صد و شصت و پنجمین جلسه شورای شهر
واکنش هاشمی به حذف "شهید" از تابلوهای معابر
رئیس شورای شهر درباره حذف نام شهدا از تابلوهای خیابانها گفت: شهرداری در این باره اطلاعیه جامعی داده و نظر من نیز همان است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رفسنجانی در پایان صد و شصت و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در توضیح تاخیر خود برای حضور در جلسه امروز هم گفت: امروز جلسهای با حضور آقایان حناچی شهردار تهران و اسلامی وزیر راه و شهرسازی و مدیران مصلی برگزار شد و من نیز برای بررسی آخرین وضعیت مصلی در این جلسه حضور پیدا کردم و زمانی که به صحن بازگشتم شورا در حال بررسی لایحه شهرداری درباره تبلیغات محیطی بود که به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه مصلی پروژه بزرگی است که برای شهر و مدیریت شهری اهمیت ویژهای دارد، زیرا تشکیل آن سالها به طول انجامیده است، گفت: مهمترین مشکل توسعه مصلی این است که برخی از اموال مردم در طرح توسعهای قرار دارد، به عنوان مثال بخشی از خیابان پاکستان، تعارضهایی را به وجود آورده که باید برای آن راهکارهایی اندیشیده شود، همچنین اتوبان مدرس بخشی از طرح را متوقف کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئولان مصلی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری باید برای این منظور با یکدیگر همکاری کنند، تصریح کرد: همچنین تکمیل پروژه نیاز به منابع دارد و مشکلات رواق و گنبد نیز باید با همکاری شهرداری و وزارت راه مرتفع شود. اگرچه مجری این طرح وزارت راه و شهرسازی است.
آقای هاشمی در پاسخ به این سؤال که چه کسی تولیت مصلی را بر عهده دارد؟، توضیح داد: تولیت مصلی زیر نظر مقام معظم رهبری است که ایشان نمایندهای را نیز در آنجا دارند.
در ادامه هاشمی در پاسخ به سؤالی درباره تعداد تذکرات بیش از اندازه اعضای شورا در صحن گفت: اگر در آییننامه نگاه کنیم میبینیم که تعداد نطقها پیش از دستور است. به همین خاطر اگر نطق و تذکر با یکدیگر داشته باشیم زمان زیادی را میبرد. حق دهید که به این علاقهمند باشم که اعضا نطقهای خود را در قالب تذکرهای ۲ تا ۳ دقیقهای مطرح کنند.
وی همچنین درباره تذکرات اعضای شورای شهر نسبت به سایر نهادها گفت: قانون شوراها به درستی اجرا نشده است و شورا با سایر نهادها تداخلهای جدی دارد. در حال حاضر در موضوعهایی همانند امنیت، ترافیک، پلیس راهور و مدیریت بحران تداخلات جدی وجود دارد و این موضوعها هنوز به ما واگذار نشدهاند.
آقای هاشمی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره نامه معاون اول رئیس جمهور به منظور توقف نصب فیلتر دوده گفت: برای فیلتر دوده دو پیشبینی وجود دارد؛ اول اینکه وقتی فیلتر دوده بعداً روی خودرو جایگذاری میشود با موتور همخوانی ندارد و باعث کاهش راندمان و افزایش مصرف سوخت میشود. نظر دوم این است که فیلترهای دوده به خوبی عمل میکنند. اگرچه این موضوع را من تست نکردم، اما میتوانم بگویم اگر فیلتر بر روی موتور مناسب نباشد راندمان به طور حتم پایین میآید. در حالت کلی بهتر است از اتوبوسهای برقی و گازی استفاده شود.
رییس کمیته شهرسازی شورا
انتقاد به واگذار نشدن مدیریت بحران تهران به وزارت کشور
رییس کمیته شهرسازی شورا به شهرداری تهران نسبت به پیگیری نکردن قانون جدید مدیریت بحران تذکر داد.
زهرا نژاد بهرام در یکصد و شصت و پنجمین جلسه شورا با اشاره به نسخه جدید قانون مدیریت بحران کشور گفت: این قانون دارای وجوه مثبت قابل توجهی است که از جمله آن میتوان به رفع مشکل بودجه مدیریت بحران کشور، توجه به گستردگی موضوعات بحرانی و حادثه ساز در حوزههای زلزله، فرونشست زمین و ایمنی ساختمانها و شریانهای حیاتی و سامانههای حمل و نقل اشاره کرد. اما در این قانون نقطه ضعف قابل توجه و عجیبی وجود دارد که آن عبارت است از اینکه مدیریت بحران شهر تهران نیز به عنوان مسئولیت وزارت کشور تلقی شده است.
این در حالی است که در قانون قبلی شهرداری تهران به طور خاص مسئولیت مدیریت بحران را بر عهده داشت.
وی ادامه داد: بر اساس نسخه قبلی این قانون، شهرداری تهران میتوانست نقش اصلی و تعیین کننده در مسیر مدیریت بحران این کلانشهر ایفا نماید. از جمله نمونههای این موضوع میتوان به جایگاه قابل توجه شهرداری تهران در موضوع مدیریت بحران و حوادث غیر مترقبه طبیعی و انسانی که در سالهای گذشته اتفاق افتاد و نیز سیل ابتدای سال ۹۸ در شهر تهران اشاره کرد.
رییس کمیته شهرسازی گفت:با توجه به اینکه شهرداری تهران در کل محدوده قانونی کلانشهر تهران و حریم آن به عنوان اصلیترین نهاد خدمت رسان مطرح است. حضور شهردار تهران در راس هرم تصمیم گیری مدیریت بحران این شهر بیش از پیش ضرورت داشته و شهردار تهران میتوانست به صورت مستقیم در خصوص بسیاری از حوادث غیر مترقبه شهر ورود نماید.
نژاد بهرام در ادامه افزود:اگر شهردار تهران به عنوان رییس ستاد مدیریت بحران شهر تهران مطرح بود شورای اسلامی شهر تهران نیز به عنوان نهاد ناظر شهرداری میتوانست بر مدیریت بحران شهر نظارت مستقیم نموده و نقشی قابل توجه در این خصوص داشته باشد.
این عضو شورا تاکید کرد:، اما با تصویب اصلاحیه جدید این قانون عملاً مدیریت بحران کلانشهر تهران در اختیار وزارت کشور قرار گرفته و اختیارات شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران کاهش یافته است.
نژاد بهرام گفت: از شهردار تهران انتظار داشتیم در برابر تصویب چنین قانونی در نهادهای نامبرده مقاومت کرده و حداقل در خصوص تصویب آن واکنش قابل توجهی نشان میدادند.
نایب رئیس شورای شهر تهران
ابعاد پنهان و آشکار حذف نام شهید از تابلوهای معابر شهری را بررسی میکنیم
نایب رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه شهدا باعث استقلال و حفظ تمامیت ارضی کشور شدند؛ گفت: ابعاد پنهان و آشکار بحث حذف نام شهید از تابلوهای معابر شهری را بررسی و هرگونه غفلت، قصور، تقصیر یا فضاسازی را اصلاح میکنیم.
ابراهیم امینی که امروز ریاست یکصد و شصت و پنجمین شورای شهر را برعهده داشت، گفت: افتخار همه اعضای شورای شهر همگامی و همراهی با ایثارگران است و میخواهیم بدون شائبه سیاسی، همه نظرها را بررسی کنیم.
وی با بیان این که در آستانه هفته دفاع مقدس قرار داریم، اظهار کرد: دفاع از رزمندگان یکی از عناصر وحدت بخش در جامعه است که میتواند هر گروه و سابقه را به هم پیوند دهد.
نایب رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: کمیته ویژهای در کمیسیون حقوق و نظارت شورای شهر تشکیل شده است و مفتخر هستیم که دو تن از اعضای شورا که فرزند شهید هستند نیز در این کمیته حضور دارند.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران
لزوم واریز درآمدها به حساب خزانه مورد تایید شورای شهر
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بر لزوم واریز همه درآمدها به حساب خزانه مورد تایید شورای شهر تهران تاکید کرد.
آقای مجید فراهانی در جریان صد و شصت و پنجمين جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: رعایت قانون و اجرای مصوبههای شورا مهمترین انتظار اعضاء شورا از شهردار و مدیران شهرداری تهران است تا با رعایت و اجرای دقیق و بموقع مصوبات شورا زمینه اداره هر چه بهتر شهر و شهرداری تهران فراهم شود.
وی افزود: بر همین اساس و به منظور تاکید بر اجرای دقیق و بموقع تکالیف قانونی درباره «واریز کلیه درآمدها به حساب خزانه مورد تایید شورای اسلامی شهر تهران» تذکر میدهم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران اظهار کرد: همه واحدها، مناطق، سازمانها و شرکتهای تابعه و مؤسسات وابسته شهرداری تهران موظفند همه منابع درآمدی خود را بهطور مستقیم در چارچوب قوانین و مقررات، بهویژه با رعایت مقررات آییننامه مالی و معاملاتی، ضوابط شهرسازی و طرحهای جامع و تفصیلی شهر تهران وصول و صرفاً به حسابهای درآمدی خزانه شهرداری تهران (تمرکز وجوه درآمد و سپرده) که به پیشنهاد شهرداری و تأیید شورای اسلامی شهر تهران افتتاح شده یا میشود، واریز کنند.
آقای فراهانی تاکید کرد: متاسفانه برغم تاکید قانونی شورا، برخی واحدهای شهرداری از واریز کامل درآمد خود به حساب خزانه مورد تایید شورای اسلامی شهر تهران خودداری میکنند و گاهی مبالغ درآمدی را در حسابی به جز حسابهای مورد تایید شورا واریز و نگهداری میکنند.
عضو شورای شهر تهران در پایان اظهار کرد: امیدوارم با اقدام بموقع، موثر و اهتمام آقای حناچی شهردار تهران شاهد حفظ و صیانت از منابع درآمدی شهرداری و ارتقاء سطح انضباط مالی باشیم.