پخش زنده
امروز: -
آیین بازگشایی ۵۰ کرسی زبان و ادبیات فارسی در جهان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای منصور غلامی در این مراسم گفت: برخی از استادان زبان و ادبیات فارسی که در خارج از کشور فعالیت دارند کارها و اقدامات ماندگاری انجام داده اند.
وی افزود: دایر بودن کرسیهای زبان و ادبیات فارسی تنها برای آموزش زبان فارسی نبوده است و همچنین افرادی که علاقهمند به یادگیری زبان فارسی هستند، باید مسیرهای علمی و تحقیقاتی را به آنها معرفی کرد و استادانی که برای آموزش زبان فارسی به خارج از کشور اعزام میشوند به این موضوع توجه داشته باشند.
آقای غلامی گفت: اگر میخواهیم فعالیتهای علمی و تحقیقاتی را در کنار آموزش زبان و ادب فارسی مورد توجه قرار دهیم باید برای آن برنامه و هدف داشته باشیم و همچنین آموزشهای زبان فارسی را نیز با توجه به طیف زبان آموزان دسته بندی کنیم، زیرا برخی از افراد برای استفاده در گردشگری و برخی دیگر علاقهمند به استفاده از متون و کارهای علمی و پژوهشی هستند و برای این اهداف به یادگیری زبان فارسی میپردازند.
وی افزود: فعالیت کرسیهای زبان برای این است تا امکان استفاده از منابع غنیای که از دریچه زبان فارسی میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد، در کنار آموزش زبان فارسی فراهم شود.
وی گفت: در داخل کشور نیز باید برای حفظ زبان فارسی تلاش کنیم و روند حمایت از کرسیها در سالهای گذشته روند خوبی داشته است.
آقای غلامی با اشاره به تعطیلی برخی از کرسیهای آموزش زبان فارسی در سال ۹۷ گفت: اتفاق پارسال در شرایط غیر عادی واقع شد و به یقین مشکل برطرف خواهد شد.
وی افزود: جلسهای چندی پیش با مسؤولان دستگاهها و نهادهای مختلف در خصوص کرسیهای آموزش زبان فارسی داشتیم که همه برای حمایت از این کرسیها اعلام آمادگی کردند.
در این جلسه که تعدادی از استادان کرسیهای زبان و ادبیات فارسی حضور داشتند به بیان دیدگاههای خود در خصوص مسایل مختلف آموزش زبان فارسی در خارج از کشور پرداختند.
پارسال به علت مشکلات ارزی فعالیت برخی از کرسیهای زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور متوقف شد و استادان ایرانی به کشور بازگشتند.