پخش زنده
امروز: -
در مراسمی از خدمات دکتر ايراني خواه رئيس سابق دانشگاه علوم پزشکي تقدیر و دکتر قدير به عنوان سرپرست اين دانشگاه معرفي شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سرپرست جديد دانشگاه علوم پزشکي، مديريت درست منابع و افزايش بهره وري بيمارستان ها را از جمله اولويت هاي کاري اين دانشگاه عنوان کرد و افزود: بي انگيزگي نيروي انساني بزرگترين چالش جامعه بهداشت و درمان استان است و بايد هرچه سريعتر با ايجاد شادابي از سستي اين نيروها جلوگيري کرد.
دکتر قدير رسيدگي به امور رفاهي کارمندان و پيگيري مطالبات مالي آنان را از ديگر وظايف خود عنوان کرد و گفت: با ارتقاي کيفيت آموزش و وصول مطالبات از تامين اجتماعي بيمه سلامت مي توان گام بلندي در راستاي بهبود وضعيت بهداشت و درمان استان برداشت.
وي گسترش فرهنگ پيشگيري را يکي از راههاي اصلي ارتقاي سطح سلامت جامعه دانست و گفت در حال حاضر بخش خصوصي قدرتمندي در قم وجود ندارد و بايد با همکاري تمام نهادها زمينه فعاليت و سرمايه گذاري اين بخش را بيش از گذشته فراهم کنيم.
معاون کل وزارت بهداشت نيز در اين مراسم از اضافه شدن بيش از 500 تخت بيمارستاني به مجموعه بهداشت و درمان استان در 6 سال گذشته خبر داد و افزود: در اين مدت سرانه تخت بيمارستاني استان از یک و 5 صدم درصد تخت به ازاي هر هزار نفر به یک و 57 صدم درصد افزايش پيدا کرده است.
حريرچي با اين حال سرانه تخت بيمارستاني استان را پايين تر از ميانگين کشوري دانست و گفت: سرانه کشوري وجود تخت در مجموعه بهداشت و درمان کشور 1/72 درصد به ازاي هر هزار نفر است که اين موضوع سبب شده سالانه حدود 11 درصد بيماران از استان خارج شوند.
وي بيمارستان فرقاني را يکي از مجهزترين بيمارستان هاي کشوري دانست و گفت: توان علمي خوبي در حوزه پزشکي استان وجود دارد و مي توان با تلاش بيشتر در اين حوزه شاهد رشد و شکوفايي بيشتر دانش پزشکي در استان بود.
حريرچي خدمت رساني به فقرا و تهيدستان را از جمله اولويت هاي وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور دانست و گفت: بيش از 80 درصد مردم در حال حاضر توان مراجعه به بخش خصوصي را ندارند وی تنها 15 تا 17 درصد جمعيت کشور آن هم با استفاده از بيمه تکميلي مي توانند به اين بخش مراجعه کنند که اين نشان دهنده لزوم تلاش بيشتر تمامي مسئولان و خيران در اين حوزه است.
حریرچی توسعه طب سنتي را يکي از ماموريت هاي دانشگاه علوم پزشکي قم عنوان کرد و گفت: قم مي تواند استاني پيشرو در حوزه طب ايراني اسلامي باشد و در عين حال بايد با آنچه موجب وهن در آموزه هاي اسلامي مي شود برخورد کند.
رئيس سابق دانشگاه علوم پزشکي نيز در اين مراسم ضمن آرزوي توفيق براي سرپرست جديد اين دانشگاه به برخي خدمات صورت گرفته در 6 سال گذشته اشاره کرد.
دکتر ايراني خواه اصلاح ساختار نظام بهداشتي و درماني را يکي از اصلي ترين فعاليت هاي صورت گرفته عنوان کرد و گفت: در اين مدت 2 بيمارستان شامل بيمارستان فرقاني و شهدا به مجموعه بيمارستاني استان اضافه و 800 تخت فرسوده استان نيز ترميم و اصلاح شده است.
وي ساخت اولين پايگاه اورژانس هوايي کشور در استان را از ديگر اقدامات صورت گرفته در حوزه درمان استان دانست و گفت: مرکز بهداشت قم نيز اولين مرکز بهداشت کشور است که تمام جمعيت استان را تحت پوشش خود دارد و با هزينه 90 ميليارد تومان و 850 نيروي کار به مردم استان خدمت رساني ميک ند.
ايراني خواه به افزايش تخت هاي بيمارستاني نيز اشاره کرد و افزود: در اين مدت تخت هاي بيمارستاني استان از 1470 تخت به 1980 تخت افزايش پيدا کرده است.