پخش زنده
امروز: -
در حاشیه سومین گردهمایی سالانه علما و سران طوایف جنوب و شرق کرمان که با حضور معاون قوه قضاییه در عنبرآباد برگزار شد 4 طایفه به اختلافات دیرینه خود خاتمه داده و 5 نفر از مجازات قصاص نفس رهایی یافتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مر کز کرمان یکی از ثمرات همایش علما و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان که امروز با محوریت میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار در عنبرآباد برگزار شد، برقراری صلح و سازش بین چهار طایفه در جنوب استان بود که به خصومتهای چندین ساله این طوایف خاتمه داد. با اشتی این 4 طایفه، پنج نفر از مجازات قصاص نفس رهایی یافتند.
دراین گردهمایی آقای الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به نقش سران طوایف در حوزه اقتصادی گفت: راهبری سران طوایف در به کارگیری سرمایههای خرد مردم برای توسعه اشتغال و رفع فقر و محرومیت نقش آفرین است و سران طوایف به عنوان قشر مورد اعتماد مردم می توانند سرمایه های خرد را به سمت ایجاد شرکت های سهامی عام هدایت کنند.
محمدباقر الفت تاکید کرد: ظرفیت های میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار علاوه بر جلوگیری از جرم باید برای از بین بردن دلایل ایجاد جرم نیز به کار گرفته شودو توان سران طوایف را می توان به سمت ثروت مند شدن مردم و خروج از فقر به کار گرفت.
وی افزود: حاکمان و افراد صاحب نفوذ باید به مردم نشان دهند که عدالت گستر هستند زیرا تغییر نگاه و فرهنگ مردم کار ساده ای نیست اما با همکاری سران طوایف، قابل انجام است و می تواند موجب تحول در زندگی مردم شود.
الفت با اشاره به اینکه میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار نقش پنهان سران طوایف در برقراری امنیت را متجلی کرده است، گفت: رجوع به جامعه مدنی و به کارگیری توانمندی های متنفذین، موضوع برنامه های قوه قضائیه به شمار می رود و برای کاهش جرم باید رمز موفقیت میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار کشف و روی آن تاکید شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: موفقیت سران طوایف در بین مردم ناشی از اعتمادی است که مردم به این افراد دارند و یک عمر رستگاری، تقوا، آخرت اندیشی، خداترسی، ایثار، گذشت و مردمداری سران طوایف سبب شده که معتمدان محلی، قبیله ای و طایفه ای مورد توجه مردم قرار گرفته و نفوذ کلام داشته باشند و بتوانند به اختلافات خاتمه دهند.
در این مراسم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان وحدت را یکی از پر رنگترین و اساسیترین دستورات دینی دانست و افزود : قرآن با توجه به وحدت با ادیان دیگر فرموده که از طریق نقاط مشترک با هم وحدت داشته باشید و اختلاف نیز در قرآن نکوهش شده است.
یدالله موحد با بیان اینکه میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار شرق وجنوب استان کرمان در هفت محور تنظیم شده و به تائید سران، علما و متنفذان طوایف در جنوب و شرق استان کرمان رسیده است، تاکید کرد: این میثاق نامه فرصت مغتنمی است که به موجب آن اراده جمعی و تحقق همدلی و همراهی حاصل شده تا در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گام های بلندی برای تحقق عدالت و امنیت برداشته شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به برکات میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار شرق وجنوب کرمان افزود: با تلاش علماء و سران طوایف این مناطق هزاران اختلاف با میانجیگری و پا درمیانی به سازش رسیده و افزون بر ۴۰ نفر با کدخدا منشی و مداخله گری ریش سفیدان از قصاص و مرگ نجات یافتند.
وی ادامه داد: در راستای میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار ۶۰ نفر که سالها بعلت رفتارهای مجرمانه و خشونت آمیز متواری بوده و زندگی هولناکی داشته اند با دریافت امان نامه و با همکاری سران طوایف به زندگی عادی و شرافتمندانه خود برگشته اند و صدها قبضه سلاح غیرمجاز نیز جمع آوری شده است.
رئیس شورای قضائی استان کرمان گفت: با تحقق میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار ضریب تغییرات قتل های عادی و مسلحانه مناطق جنوب و شرق استان در چهارماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد کاهش داشته که در این زمینه قتل های عادی و مسلحانه مناطق جنوب استان ۵۷ درصد کاهش و در شرق استان نیز ۱۷ درصد کاهش داشته است.
موحد سیر نزولی اقدامات ایذائی در شهرستانهای رودبار جنوب، قلعه گنج و کاهش ۲۰ درصدی اقدامات ایذائی امسال در مقایسه با پارسال در شهرستان بم رااز دیگر دستاوردهای میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار اعلام کرد.
سردار محمد مارانی برپایی اینچنین همایشها را در ایجاد وحدت، امنیت، برادری و ایجد همدلی در مجموعهها موثر دانست.
فرمانده انتظامی استان کرمان هم گفت: در راستای میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار گفت: ایران اسلامی از کشورهای کم نظیری است که توانسته در محدوده گسترده مرزهای خود، الفت و همدلی را به نحو احسن در بین مردم حفظ کند و دشمن همواره در صدد این بوده که برنامه هایی را برای خدشه وارد کردن به این وحدت اجرا کند.
سردار عبدالرضا ناظری افزود: دشمن که در دوران دفاع مقدس به اهداف خود نرسیده، ازطریق فرهنگی در پی اختلاف افکنی و با نقش سران طوایف، حضور مردم، تلاش مسئولان و رشادت شهدای انقلاب اسلامی این توطئه های دشمنان خنثی شده است.
فرمانده انتظامی استان کرمان لزوم احیای شیوه های سنتی مدیریت نظم اجتماعی در قالب یک نهادسازی جدید را از راهکارهای موثر در ارتقای امنیت برشمرد و ادامه داد: نقش بزرگان هر منطقه در تامین و ارتقای امنیت نقشی اساسی و اثرگذار است.
الفت معاون قوه قضائیه ، استاندار کرمان و مسئولان استانی ، فرماندهان نظامی و انتظامی پیش از آغاز سومین گردهمایی سالانه علما و سران طوایف جنوب و شرق استان در عنبرآباد با حضور در گلزار شهدا با آرمانهای والای آنان تجدید میثاق کردند.
گزارش اقای دهقان از این گردهمایی را در ویدئوی زیر ملاحظه بفرمائید :