پخش زنده
امروز: -
۲ هزار ۸۷۴ هکتار از مراتع استان مرکزی امسال در آتش سوخت که در مقایسه با پارسال ۱۴ برابر افزایش را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به افزایش 14 برابری آتش سوزی مراتع استان در سال جاری در مقایسه با پارسال گفت: امسال 2 هزار 874 هکتار از مراتع استان در آتش سوخت.
محمدی افزود: در نیمه نخست پارسال تنها حدود 200 هکتار از مراتع استان دچار حریق شد در حالی که در 6 ماهه نخست امسال ، این میزان به بیش از 14 برابر افزایش یافته است.
وی بیشترین حریق مراتع با حدود هزار هکتار را مربوط به شهرستان اراک و سپس شهرستان ساوه عنوان کرد و افزود: امسال به دلیل پوشش گیاهی انبوه و همچنین کاهش ورود دام به مراتع، سطح علوفه به شدت بالا رفت و کوچکترین اتفاق ، بزرگترین حریق را رقم زد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت : پارسال عمده حریق ها حدود 2 تا 3 هکتار بود ، اما امسال به دلیل حجم پوشش گیاهی این میزان به 70 تا 80 هکتار در یک فقره حریق رسید ، که اطفای آنها با توجه به کمبود تجهیزات بسیار دشوار بود
وی با بیان ینکه امسال به لحاظ تعداد موارد حریق در مقایسه با پارسال تفاوتی دیده نشده است گفت : در نیمه نخست سال 97 و 98 هر کدام 102 فقره حریق مراتع رخ داده است ، اما حجم حریق در سال جاری بسیار بالا بوده است.
محمدی افزود : عمده عوامل آتشسوزی مراتع در استان مرکزی عوامل انسانی و عموما در روزهای پایانی هفته بوده است که آتش روشن شده به وسیله گردشگران به خوبی اطفا نشده یا گاهی عمدا حریق ایجاد شد که در این خصوص 4 نفر در اراک و تعدادی هم در دیگر شهرستانها دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی با اشاره به خسارت ایجاد شده در مراتع بواسطه آتشسوزیها افزود: حریق در هر هکتار یک میلیون و 300 هزار تومان خسارت بر جای می گذارد و با توجه به آتشسوزی 2 هزار و 874 هکتار مراتع در سال جاری خسارت سه میلیارد و 736 میلیون تومانی به استان وارد شده است.
وی با بیان اینکه استان مرکزی در حوزه تجهیزات اطفای حریق با مشکل مواجه است و به صورت ویژه با کمبود دستگاه دمنده روبرست افزود: در حال حاضر 22 دستگاه دمنده در استان وجود دارد ، و با توجه به حجم حریق ها، کمکهای مردمی در اطفای نیز جوابگو نیست زیرا ، حریقهای شدید 70 تا 80 هکتاری را نمیتوان با بیل و بیلچه خاموش کرد .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به اینکه تامین این تجهیزات باید از منابع استانی و منابع موجود در حوزه حفاظت انجام گیرد، گفت: منابع و اعتبارات حوزه حفاظت استان مرکزی در سال جاری یک میلیارد تومان است و قطعا با این شرایط، کمبودها باقی خواهد بود.