به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، استاندار هرمزگان در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت: فرمانداران شهرستانهای شرق و غرب استان میتوانند با استفاده از کمک خیرین و بودجه استان ساختمان این دانشکدهها را بسازند و مجوز راه اندازی نیز از وزارت بهداشت گرفته خواهد شد.
فریدون همتی افزود: باید تلاش شود تا هرچه زودتر تکلیف ساخت ساختمان این دانشکدهها مشخص شود تا بتوان پس از گرفتن مجوز از وزارتخانه برای این دانشکدهها ردیف بودجه در لایحه بودجه کشور درنظر گرفت.
استاندار هرمزگان گفت: این دو دانشکده در یک شهرستان شرق و یک شهرستان غرب استان که زودتر اعتبار لازم برای ساخت ساختمان و خوابگاه این دانشکدهها را تامین کنند، ساخته میشود.
وی افزود: ساخت و توسعه بیمارستانهای جدید در استان آغاز شده که تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی به ظرفیت استان افزوده میشود
همتی گفت: نیروهایی که تعهد خدمت در استان دارند باید تا پایان تعهدشان در استان بمانند و مدیران با جابجایی پیش از موعد این نیروها موافقت نکنند.
فریدون همتی افزود: امسال ۹۵۹ جواز تاسیس برای طرحهای مختلف کوچک و بزرگ صنعتی و معدنی صادر شده است که نشان دهنده جهش در سرمایه گذاری در استان است.
وی گفت: یازده هزار کیلومترمربع از پهنه استان برای شناسایی ظرفیتهای معدنی در دست مطالعه است.
همتی افزود: باید از خام فروشی مواد معدنی به سمت فراوری و ایجاد ارزش افزوده حرکت کرد.
استاندار هرمزگان گفت: بررسی وضعیت بازماندگان از تحصیل و ترک تحصیل در استان نیز مورد بررسی قرار گرفت و آموزش و پرورش اعلام کرد حدود ۱۵ هزار بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل کرده در استان وجود دارد
فریدون همتی افزود: در استان امکاناتی مانند مدارس شبانه روزی ایجاد شده و خانوادهها در شهرها و روستاهای مختلف باید نسبت به تحصیل فرزندانشان حساس باشند تا فردی از تحصیل بازنماند.
وی گفت: فرمانداریها و بخشداریها و دهیاران برای کاهش بازماندگان از تحصیل در استان تلاش کنند.
استاندار هرمزگان افزود: صداوسیما با ساخت برنامهها و گزارشهای جذاب از مدارس شبانه روزی و امکانات تحصیلی مدارس به علاقه مندی دانش آموزان و خانواده هایشان برای ادامه تحصیل بویژه دانش آموزان دختر کمک کند.
استاندار هرمزگان همچنین از مدیران استانی خواست طرحهای بزرگ و مهم حوزه کاری خود را برای بهره برداری در سفر چهارم رئیس جمهور به هرمزگان در فصل زمستان آماده کنند.
رئیس مجمع نمایندگاه هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: روند توسعه در استان رو به بهبود است، و شاخصهای توسعه بهبود یافته و سرعت توسعه نسبت به گذشته بیشتر شده است.
محمد آشوری تازیانی افزود: دو پیشنهاد تاسیس صندوق حمایت از برنامههای توسعه استان با تکیه بر قانون برنامه ششم و با رویکرد انجام مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای بزرگ مستقر در استان و تقویت سامانه هوشمند اشتغال استان باهدف توازن بین اجرای عدالت و جذب نیروهای ماندگار در استان مطرح شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این نشست گفت: هرمزگان با نرخ رشت جمعیت دو و ۳۹ صدم درصد رتبه سوم کشور را دارد.
حسین فرشیدی افزود: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیش از چهار هزار دانشجو امسال نیز سهمیه پذیرش ۶۵۸ دانشجوی جدید دارد.
وی گفت: تا سال ۱۴۰۰ در استان به بیش از هزار و ۶۰۰ پرستار و ۴۰۰ نفر نیروی اورژانس نیازد داریم که با راه اندازی دو دانشکده علوم پزشکی میتوان نیروی خوبی در بخش بهداشت و درمان تامین کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان نیز در این نشست گفت: درصد باسوادی جمعیت ۶ سال به بالا در استان هشتاد و هفت و هشت دهم درصد است.
موسی دادی زاده افزود: جمعیت ۶ تا یازده سال استان در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ دویست و دوازده هزار نفر بود که از این شمار دویست و هشت هزار نفر در حال تحصیل بودند.
وی گفت: آموزش تا پایه نهم در کشور اجباری و جزء آموزشهای عمومی است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان نیز در این نشست گفت: در بخش معدن دولومیت نزدیک به ۴۰ میلیون تن ذخیره معدنی قطعی در استان شناسایی شده که با سرمایه گذاری در این بخش میتوان سه هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرد.
خلیل قاسمی افزود: تقریبا همه استان از نظر معدنی مطالعه شده و فرصتهای سرمایه گذاری در شهرستانهای مختلف استان مشخص شده است.