در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی
تاکید استاندار تهران بر نقش فعال رسانه ملی در ترویج حجاب
استاندار تهران با اشاره به اولویت مسائل فرهنگی در زمینه ترویج حجاب و عفاف بر نقش فعال صدا و سیما تاکید کرد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، انوشیروان محسنی بندپی در ششمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویت مهم به نهادهای فرهنگی داده شد و وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان ملی جوانان و سپس نیروی انتظامی وظایفی را بر عهده گرفتند.
وی ادامه داد: در جلسه تیرماه با قرارگاه ثارالله، استانداری تهران به عنوان نماینده عالی دولت حضور داشت که با صدا و سیما توافق شد تا هر ماه هر دستگاهی برای ارائه گزارش عملکرد اعلام آمادگی کند این ظرفیت فراهم شود تا در صدا و سیما گزارش خود را ارائه دهد.
استاندار تهران گفت: اگر نهادهایی که در زمینه آموزش، فرهنگ و تبلیغات ایفای نقش میکنند، فعالتر شوند جنبههای سلبی کمتر میشود چرا که اولویت با پیشگیری و نهادهای پیشگیری کننده است.
وی افزود: مصوبههای شورای عالی فرهنگی به مثابه قانون است است و باید با رویکردهای فرهنگی، تبلیغی و آموزشی نقاط ضعف را رفع و نقاط قوت را تقویت کنیم که پایه اصلی در این زمینه صدا و سیماست.
آقای محسنی بندپی با بیان اینکه راهکارهای فرهنگی، آموزشی و مشاورهای جهت ترویج حجاب و عفاف پیگیری میشود، گفت: حجاب و عفاف یک رفتار الهی است و قبل از ظهور اسلام هم رواج داشته و بعد از ظهور اسلام به عنوان یک امر مهم برای تکامل انسان، تحکیم خانواده، ارتباط فرهنگ، دین، عقل و ایمان مطرح شد.
وی افزود: در سال ۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی شرح وظایف ۲۶ دستگاه را در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی مشخص کرد و بر اساس آن ۴۲۷ مصوبه و شرح وظیفه مشخص شد.
معاون سیاسی استاندار
طرح مقابله با مظاهر علنی فساد در استان تهران تصویب میشود
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران با اشاره به لزوم مقابله با آسیبهای اجتماعی از پیگیری تصویب طرح پیشگیری و مقابله با مظاهر علنی فساد در استان تهران خبر داد.
شکرالله حسن بیگی در ششمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان به ضرورت مقابله و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۸۰ قانون برنامه ششم به صراحت پیشگیری و مقابله با ۵ آسیب اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی مطرح شده است.
وی افزود: بند ۲ قانون تقسیم کار ملی موضوع اعتیاد را مطرح میکند و بند ۴ نیز به موضوع مفاسد اخلاقی میپردازد که هر کدام از این آسیبها متولی خاص خود را دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران ادامه داد: در جلسهای که دادستان تهران تشکیل داده طرح پیگیری و مقابله با مظاهر علنی فساد مطرح شد که قرار شد این طرح در کارگروه اجتماعی استان تهران مطرح شود تا به عنوان مصوبه کارگروه قلمداد شده و هر سه ماه یکبار عملکرد دستگاهها در این زمینه ارائه شود.
حسن بیگی سپس با اشاره به یک هدف اصلی و ۹ هدف فرعی این طرح تصریح کرد: جرایم و ناهنجاریهای اجتماعی این طرح در قالب ۲۱ جرم احصا شده و بر اساس آن ۱۸ دستگاه اجرایی متولی هستند و بقیه دستگاهها به عنوان معین کمک میکنند و در مجموع ۲۴۱ وظیفه بر عهده این ۱۸ دستگاه قرار داده شده است.
وی گفت: نظرات دستگاههای استان در مورد این طرح احصا و بررسی میشود تا بتوانیم به طرح جامعی برسیم و زمینه اجرایی و عملیاتی شدن آن در استان فراهم شود.
همچنین میثم وره چهر، مشاور استاندار تهران در امور جوانان نیز در این نشست به ضرورت جرم زدایی بر پیگیری رویه مدارا برای ترویج حجاب و عفاف تاکید کرد و افزود: مقام معظم رهبری بر ضرورت پیگیری رویکرد و رویه مدارا در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی تاکید داشته که باید این رویه را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: جرم انگاری و تعیین مصادیق زیادی مجرمانه در کشور نسبت به میانگین دنیا سبب افزایش این موارد در کشور میشود این در حالی است که پیگیری روشها و رویکردهای فرهنگی به کاهش این آسیبها کمک میکند.
مشاور استاندار تهران در امور جوانان گفت: طبق ماده ۲۸ قانون ششم توسعه باید جرم زدایی انجام شود و عناوین مجرمانه کاهش پیدا کند که این امر میتواند به پیگیری روشهای موثر منجر شود.
وی گفت: اگر نگاه و رویکرد فرهنگی و موضوع تاب آوری در جوانان لحاظ شود میتواند زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی را فراهم کند.