پخش زنده
امروز: -
سرآقاسید در ارتفاع دو هزار و 500 متری از سطح دریا و در یکی از دامنه زردکوه بختیاری جا خوش کرده و خانه هایش از خشت و چوب ساخته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، روستای سرآقاسید نمونه ای از معماری پلکانی در منطقه زاگرس مرکزی است و به دلیل شباهت آن به ماسوله گیلان، لقب ماسوله زاگرس را به خود گرفته است.
بنا به استناد شجره نامه ها، عمر روستا به ۶۰۰ سال پیش می رسد و اسم روستا از امامزاده سرآقاسید عیسی که در روستاست، گرفته شده است.
روستای سرآقاسید دارای آب و هوای کوهستانی است، این روستا در تابستان ها آب و هوایی مطبوع دارد و سرما در فصول سرد آن سخت و طاقت فرساست.
هرساله در فصل پاییز، احتیاجات شش ماهه اهالی این روستا تأمین و در اختیارشان گذاشته می شود.
در روزهای پایانی شهریور، زمانی که آخرین گروههای ایلات بختیاری از کوهرنگ به سمت ییلاقات خوزستان می روند، در روستا جنب و جوش دو چندانی دیده می شود، برخی به دلیل داشتن فرزندان دانش آموز مهیای حضور در شهر می شوند و بسیاری دیگر که قصد ماندن در روستا در فصول سرد را دارند، به جمع آوری هیزم و آذوقه مشغولند.
روستای سرآقاسید فقط دارای برق است، اهالی روستا از آتش برای پخت و پز و سایر احتیاجات خود هم استفاده می کنند، زنان این روستا پشته هایی از سوخت را برای اجاق ها حمل می کنند و به روستا می آورند.
البته شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری اوایل شهریور امسال هم کاروان حامل سوخت(نفت سفید) را به مناطق سخت گذر موگویی و روستای سرآقاسید اعزام کرد.
به گفته جعفرسالاری نسب، با توجه به سردسیر بودن چهارمحال و بختیاری و افزایش برودت هوا در ماه های آینده و احتمال بارش برف در مسیرهای سخت گذر استان، بخشی از مناطق کوهرنگ و بازفت مسدود خواهد شد؛ به همین خاطر کاروان حامل نفت سفید برای تأمین سوخت زمستانی دهستان های گازکشی نشده در شهرستان کوهرنگ اعزام شد.
سرآقا سید فقط در شش ماه فصول بهار و تابستان قابل دسترسی است و ساکنان آن ماه های سرد سال را پشت حصاری از برف می گذرانند.
شهرستان کوهرنگ برف گیرترین منطقه بام ایران است و هرساله راه ارتباطی دهستان موگویی با 15روستا و جمعیتی بالغ بر چهار هزار خانوار با بارش نخستین برف از مرکز شهرستان قطع می شود.
به گفته فرماندار کوهرنگ هر ساله قبل از بروز فصل سرما تمامی امکانات رفاهی و خدماتی، سوخت نفت سفید و مواد تغذیه ای مردم دهستان موگویی تأمین می شود؛ امسال هم کالاهای ضروری نظیر آرد و نفت سفید بین خانوارها توزیع شد.
آقای مصطفوی افزود: دارو هم به اندازه کافی در خانه های بهداشت این دهستان ذخیره سازی شده و پزشک در اورژانس روستای خویه مستقر است که بیماران در صورت نیاز می توانند به این مرکز مراجعه کنند، یک دستگاه آمبولانس هم به سامانه بهداشتی این دهستان اضافه شده است.
جمشیدی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به استقرار هشت گروه راهداری در محورهای کوهستانی و دشوارگذر شهرستان کوهرنگ، می گوید: همزمان با آغاز بارش ها، راهداران با 50 دستگاه ماشین آلات برف روب و امداد و نجات آماده خدمات رسانی هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به آمادگی جمعیت هلال احمر برای امدادرسانی در چهار فصل سال، می گوید: این جمعیت در ایام نوروز، طرح امداد نوروزی را در جاده ها متناسب با بارش های بهاری و حوادث جاده ای اجرا می کند، در تابستان طرح امداد و نجات تابستانی جاده ها را به منظور پوشش ترافیکی به اجرا درمی آورد و در فصول پاییز و زمستان هم طرح اجرای امداد و اسکان اضطراری برای مسافرانی را که در برف و بوران جادهها دچار مشکلاتی میشوند، برعهده دارد.
به گفته سید احمد مرتضوی فرد، جمعیت هلال احمر در چهارمحال و بختیاری 12 پایگاه ثابت، هفت پایگاه سیار و سه پایگاه کوهستانی دارد و پایگاه امداد هوایی هم با یک بالگرد کار امدادرسانی را در مناطق سخت گذر به عهده دارد.
با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت، راهداران دست به دست می دهند و حصار برف را می شکنند.
در ماه های اردیبهشت و خرداد عشایری که از مناطق گرمسیر خوزستان به چهارمحال و بختیاری وارد می شوند، از مسیر روستای سرآقاسید عبور می کنند و تماشایی ترین صحنه ها را به تصویر می کشند.
اگرچه نمی توان زحمات مسئولان برای بازگشایی هر ساله مسیرهای کوهستانی و دشوارگذر دهستان موگویی، امدادرسانی به مردم این منطقه و ارسال اقلام خوراکی و تأمین سوخت مورد نیازشان را نادیده گرفت، اما با سرمایه گذاری در اجرای محورهای ارتباطی دهستان موگویی، نه تنها مردم روستای سرآقاسید از تنگنای زمستان طولانی هر ساله رها می شوند، بلکه زیرساخت های این منطقه برای حضور گردشگران در فصول مختلف سال مهیا می شود.