اعتراف العربیه
بقیق قلب تپنده اقتصاد عربستان است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيماشبکه سعودی العربیه، اعتراف کرد تاسیسات نفتی بقیق که روز گذشته هدف حمله پهپادی یمنی ها قرار گرفت، قلب تپنده اقتصاد عربستان است.
ناصر الطیبی کارشناس شبکه تلویزیونی العربیه در امور انرژی، درباره اهمیت تاسیسات نفتی بقیق گفت: بقیق قلب تپنده نه فقط تاسیسات نفتی عربستان، بلکه برای اقتصاد کشور است. بقیق یک کارخانه نیست، بلکه یک مجتمع پتروشیمی است که در آن چند واحد مختلف فعالیت دارند. بیشتر تولید نفت عربستان پیش از هر اقدامی به بقیق منتقل می شود تا سپس به اسکله های صادراتی در خلیج فارس یا ساحل دریای سرخ ارسال شود یا در پالایشگاه های داخلی استفاده شود. این مجتمع بسیار مهم است و این حادثه بسیار بزرگ است. ما در اینجا درباره 5 و 7 دهم میلیون بشکه نفت از مجموع 9 و 8 دهم میلیون بشکه نفت تولید عربستان در روز سخن می گوییم. بخشی از آتش سوزی در این تاسیسات به علت حملات و بخشی از آن به علت سوزاندن نفت و گاز باقی مانده در لوله ها بود. بیشتر نفت خام عربستان پیش از صادرات به بقیق منتقل می شود تا گاز و آب همراه با آن جدا شود. مجموع ظرفیت این مجتمع روزانه 7 میلیون بشکه است. نفت استخراج شده از الغوار، خریص و الشیبه که سه میدان بزرگ نفتی در عربستان هستند، به بقیق منتقل می شود تا برای صادرات آماده شود.
الطیبی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر این حملات بر بهای جهانی نفت، افزود: ما اخیرا شاهد چند حمله به نفتکش ها و بعضی تاسیسات نفتی در عربستان بودیم که با واکنش شدید در بازار روبرو نشد. به اعتقاد من، بازار همچنان بر این اساس واکنش نشان می دهد که مازاد عرضه در بازار و جنگ تجاری بین آمریکا و چین وجود دارد. بازار خطرات ژئوپلتیک را در نظر نمی گیرد. اما این حادثه با توجه گسترده بودن آن، باعث تمرکز مجدد بازارها بر افزایش قیمت خواهد شد تا ریسک مسایل ژئوپلتیک در قیمت ها در نظر گرفته شود. احتمال افزایش 2 تا 3 دلاری هر بشکه نفت در معاملات فردا وجود دارد. در مجموع، مدت لازم برای تعمیر تاسیسات آسیب دیده، بر بهای نفت تاثیر خواهد گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: فعالیت مربوط به استحصال 2 میلیارد فوت مکعب از گاز همراه نفت که در بقیق صورت می گرفت متوقف شده است. از این میزان گاز همراه نفت، برای تولید روزانه 700 هزار بشکه گاز مایع استفاده می شد که 50 درصد مجموع تولید گاز مایع و اتان در عربستان را تشکیل می دهد. ممکن است در چند روز آینده شاهد کاهش عرضه محصولات پتروشیمی در عربستان باشیم که می تواند بر تولید برق تاثیر بگذارد. باید بدانیم که این حادثه بسیار بزرگ بود. مقامات آرامکو هم برای ارزیابی ابعاد خسارت های ناشی از این حادثه، به زمان نیاز دارند. بیش از 6 توربین گازی تولید برق در این مجتمع وجود دارد. باید درباره ایمنی همه تاسیسات موجود در این مجتمع، اطمینان حاصل شود. در چند روز آینده و شاید در چند هفته آینده به تدریج، سطح تولید نفت افزایش خواهد یافت. آرامکو متعهد شد در 48 ساعت آینده ارزیابی خود را از خسارت های ناشی از این حادثه اعلام کند و سپس مدت زمان لازم برای تعمیر تاسیسات آسیب دیده مشخص خواهد شد.