پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اختراعی نوین ظروف بهینه سازی برای محلول های تزریقی را طراحی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : با تلاش یک گروه تحقیقاتی این دانشگاه "ظروف بهینه سازی شده برای تولید و بسته بندی محلولهای تزریقی و خوراکی" ساخته شده است که دو خاصیت دارد: یکی تغییر شکل ظاهری ظرف و دوم اضافه شدن موادی که با پنهان کردن در زیر خاک نیز تجزیه می شود.
دکتر حمید رضا رحیمی افزود : مشکل بزرگ در حوزه لوازم مصرفی پزشکی، لوازم یک بار مصرف در حجم گسترده است از این رو باید کاری کرد که زباله های پلاستیکی به چرخه طبیعت بازگردد و زباله زیست تجزیه پذیر باشد.
وی گفت: در این تحقیق برای زیست تجزیه پذیر شدن ظروف، ماده ای استفاده می شود که پس از مصرف لوازم، با مدفون کردن زیر خاک این ظروف تجزیه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در این طرح شکل ظروف هم نیز به نحوی طراحی شده است که بیمار به راحتی بتواند در محیط بیمارستانی از آن استفاده کند و این طرح هم اکنون در مرحله آزمایش های مختلف است و داروهای گوناگون داخل این ظروف ریخته می شوند.
رحیمی افزود: هم اکنون با دو شرکت تولید کننده تجهیزات پزشکی یک بار مصرف در این زمینه صحبت شده است که در مرحله عقد قرارداد با آنها هستیم.
وی افزود: این ظروف مشابه خارجی ندارند و اگر اداره استاندارد و محیط زیست استفاده از آنها را ضروری بدانند دستکم تا 50 درصد اینگونه مواد مصرفی تبدیل به مواد تجزیه پذیر می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۵ سال برای این تحقیق وقت صرف و پس از یک سال فرآیند آزمایش 22 فروردین 97 انجام شد و بر اساس اعلام نظر تیم داوری این اختراع با نوآوری در دنیا مشابه خارجی ندارد.
رحیمی از حمایت های این دانشگاه از طرح تحقیقاتی و مراحل مختلف انجام کار گفت: صندوق سلامت ثامن برای تجاری سازی این اختراع تسهیلات با بهره پایین می دهد؛ پیگیری بحث ضمانت نامه نیز از این طریق انجام می شود وامیدواریم از طریق امضای قرار داد با یک شرکت تولید کننده، این اختراع وارد مرحله تولید شود.
این ابداع به همت جواد کریمی دکترای شیمی ، شیرین بمانی دانشجوی دکترای نانو تکنولوژی پزشکی، نانوتکنولوژی دارویی، پزشکی مولکولی و ابراهیم دین محمدی دارو ساز در اداره کل مالکیت صنفی و معنوی به شماره 98620 در تاریخ 30 اردیبهشت 98 به ثبت رسیده است.
این اختراع برای 20 سال مورد حمایت اختراعات معنوی قرار می گیرد.