نظرسنجی شورای شیکاگو
بیشتر آمریکاییها مخالف فروش تسلیحات
۷۰ درصد آمریکاییها معتقدند فروش تسلیحات امنیت را کاهش میدهد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی دیفنس وان , ۷۰ درصد آمریکاییها میگویند فروش تسلیحات امنیت آنها را کاهش میدهد.
بر اساس این گزارش تازهترین نظرسنجی شورای شیکاگو نشان میدهد اقدامات دولت ترامپ با افکار عمومی آمریکا مطابقت ندارد و فروشهای تسلیحاتی گسترده آمریکا باعث شده است امنیت کشور کاهش پیدا کند.
اغلب آمریکاییها میخواهند کشورشان ائتلافهای قدرتمند خارجی خود را همچنان حفظ کند، ولی نه از طریق فروشهای تسلیحاتی خارجی، تاکتیک کلیدی که دولتهای باراک اوباما و ترامپ شدیدا پیگیر آن هستند.
نتایج نظرسنجی شورای شیکاگو در حالی منتشر میشود که کاخ سفید نهایت تلاش خود را برای کاهش محدودیت فروش پهپادهای نظامی به کار گرفته و برای فروش تسلیحات به متحدانش در خاورمیانه سعی دارد کنگره را دور بزند.
ایوو دالدر رئیس شورای شیکاگو در امور جهانی و سفیر سابق آمریکا در ناتو در دوران ریاست جمهوری اوباما اعلام کرد: آمریکاییها مایل به فروش تسلیحات به کشورهای دیگر نیستند. آنها بیشتر طرفدار کشورهای متحد هستند به استثنای تایوان و فروش سلاح به تایوان را ایده بدی میدانند.
نتایج نظرسنجی نشان میدهد در صورت حمله چین به تایوان تنها ۳۸ درصد آمریکاییها از استفاده از نظامیان آمریکایی حمایت میکنند.
هفتاد درصد از پرسش شوندگان تاکید کردند فروش سلاح به دیگر کشورها آمریکا را ناامنتر خواهد ساخت و تنها هشت درصد نظری عکس این داشتند.
دولت آمریکا در سال مالی ۲۰۱۸ مجوز فروش بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار انواع تسلیحات را به خارج صادر کرده است.
بررسیهای دفتر حسابرسی دولتی نشان میدهد سیاستهای انتقال سلاح در دولتهای اوباما و ترامپ از لحاظ محتوایی بسیار به هم شبیه است.
ترامپ اغلب اشتغالزایی را به عنوان عاملی برای توجیه صادرات سلاح عنوان میکند.
بیل هارتونگ مدیر پروژه تسلیحات و امنیت در مرکز سیاست بین الملل در این باره گفت: آمریکاییها سالهاست که به اهداف و تاثیرات فروشهای تسلیحاتی به خارج بدبین هستند، ولی سالهاست که این مسئله در سطح افکار عمومی برای بحث و مناظره مطرح نمیشود.
هارتونگ افزود:، ولی حالا که کنگره اقداماتی قاطع و منسجم را برای پایان فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان سعودی برای استفاده در جنگ بی رحمانه در یمن در دستور کار قرار داده است، شاید این روند تغییر کند. فقدان حمایت افکار عمومی آمریکا از فروشهای تسلیحاتی نشان میدهد کنگره میتواند و باید در محدود ساختن فروشهای تسلیحاتی که احتمال دارد از آن برای کشتار غیر نظامیان یا تشدید مناقشات در عربستان سعودی یا هر جایدیگر استفاده شود، اقدامات قاطع تری اتخاذ کند.