به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در مصاحبه با رسانه ملی گفت: بانکها با سرمایه مردم در حال فعالیت هستند. وی افزود: به طور طبیعی بانک ها باید از این منابع صیانت کنند یعنی به نیابت از مردم پولهای جمع آوری شده را در سیستمهای مختلف اقتصادی از جمله تولید و خدمات به گردش در آورند تا بتوانند هم سودی به سپرده گذاران پرداخت و هم نظام گردش مالی کشور را به نحوی با هماهنگی بانک مرکزی تنظیم کنند.
وی اضافه کرد: متاسفانه طی این سالها منابع قابل توجهی از بانکها به وسیله برخی افراد با زد و بند به یغما برده شد یعنی وامهای کلانی از بانکها دریافت شد و به هیچ وجه این منابع بازپرداخت نشد.
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران گفت: زور بانکها در کشور فقط به واحدهای صنعتی و تولیدی میرسد و همه فشار و تمرکز سیستم بانکی روی تولیدکنندگان و صنعتگران است، چون این واحدها در دسترستر هستند.
وی افزود: برای مثال فردی که همه سرمایه و زندگی خود را تبدیل به سوله، ماشین آلات، تجهیزات و امثالهم کرده امکان اینکه متواری شود و پول بانک را پس ندهند خیلی ضعیف به نظر میرسد چرا که همه وجود، زندگی، سرمایه، شخصیت و آبروی خود را در گرو واحد صنعتی و تولیدی خود گذاشته است.
آقای روغنی گلپایگانی ادامه داد: رفتار بانکها در خصوص واحدهای صنعتی و تولیدی کشور به هیچ وجه مناسب نیست.
وی گفت: یک زمانی سهم منابع بانکی برای تخصیص منابع اعتباری به واحدهای صنعتی بالای ۳۷ تا ۳۸ درصد بود متاسفانه امروز سهم صنعت از تسهیلات بانکی نزدیک به ۱۱ درصد است یعنی ۱۱ درصد از منبع مالی بانکها در اختیار واحدهای تولیدی قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران افزود: اول اینکه ۱۱ درصد پولی نیست دوم اینکه بنگاههای کوچک و متوسط به دلیل نداشتن وثیقه وضمانتهای لازم نمیتوانند از بانکها سرمایههای لازم را دریافت کنند بنابراین همین درصد تسهیلات هم برای شرکتهای بزرگ باقی میماندچون توان، دارایی و ضمانت دارند و به راحتی میتوانند از این منابع استفاده کنند فقط سر واحدهای کوچک و متوسط در این زمینه بدون کلاه میماند.
وی گفت: هرچند صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در کشور وجود دارد و برای دریافت تسهیلات بانکی میتواند کمک حال واحدهای کوچک باشد اما متاسفانه خیلی از بنگاهها اطلاعی از چنین توان و ظرفیتی ندارند بنابراین ضرورت دارد سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این زمینه اطلاع رسانی گسترده تری داشته باشد.
آقای روغنی گلپایگانی اضافه کرد: بالای ۸۰ درصد اشتغال صنعتی کشور مربوط به صنایع کوچک و متوسط است از این رو ضرورت دارد دولتمردان دست صاحبان بنگاههای کوچک را به گرمی بفشارند و از آنان به معنای واقعی حمایت کنند چون این واحدها از مشکلات زیادی رنج میبرند و اغلب به روزمرگی افتاده اند.