پخش زنده
امروز: -
مشاور عالی رئیس قوه قضائیه گفت: قضات باید با "دقت، عدالت، بی طرفی و با روحیه ظلم ستیزی" پرونده ها را بررسی و آرای قضایی را صادر کنند و درخصوص آرای صادر شده نیز باید روشنگری صورت بگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز کرمان، آیت الله کاظم صدیقی امروز در جمع قضات و کارمندان دادگستری استان کرمان که به صورت ویدئو کنفرانس در سراسر حوزه های قضائی استان پخش شد، با تاکید براینکه انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته از نهضت امام حسین (ع) و مکتب عاشورا بود گفت: یکی از پیامهای بزرگ قیام عاشورا ، ایستادگی در مقابل ظلم، حمایت از مظلوم و اجرای عدالت است و لذا در یک جامعه اسلامی باید عدالت به معنای واقعی حاکم شود و دستگاه قضایی با اقامه قسط و عدل، مبارزه با ظلم و حمایت از مستضعفین ادامه دهنده راه و هدف امام حسین (ع) در جامعه باشد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه "تبعیض قائل شدن بین مردم" ؛ خلاف حرکت امام حسین (ع) و خونهای ریخته شده در کربلا است افزود : قضات و کارمندان دستگاه قضائی باید به گونه ای عمل کنند که همه مراجعان سیستم قضائی ، احساس عزت و کرامت کنند .
آیت الله صدیقی گفت : قضات در داوریها و اظهار نظر در مورد اشخاص، گروهها و سازمانها باید دقت کنند زیرا در جامعه اسلامی نمی توان خط قرمزها و آبرو و اعتبار افراد را نادیده گرفت .
مشاور عالی رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه حضرت امیرالمومنین علی (ع) همواره قضات را به رعایت اصل "عدالت" و رعایت "بی طرفی در کلام، نگاه، برخورد و صدور احکام" توصیه نموده اند گفت : "احساس عدالت" به جامعه آرامش میدهد و لذا اولین دغدغه هر قاضی باید تشخیص درست موضوع و صدور احکام عادلانه باشد و آنها باید با رفتار خود به مراجعان دستگاه قضائی و به جامعه آرامش دهند.
آیت الله صدیقی ؛ روشنگری را جزء لوازم کار هر قاضی دانست و گفت : امام حسین (ع) در مسیر کربلا به صورت مستمر روشنگری نمودند تا کسی درباره اهداف قیام ایشان دچار ابهام و شبهه نشود و یکی از ملزومات کار قضائی نیز روشنگری است زیرا گاهی قضات آراء خوبی صادر می کنند و برخورد خوبی هم داشته اند اما چون برای جامعه روشنگری نشده است مشکلاتی را بوجود می آورد.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به اینکه تضعیف فرهنگ، رابطه مستقیمی با افزایش پرونده ها بر روی میز قاضی دارد گفت باید برای ارتقای فرهنگ در جامعه بیش از پیش تلاش شود تا بسیاری از مسائل و آسیب های اجتماعی حل شود.