به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا قنادان گفت: سرویس مدارس را امتداد فضای آموزشی مدارس میدانیم و زمانی که دانشآموز نیم ساعت تا یک ساعت در سرویس مدرسه است این هم زمانی است که کودک آموزش میبیند و به همین دلیل حساسیت ویژهای برای سرویسهای مدارس قائل هستیم.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، مسئولیت نظارت و ساماندهی سرویسهای مدارس با کارگروه ماده ۱۸ است که وظیفه دارد سازوکار اجرایی سرویسها را تهیه کند که بعد از تأیید فرماندار لازمالاجراست.
آقای قنادان اضافه کرد: رئیس کارگروه ماده ۱۸ شهرداری تهران است و ما از ابتدای سال به صورت منظم در هر ماه، دو جلسه کارگروه ماده ۱۸ را برگزار کردیم و این جلسات در طول سال تحصیلی نیز به ویژه در بحثهای نظارتی ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به برخی آمارها ادامه داد: تلاش کردهایم قبل از شروع سال تحصیلی، تکلیف ناوگان صلاحیتدار مشخص شود و تا همین امروز بیش از ۵۰ درصد برچسبهای سرویس مدارس با تکمیل پروندهها و صلاحیتسنجی آنها آماده شده که کمسابقه است و از برنامه زمانبندی جلوتر هستیم.
آقای قنادان با بیان اینکه از امروز توزیع برچسبها در همه دفاتر آغاز میشود، گفت: ما به این دلیل که بسیاری از تاکسیها درگیر خطوط مختلف در شهر تهران هستند از ظرفیت خودروهای شخصی هم استفاده میکنیم و ۷۵ درصد ثبتنامیها در سرویس مدارس مربوط به خودروهای شخصی است. صلاحیت این رانندهها نیز تأیید شده است و در حال حاضر آماده دریافت برچسب هستند.
وی گفت: تاکنون ۱۲ هزار خودروی شخصی در سامانه ثبتنام کرده است که این ظرفیت در طول سال به ۲۵ هزار خودرو خواهد رسید.
آقای قنادان با بیان اینکه متوسط سن ناوگان فعال ما زیر ۷ سال است، گفت: به سرویسهای مدارس و ایمنی آنها حساس هستیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران در ادامه با بیان این مطلب که نظارتهای ما در سرویسهای مدارس چندلایه است، بیان کرد: در لایه اول، نظارت توسط مدیران مدارس صورت میگیرد. در لایه دوم، سازمان تاکسیرانی به صورت مشترک با پلیس راهور گشتهای نظارتی را تعریف کرده که این گشتها از ابتدای مهر آغاز میشود.
وی یکی از مهمترین لایههای نظارتی را مربوط به والدین دانست و گفت: والدین نیز باید در این زمینه حساسیت ویژه به خرج دهند و حتماً به داشتن برچسب سرویس مدارس در خودروها توجه ویژه کنند. آنها میتوانند در صورت بروز هر نوع مشکل، شماره خودرو را از طریق سایت سازمان تاکسیرانی به ما اطلاع دهند.
وی با بیان این مطلب که یکی از مسئولیتهای اجتماعی بر عهده شهرداری و سازمان تاکسیرانی بحث مدارس استثنایی و سرویسدهی به آن هاست، عنوان کرد: امسال این آمادگی وجود دارد که مانند گذشته، این سرویسدهی نیز صورت بگیرد و سازمان تاکسیرانی در این زمینه نیز ورود کرده است.
آقای قنادان در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به هزینه سرویسها نیز گفت: با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران که به تصویب فرمانداری نیز رسیده است، ما امسال افزایش ۲۰ درصدی نرخ سرویسها را خواهیم داشت که اجرا میشود.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود به سامانه سپند اشاره کرد و گفت: این سیستم یکپارچه با هماهنگیای که بین دستگاههای مختلف به وجود آورده، ایجادکننده شفافیت عمومی است و میتواند یکی از راهکارهای مهم برای نظارت و رفع مشکلات موجود باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با هشدار درباره بحران و کمبود نیروی انسانی این حوزه گفت:7 هزار نفر از آموزش و پرورش تهران بازنشسته شده و 490 نفر جذب شده اند.
هشدار مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره کمبود نیروی انسانیعبدالرضا فولادوند امروز در مراسم رونمایی از برچسب سرویس مدارس شهر تهران در فرمانداری تهران افزود: امسال یک میلیون و 200 هزار نفر دانشآموز در 41 هزار کلاس درس 4 هزار و 900 مدرسه وارد مدارس میشوند و 560 هزار همکار فرهنگی نیز کار تعلیم و تربیت دانشآموزان را بر عهده دارند.
وی اضافه کرد : از بهمن ماه گذشته اقدامات لازم را برای بازگشایی مدارس انجام دادهایم و 18هزار نیرو در قالب 5 کارگروه ساماندهی شدند که این کارگروهها امور ساماندهی نیروی انسانی، تعمیر و تجهیز، تعیین صلاحیت، ارزیابی ،تبلیغ و توجیه را بر عهده داشتند.
آقای فولادوند تاکید کرد: بحران نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران را تهدید میکند و ما این موضوع را بارها مطرح کردیم و امیدواریم به زودی این مشکل برطرف شود.
وی گفت:در کنار پروژه مهر عمده فعالیتها معطوف به سرویس مدارس است و در سال گذشته 160 هزار دانشآموز تحت پوشش سرویس مدارس قرار گرفتند و 2 هزار مدرسه نیز از سرویس مدرسه استفاده کردند.
مدیرکل اموزش و پروش تهران افزود: سال گذشته در حوزه سرویس مدارس 24 هزار خودرو با حضور 300 پیمانکار فعالیت میکردند که جای قدردانی و تشکر از سازمان تاکسیرانی دارد.
وی درباره سامانه جامع سپند افزود: در این باره نباید تهران را با مجموعه شهرهای کوچک یکسان دید، تاکنون 24 هزار نفر در سامانه ثبت نام کردهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: در سال تحصیلی جدید 14 میلیون دانشآموز در سراسر کشور در مدارس حضور پیدا میکنند و این یک پروژه ملی است و آموزش و پرورش به تنهایی نمیتواند از عهده آن بربیاید و باید تمامی دستگاهها اقدامات لازم را انجام دهند.
فرهادی، فرماندار تهران
رونمایی و الصاق نمادین برچسب سرویس مدارس شهر تهران
مراسم رونمایی و الصاق نمادین برچسب سرویس مدارس شهر تهران انجام و اعلام شد سال گذشته ۱۷۰ هزار دانشآموز تهرانی از سرویسهای مدارس سازمان تاکسیرانی استفاده کردند.
آقای عیسی فرهادی فرماندار تهران در آیین رونمایی و الصاق نمادین برچسب سرویس مدارس شهر تهران گفت: آموزش و پرورش بزرگترین سرمایه ماست و هیچ زیرساختی بزرگتر و مهمتر از آموزش و پرورش وجود ندارد و هیچ کاری با فعالیت این مجموعه قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به ۳۶ هزار شهید دانشآموز و ۴ هزار معلم شهید گفت: غیر از این شهدا، تمامی شهدای ۸ سال دفاع مقدس تربیت شده مکتبی بودند که معلمان دلسوز و وفادار آنها را آموزش داده بودند.
فرماندار تهران با اشاره به تحریمها گفت: شرایط سختی را به واسطه تحریمها، رفع محرومیتهای ۲۰۰ ساله، بازسازی خرابیهای ۸ سال دفاع مقدس و ... تجربه کردیم و این شرایط را پشت سر گذاشتیم و امروز درخشش تعلیم و تربیت برغم همه مشکلات موجود محور اصلی توسعه کشور است.
آقای فرهادی افزود: ما امروز بحث عدالت آموزشی را در دورترین روستاهای کشور اجرا میکنیم؛ مدارسی با یک دانشآموز که در دنیا معادلی ندارد.
وی با بیان این مطلب که باید برای رفع مشکلات مدارس هزینه کرد، گفت: هزینهکرد آموزش و پرورش البته اندک و اعتبارات آن ناچیز است، ۱۳ میلیون دانشآموز داریم که چرخهای آینده مملکت را باید بچرخانند و همین موضوع اهمیت توجه به مدارس را میرساند.
فرماندار تهران تأکید کرد: لازم است همه دلسوزان نظام و همه امکانات در بخشهای مختلف به سمت تقویت آموزش و پرورش گرایش پیدا کنند.
آقای فرهادی با اشاره به مدارس شهر تهران گفت: یکدوازدهم جمعیت دانشآموزی کشور در تهران است، اما به لحاظ امکانات جزو رتبههای آخر هستیم، در تهران ۲۶۴ مدرسه بالای ۶۰ سال داریم، بیش از ۵۰۰ مدرسه نیاز به بازسازی دارد و ۲۰ هزار کلاس درس باید در تهران تشکیل شود.
فرماندار تهران تصریح کرد: اگر بخواهیم چشمانداز آینده را مثبت و در منطقه اول بدانیم راهی جز تقویت آموزش و پرورش نداریم.
وی تأکید کرد: امروز این آمادگی در شهرداری تهران، سازمان تاکسیرانی، پلیس راهور، فرمانداری و آموزش و پرورش وجود دارد و ظرفیتهایی ایجاد شده است که اطمینان حاصل شود همه مجموعهها در خدمت فرزندان ایرانزمین هستند.
فرماندار تهران در پایان صحبتهای خود گفت: ۱۷۰ هزار دانشآموز در سال گذشته از سرویسهای مدارس ویژه سازمان تاکسیرانی استفاده کردند که ۸۴۴ راننده دارای مدرک لیسانس بودند.
فرهادی گفت: إنشاءالله برنامه ما این است که با همکاری سازمان تاکسیرانی همه دانشآموزان متقاضی ساماندهی شوند و بتوانند از سرویسهای مدارس بهرهمند شوند.