پخش زنده
امروز: -
اعتبار مقابله با بیماری سالک در استان اصفهان پرداخت نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه این مرکز طرح مقابله و پیشگیری از بیماری سالک را از اسفند پارسال در برخی مناطق این استان بویژه در نواحی شرقی آغاز کرد گفت: اما تاکنون اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح تامین نشده و این مرکز هیچ اعتباری را دریافت نکرده است
رضا فدایی با اشاره به اینکه تاکنون کمتر از ۱۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند گفت: به دلیل بارشهای زیاد تعداد پشهها نیز بیش از پارسال بوده و پیش بینی می شود تعداد مبتلایان به سالک در اصفهان نسبت به سالهای قبل افزایش یابد.
وی افزود: پارسال دو هزار و ۸۰۰ مورد در استان اصفهان به سالک مبتلا شدند.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: با در نظر گرفتن این پیش بینیها مرکز بهداشت استان اصفهان فعالیتهای جدی خود برای مبارزه با بیماری سالک را از هفت ماه قبل آغاز و سه برابر سال گذشته در زمینه جونده کُشی فعالیت کرد.
فدایی با بیان اینکه آموزشهای لازم به ساکنان مناطقی که با خطر ابتلا به سالک مواجه هستند خانه به خانه انجام شد و لوازم پیشگیری از این بیماری به صورت رایگان در اختیار آنها قرار داده شد گفت: مراکز بهداشتی استان برای ارائه خدمات به مبتلایان به سالک تجهیز شدهاند و این خدمات بصورت رایگان به بیماران ارائه خواهد شد.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه اداره کل منابع طبیعی با در اختیار دادن مقداری سم به کاهش این موضوع کمک کرد گفت: با توجه به اینکه بسیاری از موشها در تاغزارها لانه گزینی کردهاند و مناطق مسکونی توسعه یافته و به تاغزارها نزدیک شده؛ لازم است تاغزارهای نزدیک منازل مسکونی واقع در شرق اصفهان تعیین تکلیف شود .
در ایران دو نوع سالک شهری (نوع خشک) و روستایی (نوع مرطوب) وجود دارد، در سالک روستایی، موش های صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می شود.
در سالک شهری، مخزن بیماری، بیشتر بیماران مبتلا و به طور تصادفی سگها هستند، به این ترتیب پشه خاکی ماده پس از خونخواری از اطراف زخم سالک، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری میشود.
سالَک یا لیشمانیوز بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود و ضایعات بدشکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار ناشی از این بیماری است.
اصفهان یکی از استانهای سالک خیز کشور به ویژه از نوع روستایی است که حدود هشت شهرستان شامل اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه، اصفهان (مناطق جنوب و جنوب شرق)، نایین، کاشان و آران و بیدگل با جمعیت حدود 700 هزار نفر با این پدیده درگیر هستند.