نیوزویک بررسی می کند
تشدید جنگ تجاری آمریکا را به رکود می کشاند
اقتصاددانان معتقدند در صورت تشدید جنگ تجاری به از بین رفتن ۸۰۰ هزار فرصت شغلی در آمریکا منجر می شود
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ نشریه نیوزویک نوشت: اقتصاددانان معتقدند در صورت تشدید جنگ تجاری رئیس جمهور آمریکا با چین میتواند به از بین رفتن ۸۰۰ هزار فرصت شغلی و وارد شدن این کشور به رکود اقتصادی عمیق منجر شود.
پایگاه اینترنتی این نشریه در مقالهای به قلم شین کروچر نوشت: اقتصاددانان در مرکز تحلیل مودی در گزارشی برآورد کردند تشدید بیشتر جنگ تجاری میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با چین میتواند به از بین رفتن صدها هزار فرصت شغلی در آمریکا و ورود این کشور به رکود اقتصادی عمیق منجر شود.
مودی میگوید ۳۵ درصد احتمال دارد که جنگ تجاری آمریکا و چین تشدید شود. این مرکز الگویی از تاثیرات بالقوه این تشدید نزاع تجاری میان چین و امریکا تهیه کرده است که در آن اعمال تعرفه بر بیش از ۵۴۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از چین پیش بینی شده است.
در گزارش مودی آمده است,"با توجه به ریسکهای بالای بازی جوجه (قانون بازی این است که در حین اینکه هیچیک از دو بازیکن تمایلی به تسلیم شدن در مقابل دیگری ندارد، بدترین نتیجه این است که هیچکدام تسلیم نشوند.) تصور کردن سناریوی تاریکتر که در آن تعرفه آمریکا و چین بر یکدیگر بیشتر افزایش خواهد یافت و موانع غیرتعرفهای نیز افزایش مییابد، کار دشواری نیست. "
در ادامه این گزارش میخوانیم" در این سناریو، تصور میکنیم کل تعرفه تجارت آمریکا و چین تا ۳۰ درصد افزایش یابد و برخی موانع غیر تعرفهای نیز اجرایی شوند. این موانع میتواند اعمال ممنوعیت چینیها بر صادرات فن آوری آمریکا، تحریم داوطلبانه برندهای آمریکایی، لغو مجوزها برای شرکتهای آمریکایی، کاهش شدید ارزش یوان و تهدید به فروش منابع گسترده سهام چین در منابع خزانه داری آمریکا باشد. "
در این سناریو اقدامات تلافی جویانه آمریکا نیز در نظر گرفت شده است که عبارتند از موفق نشدن کنگره به تصویب توافقنامه تجاری جدید با مکزیک و کانادا و اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات همه انواع خودروها که تاثیر بسیار منفی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت و میتواند توازن میان عرضه و تقاضا را از بین ببرد.
براساس الگوی مودی از تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین" میزان سرمایه گذاری بسیار کاهش مییابد که علاوه بر افزایش قیمتها و ایجاد نارضایتی در مصرف کنندگان باعث میشود تولید ناخالص داخلی آمریکا و تولید ناخالص داخلی جهانی به شدت کاهش یابد. "
با وجود این، مودی پیش بینی میکند تا پایان ۲۰۲۱ اشتغال غیرکشاورزی ۷۹۳ هزار و نهصد مورد کمتر میشود و این امر مبنای اصلی جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن میشود. بر اساس آمار درج شده در این گزارش، قرار است تعرفههای موجود آمریکا بیشتر از تعرفههای اقتصادهای توسعه یافته شود.
در سناریوی اصلی فرض بر این است که تعرفههای کنونی تا پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ باقی بماند که اقتصادهای داخلی و جهانی را تضعیف خواهد کرد. مودی گفت: از آغاز این جنگ تجاری، ۰.۳ درصد رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا کاهش داشته است و در حدود ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در آمریکا از بین رفته است.
گفتگوها میان چین و آمریکا در جریان است و دونالد ترامپ تاکید دارد توافق تجاری حاصل خواهد شد. شواهد تا کنون نشان داده است برخلاف ادعای ترامپ که گفته بود این تعرفههای بار سنگینی بر چین تحمیل کرده است، بار کامل این تعرفهها بر دوش مصرف کنندگان آمریکایی افتاده است.
دولت ترامپ پس از پاره کردن توافق نفتا که ادعا کرد توافقنامهای ناعادلانه است، با کانادا و مکزیک درباره توافقی جدید مذاکره کرده و اکنون منتظر تصویب کنگره است. دولت ترامپ همچنین با اتحادیه اروپا درباره روابط تجاری جدید پس از آغاز جنگ تجاری با این بلوک، سرگرم گفت: وگو است.