به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ بهای نفت خام سبک برنت، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات روز جمعه کاهش یافت.
علت این کاهش نیز آن بود که سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) در نشست اخیر درباره کاهش بیشتر تولید نفت هیچ تصمیم گیری انجام نداد و پیش بینی هایی که آژانس بین المللی انرژی انجام داده است برای بازارهای نفتی زیاد اطمینان بخش نیست.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین(وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه نوامبر با 50 صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 60 دلار و هشت سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین(وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه اکتبر با 42 صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 54 دلار و 86 سنت رسید.
کمیته وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک روز پنجشنبه در ابوظبی نشستی برگزار کرد. اما در این نشست هیچ تصمیمی درخصوص کاهش بیشتر نفت گرفته نشد. تنها تصمیمی که در این نشست گرفته شد این بود که اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، مانند گذشته ادامه داشته باشد.
از سوی دیگر آژانس بین المللی انرژی روز گذشته گزارش ماهانه خود منتشر کرد اما محتوای این گزارش به گونه ای نبود که به قیمت نفت در بازار جهانی کمکی بکند.
بر اساس گزارش این سازمانی میان دولتی مستقر در پاریس که وظیفه خط مشی دهی در زمینه امنیت انرژی و تحلیل نوسانات بازار نفت را برای کشورهای صنعتی عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی برعهده دارد تقاضا برای نفت در سطح جهان، امسال یک میلیون و 100 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت . بر اساس همین گزارش در سال 2020 نیز میزان تقاضا برای نفت در سطح جهان، یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
وارن پاترسون از شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی "آی ان جی"(ING)در این باره می گوید اگرچه آژانس بین المللی انرژی تغییر چندانی در پیش بینی های خود در خصوص تقاضا برای نفت در سطح جهان، در سال 2019 و 2020 به وجود نیاورده اما در عوض تاکید کرده است که مازاد عرضه نفت در بازار در آینده محتمل است.
در واقع افزایش تولید و عرضه نفت ، باعث شده است تلاش های سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای آن برای محدود سازی عرضه نفت راه به جایی نبرد.
آژانس بین المللی انرژی در بخش دیگر از گزارش خود تاکید کرده است چالش مدیریت بازار نفت هنوز قابل توجه است و این امر به احتمال زیاد در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.