بازداشت یک استاد دانشگاه در عربستان
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه خبری الخلیج آنلاین, حساب کاربری «زندانیان اندیشه» که متعلق به بازداشت شدگان در زندان های عربستان است, از بازداشت یک استاد دانشگاه به سبب انتقاد از فعالیت های هیئت تفریح و سرگرمی عربستان خبر داد.
حساب کاربری زندانیان اندیشه در پایگاه اجتماعی توئیتر نوشت: شیخ عمر المقبل استاد دانشکده شریعت دانشگاه القصیم به علت انتقاد تند از اقدامات هیئت « تفریح و سرگرمی » بازداشت شده است. ریاست این هیئت را ترکی آل الشیخ مشاور دربار پادشاهی سعودی بر عهده دارد.
شیخ المقبل ( ازمبلغان دینی ) که نزدیک به 885 هزار نفر در توئیتر وی را دنبال می کنند, از فعالیت های هیئت تفریح و سرگرمی در عربستان انتقاد کرده بود. وی چند روز پیش با اشاره به مراسم رقص و آواز خوانی که اخیرا در عربستان برگزار شد, با انتشار پیامی تصویری گفته بود: این گونه فعالیت ها «جامعه را از هویت خود جدا می کند و حیا را ( در جامعه )از میان می برد و باعث خشم خداوند می شود.»
المقبل افزود: «ما با آوردن افراد بیگانه به داخل کشور حرمین و اعمال ناپسند آنها به نام تفریح و سرگرمی و آشنایی نوجوانان خود با آن الگوهای نادرست که به عنوان ستاره و الگو معرفی می شوند, مخالف هستیم.»
حساب کاربری زندانیان اندیشه نیز نوشت: بازداشت عمر المقبل برای ما یادآور«بازداشت صالح آل طالب امام جماعت حرم مکه » است را که به سبب امر به معروف و نهی از منکر در یکی از خطبه هایش دستگیر و زندانی شد .
این حساب افزود: بازداشت المقبل در واقع «تداوم موج بازداشت های ظالمانه و وحشیانه عربستان است که سال هاست ادامه دارد و علما و شیوخ برجسته و دیگر متفکران و آزاد اندیشان را هدف قرار می دهد.»
حساب کاربری زندانیان اندیشه چند روز پیش به منظور اعمال فشار برای آزاد سازی زندانیان اندیشه پویشی در شبکه های اجتماعی با هشتک "دو سال از بازداشت سپتامبر می گذرد" به راه انداخت.
مقامات ریاض اوایل سپتامبر 2017 موج بازداشت های گسترده ای به راه انداختند که شخصیت های علمی و دانشگاهی بارزی مانند سلمان العوده ، عوض القرنی و علی العمری و افزون بر آن صدها نفر از شخصیت های جریان بیداری از اقتصاد دانان, نویسندگان, روزنامه نگاران, شعراء و حقوق دانان را در بر گرفت. مقامات عربستان تاکنون سرنوشت این زندانیان را تعیین نکرده و اتهامی به آنها نسبت نداده اند.
پیشتر هم رسانه های سعودی به نقل از وزارت امور اسلامی ، دعوت و ارشاد عربستان اعلام کردند: «در صورتی که امامان مساجد از فعالیت های هیئت تفریح و سرگرمی یا هر نهاد دولتی دیگر از طریق منبرهای مساجد انتقاد کنند؛ یا باید تعهد بدهند یا برکنار شوند یا به زندان بیفتند.»