پخش زنده
امروز: -
۱۷ اکیپ دامپزشکی البرز برای نظارت بر رعایت نکات بهداشتی و مسائل شرعی در ذبح دام قربانی فعال شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، جمالی معاون سلامت دامپزشکی البرز ضمن اعلام این خبر گفت: 7 اکیپ ثابت و 10 اکیپ سیار دامپزشکی البرز در ایام محرم بر نکات بهداشتی و شرعی ذبح دام نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه این اکیپ ها شامل 15 دامپزشک، 17 کارشناس بهداشت و 10 ناظر شرعی است، افزود: کسانی که احتیاج به خدمات این اکیپ ها دارند میتوانند با شماره 1512 تماس بگیرند.
جمالی به با توصیه جدی به رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح دام گفت: حتما کسی که اقدام به ذبح دام میکند هنگام قربانی کردن از دستکش و لوازم بهداشتی استفاده کند زیرا بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب کریمه کنگو به راحتی قابلیت انتقال دارد.
معاون سلامت دامپزشکی البرز همچنین توصیه کرد حتما گوشت قربانی پیش از مصرف 24 ساعت در یخچال نگهداری شود .
لزوم رعایت موضوعات شرعی ذبح
حجت الاسلام ارجمند مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز نیز در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن انتقاد از شیوه نامناسب ذبح دام از سوی افراد غیر متخصص گفت: دیده می شود در هنگام بریدن سر قربانی، شخص سر حیوان را بلافاصله جدا میکند که بدلیل قطع ارتباط مغز با قلب از طریق نخاع و ایست قلبی خون در داخل بدن لاشه باقی میماند که این موضوع از نظر شرعی با ایراداتی همراه است.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که کسانی که به شکل شخصی اقدام به ذبح دام میکنند حتما پیش از این ایام در دوره های آموزشی مناسب شرکت کنند تا شاهد این مشکلات نباشیم.