در نمایشگاه بين المللی هلند
رسانه ملی در ردیف برترینهای جهان
سه دستاورد فنی و نوآورانه رسانه ملی در جمع برترینهای نمایشگاه بین المللی فناوری رسانه آی. بی. سی ۲۰۱۹ جای گرفت
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ سه دستاورد فنی و نوآورانه رسانه ملی در جمع برترینهای نمایشگاه بین المللی فناوری رسانه آی. بی. سی ۲۰۱۹ جای گرفت. .نمایشگاه فناوری رسانه IBC که نافذترین نمایشگاه فناوریهای مربوط به حوزه رسانه و تجهیزات فنی رسانهای و تولید برنامههای تلویزیونی است در حالی امروز به کار خود در هلند پایان داد که همکاری مهندسان جوان دانشگاههای کشورمان و جهاد خودکفایی سازمان صدا و سیما موجب شد ایران دومین سال پی در پی، طرحهای منحصر به فرد و نوآورانهای ارائه کند که در زمره برترینهای این نمایشگاه مهم جای گرفت.
مصاحبه با احمد شهریاری ، معاون برنامه ریزی و منابع مالی رسانه ملی
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی، حضور موفق ایران در یکی از بزرگترین نمایشگاههای رسانهای جهان را در شرایط تحریم، بیانگرظرفیت بالای فنی و توان مهندسان کشورمان دانست و گفت: امسال و در دومین سال پی در پی رسانه ملی در نمایشگاه فناوریهای رسانههای جهان و شرکتهای مرتبط توانست با سه دستاورد فنی و نواورانه پر کاربرد در رسانه که از لحاظ فنی نیز بسیار پیشرفته است در این عرصه بین المللی حضوری موفق داشته باشد.
رضا علیدادی با بیان اینکه سه دستاورد عرضه شده رسانه ملی در این نمایشگاه که مورد توجه با بهره گیری از توان دانشگاههای کشور و هوش مصنوعی بدست امده و توجه کارشناسان و متخصصان حاضر در این نمایشگاه را به خود جلب کرده است افزود: طرح نخست کیفیت سنجی ویدئو مبتنی بر هوش مصنوعی است.
وی طرح دوم را، استخراج فراداده از ویدئو و صدای آرشیوی معرفی کرد که براساس هوش مصنوعی و یادگیری صورت میگیرد و طرح سوم نیز استخراج حرکات بدن با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به نصب حس گرها هاست که به ویژه در تولید محصولات پویا نمایی کاربرد فراوان دارد مورد توجه ویژه در این نمایشگاه قرار گرفته است.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با بیان اینکه سازمان صدا و سیما در بهره گیری از فناوریهای نوین برنامه ریزی مشخصی دارد گفت: رصد فناوریهای نوین جهان در معاونت توسعه فناوری رسانه ملی نهادینه شده است و مستمر پیگیری میشود تا با استفاده از توان و ظرفیتهای داخلی ضمن دست یابی به آن، افقهای دور تری را با استفاده از راههای میان بر بدست آوریم.
علیدادی با اشاره به فناوریهای عرضه شده در نمایشگاه فناوری رسانهای آی. بی. سی افزود: بررسیها نشان میدهد شرکتها و سازمانهای رسانهای حاضر در این نمایشگاه تخصصی مهم، در مسیر فناوری و عرضه ایدههای نو حرکت میکنند و ما نیز در این مسیر در حرکتیم.
وی مداومت حرکت در این مسیر را حائز اهمیت دانست و گفت: برای دست یابی به اهداف تعریف شده تعامل با مجموعههای مطرح جهانی ضروری است.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با بیان اینکه از سه سال پیش برنامه هوشمند سازی در صدا و سیما مطرح شده است افزود: موفقیت در این نمایشگاه در دومین سال پی در پی مبین حرکت شتابان رسانه ملی در این عرصه است.
وی قابلیتها و ظرفیتهای فنی در کشور را چشمگیر توصیف و اضافه کرد: با اجرای طرحهای مشترک با دانشگاهها و شرکتهای دارای توان علمی و دانش بالا میتوان قلههای بلند تری را در حوزه فناوری رسانه به ویژه با بهره گیری از هوش مصنوعی فتح کرد.
استقبال از طرحهای نوآورانه متخصصان کشورمان در نمایشگاه بین المللی آی.بی.سی
قائم مقام اداره کل تحقیقات جهاد خودکفایی سازمان صدا و سیما و مسئول غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی فناوری رسانه (IBC) با اشاره به استقبال از دستاوردهای متخصصان کشورمان در این نمایشگاه گفت : با عرضه طرحهای بومی توانستیم توانمندیهای علمی و فنی کشور را به نمایش بگذاریم .
سید حمید رضا حسینی با اشاره به عرضه سه طرح در زمینه هوش مصنوعی در نمایشگاه بین المللی فناوری رسانه در هلند گفت : طرح نخست کیفیت سنجی ویدئو با بهره گیری از هوش مصنوعی است.
وی طرح دیگر را استخراج فراداده از ویدئو و صدای آرشیوی بر اساس هوش مصنوعی و یادگیری معرفی کرد و افزود: طرح سوم نیز استخراج حرکات بدن با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به نصب حسگرها ست که در تولید محصولات پویا نمایی کار برد فراوان دارد .
به گفته مسئول غرفه سازمان صدا و سیما در نمایشگاه فناوری رسانه در آمستردام ، درخواست بازدید از این دستاوردها که با همکاری سازمان و شرکت های دانش بنیان و دانشگاهها تولید شد، فراوان بود و امید است این بازدیدها بتواند زمینه ساز فعالیت مشترک شرکت های خارجی و داخلی شود.
علی اخایی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در تشریح سومین دستاورد که با همکاری دانشگاه تهران بدست امده و در این نمایشگاه عرضه شده است گفت: این دستاورد فنی با بهره گیری از هوش مصنوعی قادر شده است مفاصل را شناسایی و حرکات را ضبط کند که این پدیده، برای پویانمایی، توانبخشی و حرکات ورزشی بسیار مفید و کاربردی است .
وی افزود پیش از این، سخت افزارها فقط با استفاده از حسگر (سنسور) می توانستند حرکات را تشخیص دهند اما ما نخستین بار توانستیم این قابلیت را بدون حسگرها، ابداع کنیم. اخایی ابراز امیدواری کرد این تفکر جدید به یک سامانه سخت افزاری مبدل و قابل استفاده شود.
سید علوی، از اداره کل تحقیقات جهاد خودکفایی صدا و سیما نیز درباره دستاورهای عرضه شده در نمایشگاه آی.بی.سی گفت: با دستاوردی که سازمان در این نمایشگاه ارائه کرد، جستجو در آرشیو ، راحت تر و سریع تر می شود و بهتر می توان از آرشیو و ویدئوهای موجود، بهره برداری کرد.
وی از مراکز و موسسات آموزش عالی در ایران دعوت کرد با پیوستن به طرحهای پژوهشی و نواوری در سازمان صدا و سیما، به بهبود فناوری های موجود و نیز ارتقای کیفیت خدمات صدا و سیما کمک کنند.
در نمایشگاه امسال که مطابق روال همه ساله در ماه سپتامبر برگزار شد، چهارصد نفر از دست اندرکاران رسانه درباره فناوری رسانه ای، نواوری های و سرگرمی ها در این حوزه ، سخنرانی کردند. در سال های اخیر بیش از هزار و هفتصد شرکت در این نمایشگاه حضور یافتند و پارسال بیش از 55 هزار نفر از آن بازدید کردند. امسال پنجاه و دومین دوره برگزاری سالانه این نمایشگاه بود که در سالیان اخیر، بازدید کنندگانی از بیش از 150 کشور را میزبانی کرده است.
نمایشگاه رسانه ای آی بی سی (International Broadcasting Convention)، از روز جمعه 22 شهریور ماه به مدت 5 روز در شهر آمستردام هلند، برگزار شد.