به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: مراسم حلیم پزی در جُم در فین که قدمت ۳۰۰ ساله دارد در فهرست معنوی میراث فرهنگی کشور مان ثبت شده است.
عباس نوروزی افزود: در روز اول محرم جوانان هیات با همراهی بزرگان با نوحه خوانی و ذکر مصائب امام حسین (ع) خمرههای گلی یا جم را از انبارها بیرون میآورند و دور این خمرههای سفالی با گِل آغشته میکنند و خمره را بار میگذارند.
زنان و دختران هم در پاک کردن و خیساندن گندم کمک میکنند، این مراسم هم ذکر مصیبت اهل بیت و طلب جاجت همراه است.
وی گفت: پخت حلیم با حرارت آتش چوب از صبح زود پخته میشود.
برای هم زدن حلیم نیز از شاخههای درخت خرما استفاده میشود.
مردان هیات به همراه یک آشپز با تجربه بر نحوه پخت حلیم نظارت دارند و با هم زدن حلیم مراقب هستند تا حلیم نسوزد و ته نگیرد.
هر هیات و حسینیه پنج یا شش خمره دارد.
عصر هر روز با ذکر صلوات و مصیبت اهل سر خمرهها برداشته وتوزیع نذری آغاز میشود.
بخشی از حلیم عصر بین مردم و بقیه شب در مراسم عزاداری اباعبدالله حسین (ع) در مساجد و حسینیهها توزیع می شود.
در پایان دهه اول محرم جُمها از اجاقها خارج و تمیز میشوند به انبار حسینیهها و تکایا برده میشوند تا سالی دیگر و محرمی دیگر فرا رسد.
فین در ۹۵ کیلومتری شمال بندرعباس واقع است.