نخست وزیر انگلیس در حالی این روزها با شکل و شیوههای عجیب در حال جذب افکار عمومی و جلب آرای انتخاباتی است که رهبران احزاب مخالف در نشستی ویژه در بستن راه او در خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا هم قسم شده اند و مجلس اعیان نیز جمعه شب با تصویب و تایید مصوبه مجلس عوام در جلوگیری از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، قفل دیگر بر درب ورود به راهی زد که نخست وزیر انگلیس بارها بر پیمودن ان تاکید کرده است.
بوریس جانسون بارها پیش و پس از نخست وزیری اعلام کرد ۳۱ اکتبر نهم ابان با توافق یا بدون توافق بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
رهبران و نمایندگان احزاب مخالف دولت از جمله حزب کارگر اصلیترین حزب رقیب دولت، حزب ملی اسکاتلند سومین حزب بزرگ انگلیس، حزب لیبرال دموکرات چهارمین حزب بزرگ انگلیس و حزب ملی منطقه ولز (انگلستان شامل چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است) در نشستی اضطراری به میزبانی جرمی کوربین رهبر حزب کارگر پر جمعیتترین حزب انگلیس، توافق کردند مادامیکه طرح آنان در غیر قانونی شدن خروج بدون توافق به نتیجه نرسیده با خواست دولت برای برگزاری انتخابات زود هنگام موافقت نکنند.
رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام انگلیس درباره نتایج نشست رهبران و نمایندگان احزاب گفت:: تصمیم ما فشار بیشتر برنخست وزیر است.
ایان بلکفورد گفت: بوریس جانسون اکثریت پارلمان را از دست داده است و ما طرحی را تصویب خواهیم کرد تا نخست وزیر را به تمدید مهلت خروج مجبور کند.
وی گفت:: ما نیز همچون نخست وزیر علاقهمند به برگزاری انتخابات زود هنگامیم، اما نخست باید اطمینان حاصل کنیم که بوریس جانسون گزینه خروج بدون توافق را کنار گذاشته است و به یک توافق مطلوب مجلس با اتحادیه اروپا رسیده و یا مهلت جدایی را تمدید کرده است.
لیز سویل رابرت رهبر حزب ملی منطقه ولز هم در مصاحبه با خبرنگاران گفت:: نخست وزیر شکست خورده است، این فرصتی است که ما او را برکنار کنیم و جلوی برگزیت را بگیریم.
نماینده حزب لیبرال دموکرات هم در پایان نشست رهبران و نمایندگان احزاب مخالف دولت گفت:: چیزی که با هم به توافق رسیدیم این است که به بوریس جانسون اجازه برگزاری انتخابات زود هنگام را که تشنه برگزاری ان است ندهیم.
تام بریک افزود: در این نشست نمایندگان احزاب مخالف دولت، کنار گذاشتن خروج بدون توافق و تمدید مهلت جدایی از اتحادیه اروپا را پیش شرط برگزاری انتخابات زود هنگام اعلام کردند.
اکنون شرایطی ترسیم شده که نخست وزیر را بر سر دوراهی قرار داده است؛ توافق جدید با اتحادیه اروپا با درخواست مهلت تمدید جدایی که نخست وزیر انگلیس گفته مردن در جوی را بر ان ترجیح میدهد و یا استعفا که در این صورت سومین نخست وزیر قربانی برگزیت خواهد شد.
جدال دولت و مجلس مخالفتها و تنشها در جامعه را نیز گستردهتر و نگرانیها را به ویژه در اجرای دموکراسی عمیقتر کرده است.
یک شهروند انگلیسی موافق برگزیت که در جمع تجمع کنندگان برابر پارلمان انگلیس در لندن حضور یافته بود درمصاحبه ما درباره علت پشتیبانی اش از برگزیت گفت:: به باور من کشور ما باید استقلال و سرنوشتش را بدست گیرد و این کار با خروج از اتحادیه اروپا و رهایی از قوانین این اتحادیه میسر میشود.
وی افزود: ما ۳ سال پیش در یک همه پرسی به خروج کشورمان از اتحادیه اروپا رای دادیم، اما هنوز این خواست اکثریت مردم اجرا نشده، پس دموکراسی چه میشود؟ (تیر ماه ۱۳۹۵ نزدیک ۵۲ درصد مردم در یک همه پرسی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت رای دادند)
یک شهروند انگلیسی مخالف برگزیت هم که در تظاهرات برابر پارلمان انگلیس حضور یافته بود در پاسخ به این پرسش ما اظهارداشت: مردم به بوریس جانسون رای ندادند او با رای اعضای حزبش نخست وزیر شد.
وی افزود: به نظر من مردم باید دموکراسی از دست رفته خود را پس بگیرند و ملکه نباید با بستن مجلس، خلاف نظر نمایندگان مردم عمل و از بوریس جانسون تبعیت میکرد.
به گفته ناظران برگزیت شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی این کشور را تحت تاثیر قرار داده و در همه شاخصهای این حوزهها، موقعیت انگلیس را تنزل داده است.
اینکه طوفان برگزیت که تا کنون دیوید کامرون و ترزا میدو نخست وزیر این کشور را از اریکه قدرت به زیر کشیده چه زمانی و چگونه فرو کش خواهد کرد معلوم نیست، اما انچه که به گفته شماری از سیاستمداران و کارشناسان مشخص است، این است که برگزیت بزرگترین بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حدود هفتاد سال اخیر در این کشور را پدید اورده است.