پخش زنده
امروز: -
در صورتی که تأمین اجتماعی بدهی خود را به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخت نکند، از ابتدای مهر، در بیمارستانها و مراکز درمانی از بیمه شدگان تأمین اجتماعی هزینه خدمات، مستقیم دریافت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه انباشت طلب های دانشگاه از سازمان تأمین اجتماعی در وضع فوق بحرانی قرار گرفته گفت: برای تهیه دارو، تجهیزات پزشکی، غذای بیمارستان و سایر هزینه های جاری بیمارستانها و مراکز درمانی با اختلال مواجه شده است.
طاهره چنگیز با اشاره به وضع مالی این دانشگاه گفت: از نظر مالی، تا جایی پیش رفته ایم که برای پرداخت حقوق و دستمزد، تأمین تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی و داروهای مورد نیاز، در دو نوبت مجبور به دریافت تسهیلات از بانک شده ایم که اگر تأمین اجتماعی دیون خود را به موقع پرداخت می کرد، نیازی به دریافت این وام ها نداشتیم.
وی مجموع طلب های دانشگاه از بیمه ها را 563 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بیش از 421 میلیارد تومان این مبلغ ، بدهی سازمان تأمین اجتماعی و عمده این مطالبات مربوط به معوقه های پارسال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آخرین پرداختی تأمین اجتماعی را شهریور پارسال اعلام کرد و گفت: این در حالیست که بر اساس مقررات باید در هنگام تحویل اسناد به سازمان بیمه گر، 60 درصد به صورت علی الحساب پرداخته و بقیه حداکثر در مدت سه ماه تسویه شود.
چنگیز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تلاش است که گرفتاری های ناشی از ایفا نشدن تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به مردم تسری پیدا نکند افزود: در صورت ادامه این روال از هفته پایانی شهریور امکان اینکه بتوانیم نقدینگی لازم را از محل های دیگر تامین کرده و به بیمه شدگان ارائه خدمت کنیم بسیار ضعیف است.
وی افزود: دراصفهان به عنوان یک استان کارگری و صنعتی، 65 درصد کل بیمه شدگان، زیرپوشش تأمین اجتماعی هستند و حجم عمده خدمات بیمارستانها و مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به این افراد است، طلب های معوقه در عملکرد اینها و پرداخت تعهدات بیمارستانها به بستانکارانی که خدماتی را به دانشگاه ارائه کرده اند یا دارو و کالایی را به بیمارستان ها فروخته اند، بیشتر و زیان آورتر خواهد بود.
دکتر چنگیز اضافه کرد: از یک طرف تأمین اجتماعی مطالبات ما را نمی دهد و طرف دیگر، شرکت های پخش دارو و تجهیزات پزشکی وابسته به تأمین اجتماعی برای فروش کالا به دانشگاه مطالبه پرداخت نقدی دارند، این تعارضی غیرمنطقی و آسیب رسان را در نظام سلامت به وجود آورده است.
در صورت دریافت مستقیم هزینه خدمات در بیمارستان ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمه شدگان ، سهم بیمه را مستقیم از سازمان بیمه تأمین اجتماعی در قبال ارائه صورتحساب رسمی دریافت خواهند کرد.
اما این موضوع ،اقتصاد بیش از سه میلیون و 320 هزار نفر که 65 درصد جمعیت استان اصفهان را شامل می شوند و زیر پوشش درمان تأمین اجتماعی تحت الشعاع قرار می دهد.
عباس رضایی استاندار اصفهان اواخر مرداد در حاشیه مراسم بزرگداشت روز پزشک در اصفهان گفت: تمام تلاش دولت ارتقای سطح بهداشت و درمان مردم از جمله تأمین اعتبار برای به روز شدن پرداخت های سازمانهای بیمه گراست.
از سوی دیگر هفته گذشته در بیست و دومین جشنواره رجایی استان اصفهان، در گروه حمایتی، سلامت و بهداشت به ترتیب اداره های کل بهزیستی ، تأمین اجتماعی و مدیریت درمان تأمین اجتماعی این استان رتبه های برتر را کسب کردند.
در حال حاضر بیش از 17میلیون و 555 هزار کارگر شاغل و مستمری بگیر در کشور زیر پوشش تأمین اجتماعی هستند که با احتساب افراد تکفل شان، افزون بر 42 میلیون و 800 هزار نفر معادل 52 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند و 10درصد از این جمعیت کارگری و حدود هفت و نیم درصد مستمری بگیر تأمین اجتماعی کشور در استان اصفهان ساکن اند.