به گزارش
خبرگزاری صداوسیما کرمانشاه؛ بوی خوش ماه مهر برای همه یادآور خاطرات دلچسب و شیرین کودکی است لحظهای که
برای نخستین بار پا به عرصه علم و دانش میگذاریم.
روز اول پائیز پایت را که از خانه بیرون میگذاری عطری تازه به مشامت میرسد. عطر برگهای زرد، عطر شادیهای کودکانه، بوی کاغذ، بوی مهر. به هر سمتی که نگاه میکنی کیفهای رنگارنگ و لباسهای فرم کوچک و دوستداشتنی را میبینی که در تن بچههای دبستانی زیبایی و طراوتی دوچندان دارند.
همه کودکان بالباسهای یکرنگ و دست درد است والدین به اقدمهای کوچکی در بوستان علم و دانش پا میگذارند.
بعد از اجرای مراسم بازگشایی مدرسه با مادر خداحافظی کردند و راهی کلاس درس میشوند بعضیها خندان و تعدادی هم گریان و مضطرب.
بوی خوش میزهای چوبی هنوز هم عجیب به خاطرمان مانده، میزهای سه نفرِ که نوبتی هرروز یک نفر سر میز مینشست.
بچههای بلندقد کلاس میزهای آخر مینشستند و بقیه به ترتیب قد در ردیف اول و دوم.
معلم که پا به کلاس میگذاشت بچهها آرامتر میشدند و با دقت به حرفهایش گوش میدادند برای اینکه استرس آنها کمتر شود با شوخی و مهربانی سر صحبت را باز میکرد تا اولین روز مدرسه برایشان سخت نباشد.
آن روزهای قدیمی بهسختی دفتر و کتابی با کاغذ سفید پیدا میشد و اکثراً کاهی با جلد قرمزرنگ بودند.
زنگ تفریح هم حال و هوای دیدنی داشت بچهها با شور و هیجان زیاد با لیوانهای تاشو به سمت آبخوری میدویدند و صدای جیغ و فریاد شادیشان تمام مدرسه را پرکرده بود، آنها که جنبوجوش بیشتری داشتند گرگمبههوا بازی میکردند و بعضی هم لیلی
یادش به خیر یک امور ساختمان داشتیم که زنگهای تفریح به حیاط میآمد تا نگذارد بچهها به قسمت حیاط پشتی بروند هنوز هم حیاط پشتی مانند یک راز برایمان باقیمانده و همیشه کنجکاو بودیم که آن جا چه چیزهایی هست راستش را بخواهید ترسناک هم بود پر از برگهای ریخته و میز و نیمکتهای شکسته
یک بوفه هم کنار حیاط قرار داشت که همیشه باذوق و شوق ازآنجا خرید میکردیم هرچه پولتوجیبی داشتیم را جمع میکردیم برای خرید لواشک و کلوچه و کلوچه.
اما حالا حال و هوای مدرسه با گذشتهها فرق کرده، صندلیهای تک نفرِ جای خود را به نیمکتهای چوبی سه نفرِ دادند دیگر خبری از تختهسیاه و گچ نیست و جای آن را تخته وایت برد و ماژیک گرفته و امکانات بیشتری در مدرسهها وجود دارد دیگر بخاری نفتی در کار نیست و شوفاژها روی کارآمدند همهچیز بهتر شد، اما صفا و صمیمیت روزهای نخست هنوز هم پابرجاست.
همهساله با فصل بازگشایی مدارس مسئولان آموزشوپرورش در تدارک امادهسازی تجهیزات میشوند تا محیط دلچسب و بهتری را برای دانش آموزان فراهم کنند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه میگوید: مدارس روستاهایی که گازرسانی شدند و یا در حال عملیات گازرسانی هستند به سیستم گرمایشی پکیج مجهز خواهند شد.
مرزبان نظری بیان کرد ۵۶۵ کلاس درس داریم که بااعتبار ۱۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغازشده است و پیشرفت خوبی در این زمینه دارد و تا قبل از فصل سرما به بهرهبرداری خواهد رسید.
او گفت: حدود ۱۵۰۰ کلاس درس باقی میماند که تجهیز گرمایشی آن در دستور کار قرار دارد و در یک برنامه دوساله این کلاسها نیز به پکیج مجهز میشوند و تا پایان سال ۹۹ پروندهها نیز بسته خواهد شد.
او به تعمیرات اساسی ۹۷۰ مدرسه با ۱۷ میلیارد تومان اعتبار اشاره و گفت: ۲ هزار ۳۷۷ مدرسه با حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ کلاس درس با حذف بخاریهای نفتی به سیستم گرمایشی حرارت مرکزی وصل شده که اعتباری هزینه شده آن حدود ۴۰ میلیارد تومان بوده است.
نظری بابیان اینکه اصلاح سیستم گرمایش حدود ۲ هزار کلاس درس باقیمانده است، افزود: برای اصلاح سیستم گرمایشی ۵۶۵ کلاس درس روستایی که گازدارند برنامهریزی و عملیات اجرایی آن بااعتباری حدود ۱۱ میلیارد تومان که حدود ۶۰ درصد تخصیصیافته، در دست اجراست که تا قبل از فصل سرما تحویل داده میشود.
یزدان پناه مدیرکل آموزشوپرورش استان کرمانشاه گفت: برنامهریزیشده تا شروع فصل سرما، در تمام روستاهای گاز کشی شده یا روستاهای در آستانه گاز کشی، همه بخاریها جمع شود و به پکیج مجهز شوند.
او با اشاره به خریداری تجهیزات برای مدارس نوسازی شده گفت: تجهیزات تهیهشده است و هر مدرسهای که کار بازسازی آن به اتمام رسیده باشد، تجهیزات آن نصب خواهد شد.
یزدان پناه بیان کرد: هر هفته جلسه پروژه مهر برگزار میشود و این پروژه باهدف برطرف کردن نیازهای مدارس تا آغاز مهرماه برگزار میشود تا شرایط برای ورود دانش آموزان به مدرسه، بدون کوچکترین مشکلی فراهم شود.
به گفته این مقام مسئول در جلسات هفتگی، موانع بررسی و راهکارهایی ارائه میشود و تمام سعی آموزشوپرورش استان برطرف کردن مشکلات مربوط به مدارس است تا مهرماه، شاهد حضور پرشور دانش آموزان برای آغاز بهار تحصیل و علمآموزی باشیم.
یزدان پناه در پاسخ به این سؤال که آیا در استان مدارس کانکسی وجود دارد یا خیر؟ گفت: وجود مدارس کانکسی در کشور اجتنابناپذیر است و برای آن دلیل داریم، چراکه با توجه به شرایط کنونی نمیتوان برای روستاهایی که دو نفر دانش امور دارد یا تعداد آنها کم است مدرسه بسازیم، همین تعداد کمدانش آموزان نیز ممکن است از آن روستا مهاجرت کنند.
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان کرمانشاه نیز از همراهی خوب خیران برای ساخت مدار در استان کرمانشاه خبر داد.
افتخاری گفت: نهتنها خیرین استان کرمانشاه بلکه خیرین سراسر ایران استقبال بسیار خوبی از این کار خداپسندانه داشتند و سنگ تمام گذاشتند و از حضور پرشور آنان در استان قدردانی میکنیم.
او گفت: ۸۴ مدرسه تخریبی در مناطق زلزلهزده داشتیم که تکمیل شد و اکنون در حال ساخت ۲۰۸ امین مدرسه خیر ساز در استان کرمانشاه هستیم.
افتخاری گفت: خیرین در زلزله برای نوسازی مدارس ۱۱۰ میلیارد تومان کمک کردند که رقم چشمگیری محسوب میشود و سه برابر اعتبارات دولتی اختصاصیافته است.
به گفته این مسئول، خیرین علاوه برساخت و ساز مدارس از دانش آموزان نیازمند نیز حمایت میکنند و پوشاک لوازمالتحریر و کمکهای نقدی نیز برای دانش آموزان دارند.
او بیان کرد: در عید قربان نیز خیرین مدرسهساز ۱۷ میلیون تومان اهدا کردند که برای کمک به مددجویان بهزیستی کمیته امداد، ایتام و بچههای بیمار سرطانی گوشت قرمز توزیع شد.
افتخاری گفت: هرروز شاهد حضور خیران هستیم و این امر پسندیده در میان خیرین جای خود را بازکرده و است قابل چشمگیری از کمک به دانش آموزان میشود.
فصل پاییز بوی مدرسه و تحصیل و علم و دانش میدهد انگار همه مهر را با مدرسه میشناسند در کنار زیبایی رنگارنگ طبیعت شوری و هیاهویی است که همه را به سمت آگاهی میکشاند و مهر هرسال تکرار میشود، اما بوی کهنگی به خود نمیگیرد و دانش آموختن، بیش از همه به مهر نیازمند است اگرچه حضور خیرین در مناطق زلزلهزده نمادی از همت دستهای پرمهر انسانهایی است که دلشان برای دانش افروزی کودکانمان میتپد، اما باید این سنت حسنه بیشازپیش در شهر و دیارمان نهادینه شود تا ریشه بیسوادی را برای همیشه بخشکاند.