خراسان رضوی؛
لزوم ترویج فرهنگ گردشگری سالم اسلامی در اقامتگاههای بومگردی
امام جمعه ریوش: فعالیت اقامتگاههای بومگردی آسیبهایی در پی داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، امام جمعه شهر ریوش امروز
در نشستی به منظور بررسی فعالیت اقامتگاههای بومگردی در بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر بر لزوم ترویج فرهنگ گردشگری سالم اسلامی تاکید گفت: فعالیت اقامتگاههای بومگردی در عرصه گردشگری با وجود اینکه در توسعه گردشگری نقش مهم و موثری ایفا کرده اما آسیبهایی را نیز دنبال داشته است.
حجتالاسلام محمود رضایی افزود: البته نباید از نظر دور داشت که در حوزه گردشگری بخش کوهسرخ اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی اقامتگاههای بومگردی در عین فرصت، تهدید نیز توصیف کرد و گفت: بی توجهی اقامتگاههای بومگردی نسبت به بایسته های فرهنگ محلی یکی از تهدیهای این حوزه است.
امام جمعه ریوش ادامه داد: مخالف معرفی فرهنگ، مفاخر و ظرفیتهای بخش کوهسرخ از جمله گردشگری آن نیستیم اما با توجه به با وجود ۲۸۰ شهید والامقام در این بخش از شهرستان کاشمر باید گردشگران به فرهنگ مردم منطقه احترام بگذارند.
وی افزود: مدیران اقامتگاههای بومگردی و مراکز گردشگری مکلف و متعهد به رعایت چارچوبی مسئولانه در اجرای تورهای گردشگری از مبدأ تا مقصد هستند و در صورت تخلف از شئون مذهبی، ملی و محلی مردم منطقه باید پاسخگوی ستاد مرکزی احیاء امر به معروف و نهی ازمنکر به ویژه کمیته امنیت فرهنگی باشند.
وی ادامه داد: اقامتگاههای بومگردی مکلفند با همکاری شهرداری، شورای اسلامی و دهیاران با ارائه بسته فرهنگی مناسب در قالب نصب پارچه نوشته و تابلوهایی بامحتوای پیامهای فرهنگی و مذهبی زیبا و الزام گردشگران به رعایت شئون اسلامی، ملی و محلی بر ترویج فرهنگ گردشگری سالم اسلامی تاکید و کمک کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر نیز در این نشست به فعالیت پنج اقامتگاه بومگردی در روستاهای ایور، طرق، کریز، ریوش و نامق واقع در بخش کوهسرخ اشاره و بیان کرد: تاکنون هرکس فضای فیزیکی مناسبی در اختیار داشت و برای ساخت اقامتگاه بومگردی اقدام می کرد مجوز آن را می گرفت اما از این پس همه افراد متقاضی این امر علاوه بر داشتن فضا، باید در همان ابتدا دورهای آموزشی را طی کرده و آموزش لازم را در این زمینه فراگیرند.
رضا یوسفی افزود: هرچند هم اکنون نیروی متخصص در اقامتگاههای بومگردی وجود ندارد ولی باید تخصصهای لازم در این حوزه به مرور مبتنی بر تجربه عملی کسب شود زیرا با توجه به افزایش فعالیت بومگردی و اقامتگاههای آن نیازمند افراد متخصص در این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: فقدان نیروهای متخصص موجب شکست فعالیتها در این حوزه میشود و ضمن به انحراف رفتن آن، حتی رسالت اصلی خود را از دست می دهد. اقامتگاههای بومگردی علاوه بر توجه به امور اقتصادی رسالت فرهنگی نیز بر عهده دارند. ابزار لازم برای نظارت بر فعالیت این اقامتگاهها وجود دارد بنابراین در صورت مشاهده هرگونه تخلفی پلمپ شده و فعالیت آنها متوقف میشود.