به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در مراسمی که با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و مسئولان این ستاد برگزار شد ، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به اهدای250 هزار بسته کیف و لوازم التحریر به دانش آموزان مناطق محروم، گفت: همه این لوازم ایرانی و باعث تقاضا و ایجاد اشتغال شده است.
آقای محمد مخبر در مراسم ارسال این بسته ها و همچنین افتتاح 120 مدرسه در مناطق محروم کشور در جمع خبرنگاران بر تمرکز بر ایجاد اشتغال در مناطق محروم و روستایی تاکید کرد و افزود: با اقدامات ستاد در حال حاضر 6 هزار روستای کشور به کارگاه اشتغالزایی تبدیل شده است به گونه ای که روزانه 100 بنگاه خرد، کوچک و خانگی در کشور ایجاد می شود که نتیجه آن هم اشتغال 300 نفر در روز است که این مهم را می توان از طریق شناسنامه کد ملی و مکانی که افراد در آن مشغول به کار شده اند رصد کرد.
وی همچنین درباره افتتاح 120 مدرسه در مناطق روستایی و محروم کشور نیز گفت: این مدارس در راستای نهضت مدرسهسازی و به منظور توسعه فضاهای آموزشی و توزیع عادلانه امکانات تحصیلی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور، احداث شده است.
آقای مخبر تصریح کرد: برای احداث این تعداد مدرسه که در قالب 704 کلاس درس است، یک هزار و 400 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اضافه کرد: بنیاد برکت ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) پیش از این نیز یک هزار و 110 باب مدرسه را با 6600 کلاس درس به بهرهبرداری رسانده بود که با 1200 مدرسه آماده افتتاح، مجموعه مدارس برکت در سراسر کشور به یک هزار و 230 مدرسه با 7304 کلاس درس میرسد و بنیاد برکت تاکنون در 2600 روستا، در 31 استان کشور مدرسه ساخته است و ظرفیت پذیرش دانشآموز در مدارس به بهرهبرداری رسیده، بیش از 150 هزار نفر است.
رئیس ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در ارتقای آموزش در مناطق محروم، مدرسهسازی یکی از بنیادیترین و ماندگارترین اقدامات ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) در مناطق محروم است که از طریق بنیاد برکت دنبال میشود.
آقای مخبر تصریح کرد: مدارس برکت در روستاها و مناطق محروم مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس کشور و با رعایت استانداردها و الزامات آموزشی و ضوابط فنی و زیربنایی ساخته و پس از تکمیل تقدیم دانشآموزان این مناطق میشود.
وی در این مراسم در جمع مدیران این ستاد نیز گفت: توجه به تولید و اشتغال، جلوگیری از واردات و همچنین توسعه صادرات از جمله برنامه های بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) است.
آقای مخبر افزود: توانمندسازی از طریق اشتغال و رفع محرومیت، نیاز فعلی کشور است که باید همه دستگاهها در این خصوص همکاری کنند.
در مراسمی که با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و مسئولان این ستاد برگزار شد همزمان ۱۲۰ مدرسه برکت در قالب ۷۰۴ کلاس درس در روستاها و مناطق محروم و کم برخوردار کشور به بهره برداری رسید.
همچنین علاوه بر آن ۲۵۰ هزار بسته کیف و نوشت افزار برای توزیع میان دانش آموزان مناطق محروم به ۲۵ استان کشور ارسال شد.
این نوشت افزار شامل، کیف، خودکار، مداد، خط کش و تعدادی دفتر است که همه آن از تولیدات داخل تهیه شده است.
با افتتاح این ۱۲۰ مدرسه مجموع مدارس برکت که به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به بهره برداری رسیده به هزار و ۲۳۰ مدرسه رسید.
با بهره برداری از این مدارس شرایط تحصیل ۱۵۰ هزار دانش آموز فراهم شد.
به گفته مسئولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ۴۱۴ مدرسه دیگر نیز با تلاش بنیاد برکت این ستاد در مناطق محروم و کم برخوردار کشور در دست ساخت است.
۷۶ درصد منابع بنیاد در اشتغال هزینه میشود
مدیر عامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام گفت: ۷۶ درصد منابع این بنیاد در حوزه اشتغال و ۲۴ درصد دیگر نیز در فعالیتهای عمرانی هزینه میشود.
آقای سعید جعفری افزود: بنیاد برکت در عمر ۱۲ ساله خود، ۹۵ هزار میلیارد ریال در ۵۱ هزار و ۶۵۰ طرح سرمایهگذاری کرده که ۲۸ هزار و ۳۰۰ طرح تاکنون به نتیجه رسیده است و تا دو سال دیگر همه طرحها پایان خواهد یافت.
وی گفت: امسال برای اشتغال زایی ۶ هزار روستا اقدام کردهایم به گونهای که تا پایان سال ۳۰ هزار طرح اشتغال را اجرایی میکنیم که تا پایان شهریور، ۱۳ هزار طرح به پایان میرسد و مابقی نیز تا پایان آذرماه نهایی خواهد شد.
مدیر عامل بنیاد برکت با اشاره به افتتاح ۱۲۰ مدرسه با ۷۰۴ کلاس درس با اعتبار ۱۳۲ میلیارد تومانی در مناطق محروم و کم برخوردار کشور افزود: البته ما قول افتتاح ۱۵۰ مدرسه را داده بودیم که ۱۰ مدرسه دیگر در استان کرمانشاه و ۲۰ مدرسه دیگر نیز تا پایان آبان ماه در دیگر مناطق به بهرهبرداری میرسد.
همچنین مدیر عامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام هم در این مراسم گفت: اگر چه در سال جاری قیمت نوشت افزار در مقایسه با سال گذشته بیش از دو برابر شده است، اما در پویش «مشق احسان» توانستیم مشارکت ۱۵۰ هزار نفر را برای تامین و تهیه لوازم التحریر در مناطق محروم جلب کنیم.
آقای امیرحسین مدنی افزود: بنیاد احسان در حوزههای مختلفی از جمله درمان زوجهای نابارور، بیماران سرطانی، شنواییسنجی و همچنین در بحث سلامت الکترونیک در ۱۰ استان اقدامات لازم انجام داده که تحولی در حوزه سلامت شکل خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: راهاندازی پاراکلینیک، مراکزی برای درمان شنوایی و شنواییسنجی، راهاندازی سامانه سیار دندانپزشکی، از دیگر اقدامات بنیاد برکت است ، به طوری که سامانه سیار دندانپزشکی ۲۰۰ هزار ویزیت انجام داده است.
مدیرعامل بنیاد احسان گفت:در اربعین امسال هم کاروان سلامت اربعین تشکیل میشود، و علاوه بر آن قصد داریم ۲۰۰۰ زائر اولی را در اربعین به عتبات عالیات اعزام کنیم.
آقای مدنی با اشاره به اینکه در سامانه «احسان» ۱۹۰۰ گروه جهادی و خیریه ثبتنام کردهاند، گفت: قصد داریم در این سامانه بر اساس فعالیت و عملکرد گروههای جهادی، آنها را رتبهبندی کنیم.