به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ به نقل از خبرگزاری اسپوتینک، وزیر دفاع ونزوئلا گفت: تهاجم نظامی به ونزوئلا پیامدهای مرگباری برای آمریکای جنوبی در پی خواهد داشت.
بر اساس این گزارش, روز سه شنبه وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: واشنگتن و هم پیمانانش در نیمکره غربی در پی تعلیق گفتگوها بین کاراکاس و خوآن گوایدو رهبر مخالفان تحت حمایت آمریکا رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا, معاهده کمک های متقابل علیه ونزوئلا را احیا کرده اند.
وزارت دفاع ونزوئلا اعلام کرد: "نیروهای مسلح ونزوئلا قاطعانه هرگونه فعال سازی غیرقانونی معاهده کمک های متقابل را توسط سازمان کشورهای آمریکایی علیه ونزوئلا رد می کنند. این یک اقدام غیرمنطقی تحریک آمیز با هدف قانونی جلوه دادن تهاجم نظامی به منظور سرنگون کردن دولت قانونی نیکلاس مادورو (رئیس جمهور ونزوئلا) است."
در این بیانیه همچنین آمده است: "آن ها در تلاش برای استفاده از ساز و کار مداخله به منظور تقویت کمپین تهاجمی خود هستند که در کنار محاصره غیر اخلاقی مالی و اقتصادی سبب تجویز استفاده از زور هم می شود. چنین اقدامی پیامدهای مرگباری برای کل آمریکای جنوبی در پی خواهد داشت."
این توافقنامه که به معاهده ریو مشهور است، در سال 1947 توسط اکثر کشورهای آمریکایی در ریودوژانیرو امضا شد. در اصل, این یک معاهده دفاعی دو جانبه است مبنی بر این که حمله به هر یک از کشورهای امضا کننده این معاهده به معنای حمله به همه کشورهاست. ونزوئلا و دیگر کشورهای ائتلاف بولیواری در سال 2012، این معاهده را ترک کردند.
ونزوئلا با تلاش های آمریکا به منظور برکناری دولت مادورو و جایگزینی خوان گوآیدو رئیس جمهور خودخوانده به جای او مواجه است. آمریکا تحریم های جامعی را علیه ونزوئلا اعمال و برخی از دارایی های این کشور را توقیف کرده است.
مادورو, گوآیدو را دست نشانده آمریکا خواند و آمریکا را به هماهنگ کردن کودتا برای تغییر اجباری دولت ونزوئلا و غارت منابع این کشور متهم کرد.