پخش زنده
امروز: -
با ساخت میکروحبابهای الکتریکی، نابودی سلولهای سرطانی از طریق شیمیدرمانی تسهیل میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، آقای محمد عبدالاحد، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و همکاران پژوهشی وی با روشی نوین اقدام به تولید الکتریکی میکروحبابهایی کردهاند که با ایجاد حفره در سلولها و نفوذپذیری آنها شیمیدرمانی بیماران سرطانی را تسهیل میکند.
نتیجه تحقیقات این پژوهشگران در قالب مقالهای علمی در ژورنال Advanced Healthcare Materials با ضریب اهمیت ۷ چاپ شده و به عنوان مقاله برگزیده صفحه جلد این مجله را به خود اختصاص داده است.
این مقاله که برای نخستین بار روشی را بر پایه تولید الکتریکی میکروحبابها در دارو رسانی بهتر به تومورهای سرطانی معرفی میکند تستهای درونتنی روی مدلهای حیوانی را با موفقیت به انجام رسانده است.
در این روش محققان با استفاده از یک سوزن سیلیکونی، میکروحبابهایی در ناحیه تومور ایجاد میکنند که این میکروحبابها با استفاده از امواج اولتراسونیک به سمت سلولهای سرطانی رانده شده و باعث ایجاد حفره در سلولها و نفوذپذیری بیشتر آنها میشوند. ترکیب این تکنیک با روش معمول شیمیدرمانی توانسته است میزان جذب داروی ضد سرطان را در ناحیه توموری به میزان قابل توجهی افزایش دهد که نتایج مرحله حیوانی این تحقیق حاکی از ۸۵ ذرصد کاهش بیشتر در اندازه تومور در مقایسه با حالتی است که فقط شیمی درمانی انجام شود. استفاده از این روش میتواند مقدار داروی (دوز) تجویز شده به بیماران سرطانی را کاهش دهد و در نتیجه از عوارض جانبی داروهای شیمیدرمانی بر بیمار بکاهد.
این تحقیق به سرپرستی آقای عبدالاحد عضو هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه تهران با همکاری آقای محمدعلی خیامیان، دانشجوی فوق دکتری وی در قالب پایان نامه دکتری آقای اشکان زندی در رشته مهندسی الکترونیک- افزارههای میکرو و نانو انجام شده است.