به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در نشست
خبری امروز درباره برنامههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در روز اربعین و جابهجایی زائران، اظهار کرد: اجرای طرح جابهجایی زائران اربعین از ۱۷ مهرماه تا سوم آبان ماه در دستور کار قرار گرفته و اوج سفر بازگشت زوار در روزهای ۲۴ تا ۲۹ مهرماه است و در همین راستا شهرهای کرمانشاه، همدان و اندیمشک را به عنوان پایانههای مسافربری معین در نظر گرفتهایم.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه نرخ کرایه حمل و نقل زائران اربعین تغییری نسبت به سال گذشته نخواهد کرد و بر اساس نرخ مصوب است، ادامه داد: ۱۲ هزار دستگاه ناوگان اتوبوسرانی داریم که از این تعداد ۸۲۰۰ دستگاه را که ۷۰ درصد ناوگان را شامل میشود، به طرح جا به جایی زوار اختصاص داده ایم و ۳۰ درصد دیگر نیز برای ارایه خدمات به مردم در داخل کشور در نظر گرفته شده است.
قربانی گفت: سه پایانه معین کرمانشاه، همدان و اندیمشک با معیارهایی از جمله نزدیکی به پایانههای ریلی و فرودگاهی و امکان ارائه خدمات با کیفیت بالا به مسافران انتخاب شده است و حداکثر تجهیزات و امکانات برای تامین رفاه حال مسافران در این سه پایانه معین تدارک دیده شده است.
همچنین معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به اینکه سرویسهای دربستی اتوبوسی محدود شده است گفت: محدودیتهایی برای سرویسهای دربستی اعمال کردیم تا شاهد کاهش اتوبوسهای دربستی در ایام اربعین باشیم، سرویسهای دربستی به دو گروه یکسره و دوسره تقسیم میشوند. اتوبوسهای دربستی یکسره باید ۲۴ ساعت پس از اینکه وارد خاک عراق شدند، به کشور برگردند و امکان استقرار در کشور عراق را ندارند. همچنین اتوبوسهای دوسره بسیار محدود خواهند بود و تنها ویژه جانبازان، معلولین یا با تاییدیههای خاص نسبت به جابهجایی زائران اقدام کنند.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه نرخ سوخت برای ناوگان خارجی ۶۰۰ تومان است، اظهار کرد: در مرزهای چذابه و شلمچه برای زائران هیچ مشکلی نداریم و در مرز مهران هم برای رفت مسافران با مسئلهای روبهرو نیستیم، اما در این نقطهی مرزی امکانات برای بازگشت زائران مهیا بوده و تنها در روزهای اوج برگشت زائران با مشکل مواجه میشویم؛ بنابراین طرح تقسیم بندی زائران استانهای مختلف را براری ارائه سرویس و خدمات بهتر و نظارت دقیقتر ارائه کردیم که مورد تایید کارشناسان قرار گرفته و میتوانیم از این طریق جلوی ازدحام بیش از حد و بروز برخی مشکلات را بگیریم.
قربانی ادامه داد: پارکینگها و گیتها هم به اندازه کافی در مرز مهران وجود دارد، اما مسئله این است که راههای استان ایلام ظرفیت برگشت این تعداد زائر را ندارد. از سوی دیگر ایلام استان کوهستانی است که نمیتوان بیش از این زیرساختها را گسترش داد. از طریق این ساز و کار توانستیم ظرفیت اتوبوسرانی کشور را برای زائران تا ۵۰ درصد افزایش دهیم تا زائرانی که حتی در روزهای آخر قصد سفر به عراق را دارند، با مشکل ناوگان مواجه نشوند.