پخش زنده
امروز: -
بیماری ایی که اگر درمان نشود،زندگی کودکان را تهدید می کند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ عفونت ادراری درمان نشده، می تواند منجر به بروز مشکلات کلیوی جدی و قابل ملاحظه ای شود که گاهی زندگی کودکان را تهدید می کند.
عواقبی که عفونت ادراری می تواند در پی داشته باشد، آنقدر مهم است که هر پدر یا مادری باید برای سالم ماندن فرزندش و دور ماندن او از این آسیب ها و عواقب، این بیماری را بشناسد.
متخصص کودکان و نوزادان با بیان اینکه گفت: این بیماری به علت همین شیوع بالا،مرگ و میر،ایجاد فشارخون و نارسایی کلیه اهمیت زیادی دارد.
دکتر نسرین السادات دوامی افزود: عفونت های ادراری بعد از عفونت های تنفسی شایع ترین عفونت در اطفال است و اگر کودکی تب کرد باید به فکر عفونت ادراری بود.
وی با اشاره به اینکه تکرار عفونت موجب ضایعه کلیه و در نهایت فشارخون و گاهی موجب اختلال مغزی با علایمی مثل تشنج، اختلال هوشیاری و خونریزی مغزی می شود ادامه داد: عفونت های مکرر ادراری در نهایت نارسایی کلیه را به همراه دارد.
متخصص کودکان و نوزادان افزود: گرفتن نمونه ادراری به صورت استریل، اولین و مهمترین گام در تشخیص عفونت ادراری است،پس از تشخیص بیماری برای درمان
از سونوگرافی کلیه و عکسبرداری از مثانه و کلیه کمک می شود.
دکتر دوامی اضافه کرد: طول دوره درمان عفونت ادراری بین 10 تا 14 روزاست. اگر کودکی دچار عفونت ادراری شود و این عفونت به کلیه او آسیب بزند، باید تا بزرگسالی از نظر فشار خون و دفع پروتئین در ادرار بررسی شود.
تحقیقات نشان می دهد 60 تا 80 درصد دخترانی که به عفونت ادراری مبتلا میشوند، طی 18 ماه پس از آن مجدد مبتلا خواهند شد.
عوامل مستعدکننده عفونت ادراری
1- ختنه نشدن پسران
پسرانی که ختنه نشده باشند 4 تا 8 برابر پسرانی که ختنه شدهاند، دچار عفونت ادراری میشوند.
2- جنسیت
عفونت ادراری میان دختران، حداقل 2 تا 4 برابر پسران است.
3- عوامل ژنتیکی
اقوام درجه یک کودکانی که سابقه عفونت ادراری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند.
4- عصبی بودن مثانه
نگه داشتن زیاد ادرار، یبوست و برگشت ادرار از مثانه به حالب از جمله مواردی هستند که کودک را مستعد ابتلا به عفونت ادراری خواهند کرد.
اقدامات مهم برای کودک مبتلا به عفونت ادراری
روش درمان عفونت ادراری
اگر عفونت ادراری، مثانه یا کلیه را درگیر کرده باشد، درمان با آنتیبیوتیک خوراکی یا تزریقی به مدت 7 تا 14 روز توصیه می شود. البته با درمان آنتیبیوتیکی مناسب، تب و سایر علائم بعد از 2 یا 3 روز بهبود پیدا می کند.
مصرف زیاد آب و تخلیه مثانه هر دو تا حداکثر هر سه ساعت یک بار، درمان یبوست، شستشوی دستگاه تناسلی از جلو به عقب، استفاده از لباسهای زیر نخی و گشاد و شستشو و تعویض مکرر آنها، ننشستن در وان یا لگن، درمان کرمک در صورت وجود، ختنه و استفاده از آنتیبیوتیک مناسب در آنهایی که برگشت ادراری یا انسداد یا مثانه عصبی دارند میتواند به پیشگیری از عفونت ادراری کمک کند.