پخش زنده
امروز: -
قارچ خوراكی با وجود فواید بالای غذایی، سرانه مصرف پایینی در کشور دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ رئیس انجمن قارچ کشور گفت: ما ۱۵۰ هزار تن در سال ۹۶ برداشت قارچ داشتیم که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این بخش فعالیت دارند و سه هزار و ۶۰۰ تن صادرات داشتیم.
عظیمی افزود: سرانه مصرف ما بین یک تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم متغیر است در حالی که در دنیا مصرف سرانه قارچ ۴ کیلوگرم است.
عضو انجمن تولیدکنندگان قارچ و تولیدکننده می گوید: قارچ در دنیا به نام غذای سلامتی شناخته می شود و استان البرز یکی از کانون های بزرگ تولید قارچ کشور است.
معدن دار افزود: سرانه مصرف قارچ خوراكی در كشور نسبت به دهه 60 افزایش چشمگیری داشته اما تا رسیدن به شاخص های جهانی فاصله داریم .
استاد یار دانشگده سبزی و صیفی جات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینكه قارچ خوراكی دارای 3 نوع ویتامینB1 ، ویتامین C و ویتامین D است و می تواند جایگزین خوبی برای مصرف گوشت و دیگر مواد غذایی باشد ، گفت: میزان مصرف آب برای پرورش قارچ نیز بسیار كم و به لحاظ اقتصادی و غذایی پر ارزش است.
محبی گفت: اقدامات زیرساختی برای افزایش سرانه مصرف و اعتماد سازی بین مردم انجام شده است.
وی ادامه داد: برای تسهیل در دسترسی مردم به تهیه قارچ خوراكی، باید روش های پخت این محصول را به مردم آموزش داد.
وی همچنین به اشتغال مستقیم هشت هزار نفر در حوزه تولید و پرورش قارچ در كشور اشاره كرد وافزود: سه هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم با این صنعت در ارتباط هستند.
خانم خلخالی تولید کننده و پژوهشگر قارچ خوراکی معتقد است مردم باید از طریق رسانه ها و کمک انجمن تولید کنند کنندگان قارچ به فواید این محصول پی ببرند.
وی به ضرورت افزایش تولید قارچ به عنوان یكی از منابع مهم تامین پروتئین در كشور اشاره كرد و گفت: طبق برنامه ششم توسعه تا سال 1404 تولید قارچ باید به بیش از 200 هزار تن در سال برسد.
وی به برخی كارها برای ترویج مصرف از جمله اردوهای یک روزه دانش آموزان و دانشجویان به مراکز تولید و پرورش قارچ بیان کرد و گفت ما انواع محصولات را با قارچ در کتابی مدون ارائه کردیم و اخیرا چند غذا و نوشیدنی دیگررا که قارچ تهیه می شود به ثبت رساندیم .
در استان البرز 35 واحد پرورش قارچ با تولید 26 هزار تن فعالیت دارند.