پخش زنده
امروز: -
شکست فشار حداکثری با تکمیل مثلث نفوذ ایران در منطقه همراه شد...
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما؛ بهمن ۱۳۹۵ بود. ترامپ وقتی وارد کاخ سفید میشد نقشه هایش را برای ایران کشیده بود. قرار بود پرونده ایران را برای همیشه ببندد و نامش را هم گذاشته بود فشار حداکثری.
در گام اول از برجام خارج شد تا به زعم خود تحریمهای فلج کننده را بازگرداند. سپس از تابستان داغ تا زمستان تحریمها را عملیاتی کردند تا بر تار و پود اقتصاد ایران شدیدترین فشارها وارد شود؛ از تنش در گوشه و کنار ایران تا التهاب در مرکز بازار کشور.
حتی اتاق ویژهای برای تحریمها در کاخ سفید گذاشته شد. از جو دادن به تحریمها تا ایجاد جو ناآرامی ها. قرار بود صادرات نفت ایران به صفر و نفوذ منطقهای به لب مرز ایران برسد.
دو سال و هشت ماه از روزی که ترامپ با این نقشه وارد عرصه سیاست امریکا شد گذشته است و رسانههای امریکایی حالا معتقدند فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.
سایت امریکایی نشنال اینترست با تیتر کردن این مطلب نوشته است: آنهایی که معمولا طرفدار اعمال فشار علیه ایران هستند به شکست این امر اعتراف کرده اند و کمپین دولت ترامپ برای اعمال فشار به ایران و وادار کردن آن به تسلیم، شکست خورده است.
نظر دو کارشناس موسسه واشنگتن خاور نزدیک در این سرمقاله آورده شده که میگویند: با اینکه دولت آمریکا تلاش کرده است کاهش بودجه نظامی ایران را به رخ بکشد، با این حال از زمان شروع کمپین فشار دولت آمریکا علیه ایران، فعالیت جسورانه ایران نه تنها کاهش نیافته بلکه بالاتر نیز رفته. ایران کاری را که در منطقه انجام میداد باز هم انجام میدهد، ولی با هزینه کمتر.
این رسانه امریکایی ادامه داده است: قرار بود فشار حداکثری در داخل ایران باعث افزایش مخالفت با رژیم شود و امید میرفت به تغییر رژیم منتهی شود. تحلیل اخیر موسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در اسرائیل، که نمیشود گفت: در قبال ایران رویکردی نرم دارد، ناکامی و شکست این معیار و توجیه را نشان میدهد.
تحلیلگران اسرائیلی به این نتیجه گیری رسیده اند که با اینکه رنج اقتصادی ناشی از تحریمها در ایران غیرقابل تکذیب است با این حال ایران همانند قبل توانسته است دشواریهای اقتصادی را مهار کند بدون اینکه این امر باعث وخامت اوضاع و یا بروز ناآرامی شود که ثبات این کشور را تضعیف میکند.
این رسانه مطالعه آماری ارائه میکند که نشان میدهد تظاهرات اعتراضی در ایران از زمان شروع کمپین فشار، افزایش نیافته بلکه کاهش یافته است.
جایی هم که تضعیف سیاسی رژیم ایران یک هدف باشد، تهدیدات نظامی، غیرسازنده خواهند بود، زیرا که این قبیل تهدیدات باعث میشود همه ایرانیها وحدت خود را با هم تقویت کنند و دور پرچم کشورشان جمع شوند.
رسانههای امریکایی بعد از گذشت این سالها اعتراف میکنند که ایرانیها به ویژه انگیزههای سیاسی و دیپلماتیک قوی دارند که خود را ضعیف و تسلیم شدنی نشان ندهند.
قرار بود روزی مثلث غربی، عبری و عربی در منطقه نفوذ صهیونیستها را از نیل به فرات بکشاند این روزها، اما با مهار صهیونیستها توسط حزب الله و گیر افتادن سعودیها در باتلاق یمنیها و شکست غربیها در سوریه مثلث نفوذ ایران تکمیل شده است.
حالا به گفته این سایت خبری، ترامپ برای انتخابات پیش رو نیاز به یک حربه تبلیغاتی دارد و آن هم میتواند مذاکره با ایران باشد.