به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیر جهاد کشاورزی سروآباد با بیان اینکه برداشت انگور همه ساله اواسط شهریور آغاز میشود و تا اوایل آبان ادامه دارد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات شهرستان زیر کشت انگور رفته که ۷۵۰ هکتار آن غیر بارور و یک هزار و ۵۵۰ هکتار نیز بارور است.
محمد رحیمی افزود: بیش از۵۷۰ هکتار از باغات غیربارور در پنج سال گذشته در قالب طرح توسعه باغات دیم کاشت شده که در سالهای آینده به مرحله باروری میرسند تا تولید انگور در این شهرستان چند برابر افزایش یابد.
رحیمی بیشترین سطح هکتار باغات بارور را باغ دیم اعلام کرد و افزود: یک هزار و ۵۱۵ هکتار از باغات بارور را باغات دیم تشکیل میدهد و تنها ۳۵ هکتار باغ آبی در این شهرستان بارور است.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد متوسط برداشت انگور در هر هکتار دیم را هفت تُن و در باغات آبی را ۳۵ تُن اعلام و افزود: پیش بینی میشود امسال ۱۰ هزار و ۶۰۵ تُن انگور از باغات دیم و ۴۹۰ تُن نیز از باغات آبی این شهرستان برداشت شود.
رحیمی با بیان اینکه بیشترین برداشت انگور در هر هکتار ۲۰ تُن بوده که سال گذشته در روستای پایگلان از باغ باغدار نمونه عزیز رعنایی برداشت شد، به ارقام انگور باغات شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: مهمترین ارقام غالب انگو ره شه، دره بول، ریش بابا، فخری، عسکری، گزنهای و یاقوتی است.
رحیمی گفت: واریتههای انگور از لحاظ رنگ حبهها به چهار دسته انگورهای سبز، انگورهای قرمز، انگورهای سیاه و انگورهای زرد است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد افزود: انگور برداشت شده به صورت تازه خوری، کشمش، آب انگور، سرکه و دوشاب به مصرف میرسد.
رحیمی افزود: بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار در شهرستان سروآباد در امر تولید، نگهداری و برداشت محصول انگور مشغول فعالیت بوده و از این راه ارتزاق میکنند.
وی به مهمترین مشکل انگورکاران اشاره کرد و گفت: به دلیل فاصله زیاد با بازارهای فروش و نبود حتی یک کارخانه صنایع تبدیلی در استان فروش انگور به قیمت اصلی خود با مشکل روبرو شده و همین امر موجبات سوء استفاد افراد سودجو را فراهم آورده است.
وی افزود: با توجه به وجود ماده اولیه (انگور) و سایر محصولات باغی در شهرستان سروآباد ایجاد صنایع تبدیلی میتواند ارزش افزوده بالایی را برای کشاورزان و سرمایه گذاران ایجاد کند لذا از صاحبان سرمایه دعوت میشود که در این زمینه سرمایه گذاری کنند.