پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران از برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک تهران در آبان امسال خبر داد
دکتر سید حسن نبوی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سومین نمایشگاه بین المللی لیزر تهران از ۱۸ تا ۲۱ آبان در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تسهیلات ۹۰ تا ۱۰۰ درصد امکان حضور در این نمایشگاه را خواهند داشت.
نبوی اضافه کرد: مراکز پژوهشی و دانشگاهها نیز تسهیلات درخور توجهی برای شرکت در این نمایشگاه دریافت میکنند.
وی گفت: از همه اصحاب صنعت و شرکتهای تجهیزات پزشکی که در زمینه لیزر فعالیت دارند دعوت میشود در این نمایشگاه حاضر شوند.
نبوی اضافه کرد: از پزشکان، پژوهشگران و متخصصان نیز برای دیدار از دستاوردهای این نمایشگاه بین المللی دعوت میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون این نمایشگاه هر پنج سال یکبار به صورت تخصصی برگزار میشده است گفت: از این پس نمایشگاه به صورت بین المللی و هر سال در آبان برگزار خواهد شد.
نبوی با اشاره به اینکه این نمایشگاه نخستین بار به صورت بین المللی برگزار میشود افزود: کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، ترکیه، روسیه و چین و برخی دیگر از کشورها در این نمایشگاه مشارکت خواهند داشت.
مدیر عامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تحریم را عاملی برای توسعه علوم و فناوری لیزر و فوتونیک در کشور اعلام کرد.
آقای سیدحسن نبوی گفت: هر چند تحریم ها مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده اما نیاز داخلی موجب توسعه فناوری های لیزر در کشور شده است.
وی با بیان اینکه مرکز ملی علوم و فنون لیزر و فوتونیک ایران بر روی لیزرهای نوع جامد متمرکز شده است، افزود: در زمینه لیزرهای فیبری در مرزهای علم جهانی حرکت می کنیم و تعاملاتی به صورت ارایه مقالات و دریافت آنها با دیگر کشورها داریم.
آقای نبوی گفت: به صورت برنامه ریزی شده و پس از تکمیل علم در زمینه لیزرهای جامد با اولویت لیزرهای گازی چشم انداز آینده را برنامه ریزی کرده ایم و پس از آن لیزرهای مایع را قرار داده ایم.
مدیر عامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران با بیان اینکه تولید لیزر و تجهیزات مرتبط با آن در کشور بسیار مقرون به صرفه است، افزود: به عنوان مثال خرید لیزر دیودی از کشورهای غربی 40 دلار و حتی از چین 20 دلار برای هر واحد است در حالی که تولید آنها در داخل یک دلار برای هر واحد هزینه دارد که این هم صرفه جویی ریالی و هم کاهش خروج ارز از کشور را در پی دارد.
وی گفت: تولید دستگاه های پوشش دهی فلزی (هلدینگ) و همچنین دستگاه سخت کاری قطعات فلزی در داخل تولید شده و هم اکنون در صنعت استفاده می شود.
آقای نبوی افزود: پوشش دهی فلزی برای تأمین قطعاتی است که همچون سیلندر و پیستون در حرکت و کار دچار فرسایش شده و نیاز به تعمیر دارند که با لیزر تعمیر می شود و این به ویژه در مورد فلزاتی که با آب شور دریا فرسودگی های زیادی دارند بسیار کاربرد دارد.
وی اضافه کرد: در مورد سخت کاری فلزات با 15 دقیقه لیزر می توان یک عمر یک سیلندر و پیستون را 4 برابر افزایش داد و موجب کاهش فرسودگی آنها شد.
مدیر عامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران گفت: تولید دستگاه های جوشکاری با قدرت 3 و 4 کیلووات در کشور انجام شده و در اختیار صنعت قرار گرفته است.
آقای نبوی با بیان اینکه جوشکاری با لیزر امکان جوش دادن فلزهای ناهمجنس و حتی فلزهای با ضخامت متفاوت را فراهم می آورد، افزود: هم اکنون صنعت خودرو به سبب تحریم کیسه محافظ (ایربگ) از صنعت لیزری داخلی برای جوشکاری های ظریف مورد نیاز در آن استفاده می کند.