پخش زنده
امروز: -
در مجموع قوانین مالیاتی برای مردم که به صورت حقیقی و حقوقی در موسسات خیریه و عام المنفعه فعال هستند، یک سری مشوقهایی دیده شده است. راه استفاده از این مشوقها، رعایت یک سری از قواعد و قوانین است.
پژوهش خبری صدا وسیما: پرداخت مالیات در همه کشورها جهان به عنوان یک مسئولیت اجتماعی پذیرفته شده است. مسئولیتی که در صورت عمل به آن، می تواند جوامع را به سمت توسعه اقتصادی و اجتماعی هدایت کند. امری که در کشورهای توسعه یافته تا حد رضایت بخشی به خوبی اجرایی شده و مردم در شهرها و روستاها به خوبی از مزایای آن بهره مند شده اند. اما به رغم شفافیت بالای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته، همچنان افراد و موسساتی سعی دارند با استفاده از حربه های گوناگون در پی فرار از این مسئولیت بزرگ اجتماعی خود باشند. یکی از این حربه های جذاب، فعالیت در قالب موسسات خیریه یا همکاری با این موسسات است. موسسات خیریه و عام المنفعه، دارای اثرات مثبت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جامعه هستند. در حال حاضر بسیاری از خدمات بخش عمومی، توسط این سازمانها ارائه میشود. انجام اعمال خیر در همه کشورهای جهان همواره مورد ستایش بوده و حکومت ها با تنظیم قوانینی، پاداش هایی را برای عاملان آن در نظر گرفته-اند. معافیت های مالیاتی، در اختیار گذاشتن رایگان ساختمان ها برای استقرار دائم و همکاری در پیشبرد اهداف نهادهای خیریه، تنها گوشه ای از پاداش حکومت ها و سازمان ها به موسسات خیریه است. امری که می تواند این موسسات را در صورت افتادن به دست نااهلان، مستعد انجام اعمال خلاف قانون و خلاف جهت منافع عموم مردم کند.
گاهی موسسات خیریه در کنار تمام جنبههای مثبت خود، ممکن است به بسترهایی برای سوء استفاده و فساد اقتصادی مانند فرار مالیاتی و پولشویی تبدیل شوند. در همین راستا، گروه اقتصاد مدیریت پژوهش های خبری در ادامه نشست های کارشناسی خود با حضور آقای محمدعلی مختاری؛ معاون دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به بررسی معافیت های مالیاتی موسسات خیریه و عام المنفه در کشور پرداخته است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// علی قنبری