قزوین
تاکید بر شایسته سالاری در انتصاب مدیران
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور : باید در انتصاب و ارتقاء مدیران به دانش گرایی و شایسته سالاری مبنی بر اخلاق اسلامی توجه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, سید صدرالدین صدری در همایش ملی آسیب شناسی طراحی، اجرا و نظارت در آموزش گفت : سیاستهای کلی توانمند سازی کارکنان دولت در بیانات رهبر مطرح شده است.
صدری با بیان اینکه ایجاد زمینه رشد معنوی منابع انسانی و ارتقای سطح دانش تخصصی و مهارت کارکنان مورد توجه رهبری است گفت: متاسفانه کسانی که استخدام میشوند مهارت کافی و لازم ندارند.
به گفته وی ، دانشگاهها نمیتوانند در زمینه آموزش گام موثر بردارند و مباحث دانشگاهها دانش نظری را بیشتر ترسیم میکند و ما به دنبال کارکنان وفادار به مهارت آموزی هستیم.
وی تاکید کرد : باید در انتصاب و ارتقاء مدیران به دانش گرایی و شایسته سالاری مبنی بر اخلاق اسلامی توجه کرد.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: قانون ارزیابی و گواهی شایستگی نیز برای اجرای این سیاست در توانمند سازی مدیران طراحی شده است.
صدری توسعه دانش و مهارت و تغییر نگرش شغلی و سازمانی را یکی از اهداف آموزش کارکنان دولت بیان کرد.
وی گفت : اگر چه امروز سرمایههای انسانی مهمترین سرمایههای سازمانی است، اما در آینده اگر سرمایه انسانی نتواند از تکنولوژی استفاده کند بازنده خواهد بود.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه 2 دسته مدیر سیاسی و حرفهای وجود دارد گفت: آموزش در حوزه مدیران حرفهای برگزار میشود و کم توجهی به آموزش مدیران سیاسی آسیب است و باید به آن توجه شود.
استاندار نیز در این همایش با اشاره به اينكه امروز ، آموزش به ابزاري براي كنترل هيجانات جوانان تبديل شده است گفت : متاسفانه اثر بخشي آموزش از بين رفته است و اساتيد و دانشجويان تعهد لازم را به آموزش ندارند.
جمالی پور گفت : وقتی فرد از دانشگاه وارد جامعه می شود نه تربیت یافته و نه متعهد است و بعد هم وارد نظام اداری می شود .
وی با اشاره به اینکه نافی زحمات دستگاه ها و دانشگاه ها نیستیم گفت : اگر چه کارکرد مرکز آموزش مدیریت دولتی این است که برای افراد تازه وارد به سازمان آموزش بدو خدمت برگزار کند ولی متاسفانه این مرکز وارد مدرک گرایی شده است و آموزش ها کاربردی نیست .
استاندار گفت : امروز دنیا به این سمت حرکت می کند تا مدرک را حذف کرده و استخدام بر اساس مهارت باشد ولی متاسفانه در فرهنگ ما مهارت جایگاهی ندارد .
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه هم با اشاره به اینکه آموزش به عنوان مهمترین موضوع در توسعه سازمان و سرمایه انسانی دغدغه مدیران اجرایی است گفت: سازمانها متحمل هزینه آموزش میشوند و آموزش گیرندگان هم وقت زیادی صرف آن میکنند ولی آیا این آموزشها همیشه مفید است؟
زهرا اربابی گفت : آنچه در نظام برنامه ریزی توسعه مورد نیاز کارشناسان برنامه ریزی است شایستگی در سیاست گذاری از بعد دانش و نگرش مهارت هاست.
وی بیان کرد : سیاستها به عنوان قلب نظام برنامه ریزی شامل سه بخش سیاست پژوهی ، اجرا پژوهی و نظارت پژوهی است.
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه گفت: کسب شایستگی کارکنان شامل همین سه بخش است که فقط از طریق آموزش محقق میشود و این نشان از تاثیر آموزش در برنامه ریزی دارد.
دبیر اجرایی این همایش نیز گفت: سالهاست برنامههای توسعه در کشورها به خصوص کشور ما طراحی و اجرا میشود، ولی متاسفانه به درستی انجام نمیشود و بین حرف تا عمل فاصله زیادی است.
طیبی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات مربوط به سازمانهای متولی است گفت: در کشور ما اهمیت سازمانهای دولتی زیاد است چرا که اجرای برنامههای توسعه را آنها انجام میدهند.
وی افزود : برای آموزش نیاز به مدیران قوی در زمینه اجرا داریم و در این خصوص نقش مرکز آموزش مدیریت دولتی مهم است.
طیبی گفت: نمیتوان کشوری توسعه یافته دید که سازمان و مدیران توسعه یافته در آن وجود نداشته باشد.
همایش ملی آسیب شناسی طراحی، اجرا و نظارت در آموزش مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.