدیریت ترافیک در شهرها و همچنین سامانه های کنترل و ثبت تخلف نیز بهره گیری می شود.
سرهنگ سلیمی ادامه داد : همچنین با همکاری و هماهنگی دستگاه های مسئول ، قریب به 120هزار دستگاه انواع خودروهای سرویس مدرسه اعم از اتوبوس، مینی بوس، ون، تاکسی و سواری شخصی برای حمل ونقل دانش آموزی ساماندهی و بکارگیری می شود.
رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا با اشاره به آمار تخلف رانندگی و تصادفات سرویس مدارس در سال 97، یادآور شد: در سال گذشته حدود 25 هزار تخلف رانندگی از رانندگان سرویس مدارس در طول سال تحصیلی مورد کنترل و اعمال قانون قرار گرفتند.
این مقام انتظامی از وقوع 726 فقره تصادف مربوط به سرویس مدارس در سطح کشور خبر داد و به اولیاء دانش آموزان توصیه کرد: صرفاً با هماهنگی مدیران مدارس از شرکت ها و سرویس های مجاز برای ایاب و ذهاب دانش آموزان خود استفاده کرده و در صورت بروز هر گونه تخلف، مراتب از طریق مرکز فوریت های پلیس 110 اعلام کنند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل ترافیکی مهرماه، 2 هفته اول و اشتیاق اولیاء برای حمل و نقل دانش آموزان توسط خودشان و نیز تمرکز سفرهای تحصیلی با سفرهای کاری در ساعات اوج بار ترافیک صبحگاهی است که در این رابطه هماهنگی های لازم با شورای ترافیک شهرها در حال انجام است.
تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه بدون مجوز پلیس، ممنوع است
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا گفت: تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه شامل موتور، شاسی، اتاق و نیز رنگ بدون مجوز پلیس راهنمایی و رانندگی ممنوع است.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "علی محمدی" افزود: برابر ماده 30 قانون راهنمایی و رانندگی تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه شامل موتور، شاسی، اتاق و نیز رنگ بدون مجوز راهنمایی و رانندگی ممنوع است و در صورتی که بدون مجوز تعویض شود بنا به تشخیص واحد رسیدگی به اعتراضات مندرج در ماده 5 قانون مذکور متخلف ملزم به پرداخت جریمه به مبلغ یک چهارم تا یک هشتم قیمت قطعه یا رنگ تغییر یافته خواهد شد و در صورت نبود کشف فساد در احراز اصالت قطعه تعویض شده و خودرو نسبت به اصلاح سند اقدام لازم به عمل میآید.
وی ادامه داد: چنانچه قطعه تغییر یافته فاقد استانداردهای لازم و مقررات فنی باشد نسبت به اوراق کردن خودرو اقدام خواهد شد.
این مقام انتظامی به شهروندان توصیه کرد: حتماً قبل از تغییر ارکان خودرو مجوز لازم را از راهنمایی و رانندگی اخذ و سپس نسبت به تهیه و خرید قطعه مربوطه از نمایندگیهای مجاز اقدام کنند که دارای تأییدیههای استاندارد و محیط زیست است.
سرهنگ محمدی ادامه داد: مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز از راهنمایی و رانندگی برای تعویض قطعات اصلی عبارتند از: همراه بودن خودرو برای کارشناسی؛ همراه داشتن سند، کارت و بیمه نامه شخص ثالث خودرو و نیز مدارک احراز هویت مالک شامل کارت ملی یا وکیل قانونی.
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا با بیان اینکه بعد از بازدید خودرو و تأیید اصالت آن مجوز تعویض قطعه صادر میشود، تصریح کرد: مالکان پس از تعویض قطعه میبایست با در دست داشتن فاکتور معتبر از نمایندگیهای مجاز به مراکز تعویض پلاک مراجعه و پس از احراز اصالت و استاندارد بودن قطعه تعویض شده نسبت به اصلاح سند و کارت خودرو با ارکان جدید اقدام کنند.
سرهنگ محمدی در خاتمه گفت: کارت خودرو از طریق پست ارسال و همچنین سند پس از اصلاح، همان لحظه تحویل مالک می شود.